|
Laikçi “Taş Kafa!”

“Ortaçağ’a gittik. Dün, Ortaçağ’a gittik. Dün Ayasofya’da yaşanan Cumhuriyet hukukunun ve laikliğin cenaze namazıydı.”

*

Bu sözler, Cumartesi günkü CHP Kurultayında İlhan Cihaner tarafından sarf edildi.

*

Mister Cihaner’in Ayasofya’nın Cami olmasına yönelik tepkisi, laiklik putçuluğunun tipik bir örneğidir.

Laiklik putçuluğunun temelinde ise İslam karşıtlığı ile birlikte Batı putçuluğu vardır.

Cihaner’in feveranı, Ayasofya’nın Cami olmasına Batılı devletlerden gelen malum tepkilerle aynı “İslam Düşmanı” adreste buluşuyor.

“İÇERİDEKİ İŞGAL CEPHESİ”

MHP lideri Bahçeli’nin “Yunanistan Başbakanı ile Yunanistan Başpiskoposunun üslubuyla konuşanlar kaleyi içten düşürmeye azmetmiş iç işgal cephesidir” şeklindeki sözleri pek manidardır.

*

Bahçeli’nin, Mr.Cihaner’in laikçi tepkisine yönelik şu tanımlaması da dikkat çekicidir:

“Ayasofya Camii’nin açılmasına Ortaçağ çamuru sıçratmak, Cumhuriyet’in ve laikliğin cenaze namazı yaftası vurmak; vesayetçi bir dil, mütehakkim bir dayatma, nifak saçan bir ağızdır…”

ORTAÇAĞ’IN VARİSLERİ

Tam da burada…

CHP’li Cihaner’in şu “Ortaçağ” lakırdısı üzerinden gidelim.

İstanbul’un Fethi’nden üç gün sonra Ayasofya’da ilk Cuma Namazını kılan Fatih Sultan Mehmet, “Ortaçağı kapatmış, Yeniçağı açmış” bir padişahtı.

Şu sıralar, Batı dünyasında Ayasofya Camii’ne bozuk çalanların alayı ise Fatih’in kapattığı o karanlık Ortaçağ’ın varisleridir!

YABANCILAŞMA’NIN ÜRÜNÜ BİR SİYASETÇİ

Tipik bir “Laikçi Taş Kafa” örneği olan İlhan Cihaner; vaktiyle İdris Küçükömer’in “Düzenin Yabancılaşması” diye tarif ettiği vahim hadisenin “ürünü” bir kişiliktir.

Ayasofya’nın 86 yıl sonra Cami olmasına adeta ateş püsküren Mister Cihaner ve benzeri laikçiler; Türkiye’nin Batı’dan bağımsızlaşmasından büyük rahatsızlık duyuyor.

“Gerçek yüzleri, çok özel misyonları” açığa çıkmasın diye, açıkça söyleyemeseler de…

Bağımsız Müslüman Türkiye’nin; Batılı devletlere boyun eğmemesi, meydan okuması -içerideki bu Laiklik Putçusu Batıcılara resmen batıyor!

SAHTE KARARNAME, SAHTE İMZA

İlhan Cihaner örneğinde simgeleşen Laikçi O Kafa; Ayasofya Camii’ni müzeye çeviren “Kararnamenin de, Atatürk’ün imzasının da” SAHTE olduğu gerçeğiyle asla yüzleşemiyor, yüzleşemez de!

Bu kaçışı olmayan gerçek hatırlandığında ve yanına Cihaner’in “Ayasofya’nın Cami olmasıyla Cumhuriyet Hukuku’nun cenaze namazı kılındı” şeklindeki tepkisi eklendiğinde…

“Cumhuriyet Hukuku” dediği husus; dikkat “sahtelik yahut sahtecilikle” eş değer hale geliyor!

Maalesef, bu felaket vaziyete bizzat CHP’li Cihaner imza atmış oluyor!

YAMAN SUALLER

Laiklik Putçusu O Kafa; Ayasofya’nın, Cumhuriyet’in 1923’teki ilanından 1934’e kadar Cami vasfını koruduktan sonra, “neden 11 yıl sonra müzeye çevrildiği” sorusuna da asla ikna edici bir yanıt veremiyor.

Mesela “Lozan’ın Gizli Protokollerine dayalı mücbir nedenler mi, geldi nihayetinde kapıya dayandı?” sorusu da bu kapsamdaki “pek yaman suallerden biridir!”

SANSÜRLENEN VASİYET

Finalde, bakınız ne diyeceğim?

Rahmetli Turgut Özal’ın tanıklık ettiği “Atatürk’ün Sansürlenen Vasiyeti” gerçeği, bu ülkede önünde sonunda gün ışığına çıkacaktır.

O gün geldiğinde, yani işbu vasiyetin belgeleri ortaya çıktığında, yayınlandığında; başta CHP’liler olmak üzere Atatürkçü-Laikçi Batı Putçuları “ne yapacaklar, nereye kaçacaklar” acaba?

#MHP
#CHP
#Laiklik
#Ayasofya
4 yıl önce
Laikçi “Taş Kafa!”
Mevlana Gülleri
Çalmayacak çanı beklemek
Keşke falanı filanı dost edinmeseydim
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?