|
Tıynetsiz, fıtratının gereğini yerine getiriyor hala “darbe” istiyor

Ne yapsak, ne etsek nasıl “iyi niyetli” düşünmeye çalışsak da nafile..! Çünkü tıyniyeti öyle. Çünkü fıtratı öyle. Fıtratının gereğini yapamazsa, yapmazsa rahatsız hissetmiyor kendini. Bir kez olsun “içimden geçen bu his belki de doğru olmayandır” demiyor. Varsa yoksa “düşman” bellediğini “bir şekilde” alaşağı etmek… Bir şekilde yok etmek… Bir şekilde devre dışı bırakmak istiyor.

İyi niyetli düşünmeye çalışmak nafile. Çünkü tıyniyetsiz. Çünkü fıtratı öyle.

Duydunuz mu en son söylenen cümleyi? Demiş ki, “Türkiye’yi örgütlememiz lazım. Örgütlenmenin yolu kesinlikle sokaktan geçmek zorundadır. İktidar çöküşünü bekleyemeyiz. CHP’nin altı okundan biri de devrimciliktir..!”

“Buyur burdan yak” derler adama. Buyur burdan yak! Bu kafanın kadın versiyonu daha yakın geçmişte “Erken seçim veya bir şekilde” ifadesini kullanarak iktidarın gideceğini söylemişti ya hani. Bu kez erkek versiyonu “Sokak darbesi” öneriyor iktidarı devirmek için.

Biz bu kafalara “27 Mayıs kafası” deyince de alınganlık gösteriyorlar ne hikmetse!

1960 DARBESİNE ALTLIK HAZIRLAYAN CHP’LİLER GİBİ CHP’LİLER ARAMIZDA FİNK ATIYOR

Daha bir ay olmadı 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü geçeli. O meşum darbeyi planlayanlar önce sokakları hareketlendirmişti üniversite öğrencileri üzerinden. O öğrencilerden biri de 2020 yılının 27 Mayıs’ında 1960 darbesine hala övgü düzüp, “Demokratik anayasa yapmak için darbe yaptılar” diye kalem oynatmıştı.

1960 darbesine giden yoldaki taşları döşeyen CHP gençlik kolları başkanı, İnönü’nün damadının darbeye altlık hazırlayan dergisinde övgüye mahzar olmuştu!

***

Dün, 1960 darbesine gidilen yolda CHP ve medyasının darbenin şartlarını oluşturmak için yaptıklarını bugün yine CHP ve medyası yapıyor. Darbeden başka iktidarı alaşağı edemeyeceklerine inanmışlar çünkü!

Dedim ya çünkü tıynetsizler. Çünkü halkın oylarıyla iktidar olmayacaklarını biliyorlar. Çünkü o halka inançları yok. Çünkü onlar kendilerini “mavi kanlılar” sanıyorlar. Kendilerini milletin üstünde görüyorlar, milletin sandıkta verdiği kararı hiç bir şekilde hazmedemiyorlar, kabullenemiyorlar. Milleti güdülecek sürü görüyorlar.

CHP ve medyasının son dönemdeki söylem ve eylemleri 1960 darbesine giden süreçteki CHP ve medyasıyla neredeyse birebir aynı.

Siyasetçisi çıkıyor, “İktidarın çöküşünü bekleyemeyiz. Örgütlenmeliyiz. Örgütlenmenin yolu sokaktan geçer” diyerek anarşizmi iktidardan kurtulma yolu olarak tavsiye ediyor.

Medyası her gün akıl almaz yalanlarla saldırıyor. Aynı gün birinci sayfasından 3 ayrı tekzip metnini yayınlamak zorunda kaldığı halde yalanlarına devam ediyor. Binlerce sosyal medya hesabı sanki tek bir kişinin komutuyla aynı kişiye veya kuruma ağıza alınmayacak küfür, hakaret ve iftira ile saldırıyor.

Toplumsal düzenimizi bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. “İyi saatte olsunlar”ı sürekli “göreve” çağırıyorlar. Yetinmiyorlar, dünyada Türkiye karşıtı, Erdoğan karşıtı ne kadar isim, kurum, odak varsa onlarla kolkola giriyorlar.

Çünkü, meşru yollardan iktidarı milletin gözünden düşüremiyorlar. “İktidarın çöküşünü bekleyemeyiz” diye de itiraf ediyorlar.

İktidar halkın desteği olduğu sürece çökmeyecek biliyorlar. Iktidar hala her seçimde halkın büyük teveccühünü kazanıyor biliyorlar.

Sadece geçen yılki yerel seçimlerde bazı büyük şehirlerin “belediye başkanlıkları”nı “benzemezler koalisyonu” ile kazanınca biraz ümitlenmişlerdi. Yürüyüşleri bile değişmişti. Fakat halktan nefret ettikleri için son dönemde pervasızlıkları arttı. Seçim ya da sandık ile iktidarla hesaplaşmak yerine “PKK terör örgütü gibi silahlı örgüt kurmayı” önerenlerin, sokak hareketleriyle devrim yapmayı(!) düşünenlerin sayısı arttı.

DARBEDEN MEDET UMANLARIN AKIBETİ 15 TEMMUZ’DAKİ FETÖ’CÜLER GİBİ OLUR

Dedim ya tıynetsiz. Fıtratı bozuk. Fıtratı, milleti sevmek değil, milleti gütmek üzerine..!

1960 darbesine giden yolun taşlarını, medyanızdaki yalanlarla ve sokaklardaki gençlerle döşediniz. Ve bir cuntaya darbeyi yaptırdınız. Ama o gün bu millet henüz daha tek parti yönetiminin zulmünden yeni yeni kurtulmuştu ve ses çıkaramamıştı.

O günler geçti! O günler bir daha olmayacak. Bir daha darbe yapmak isteyen FETÖ’cü alçaklar en son 15 Temmuz 2016 günü milletin şanlı direnişiyle yerin yedi kat altına gömüldü. Çıplak elleriyle tankın önüne çıkanlar, G3 mermisine kafa atanlar, “Ölümüne ölümüne” diyen Erdoğan’ı Menderes’in akıbetine mahkum etmedi. Erdoğan ile birlikte şanlı bir direnişe imza attı.

Tıynetsiz CHP’liler ve medyası belli ki bir yerlere sinyal çakıyor.

Bizim de elimiz armut toplamıyor.

#CHP
#15 Temmuz
#1960 Darbesi
#FETÖ
#İsmet İnönü
4 yıl önce
Tıynetsiz, fıtratının gereğini yerine getiriyor hala “darbe” istiyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset