|
“Yüce Türkiye”
ABD yönetimi İsrail’in canîliğine tepki gösterdiği için Türkiye’yi
“Yahudi düşmanlığı”
yapmakla itham ediyor. Her ne cürüm işlerse işlesin İsrail’e tepki göstermek ‘Yahudi karşıtı” olarak suçlanmak için yeterli görülüyor. Dünyada İsrail’den başka cinayet işleme ve cezasız kalma ayrıcalığı olan bir devlet var mı?
“Yüce Türkiye”
ibaresi ise Türkiye için 16. yüzyılda bizzat Yahudiler tarafından kullanıldı. 15. yüzyılın sonlarında Amerika sahillerinde zuhur eden İspanyollar yerlileri katletmeye başladıklarında İspanya’da da Müslümanları ve Yahudileri yakmaya başlamışlardı. Bu dönemde İspanya tarihin en kanlı engizisyonuna imza atmıştı.
Hitler
Yahudileri yakarken seyreden ABD Türkiye’ye laf sokuşturamaz. 1930’larda Türkiye
“Naziler”
den kaçan Yahudi profesörlere üniversitelerin kapılarını açtı. Bazı büyükelçilerimiz de birçok Yahudi’nin kurtarılmasında rol oynadılar. Bu gelişmeler yaşanırken ABD’de
“Siyahî karşıtı”
yasalar yürürlükteydi. Bu yasalar büyük mücadelelerle 1965’te kaldırılabildi. Ancak Siyahî Amerikalılar’a ayrımcılık son bulmadı. 2020 seçimlerinde Demokratlar Siyahîler’e ve diğer ‘Beyaz’ olmayan Amerikalılara yönelik sistematik ırkçılığa son vereceklerini vaat ettiler.
Daha önce de söylediğim gibi 50 yıllık kaşarlanmış bir politikacı olan Biden iyi bir tarih öğrencisi değil. Sayın Biden, Yahudi tarihçi
Eliyahu Kapsali
1523’te bakın neler demiş:
“Osmanlı Sultanı Beyazıd, İspanya Kralı’nın Yahudilere yaptığı kötülükleri duyup onların bir sığınak aradıklarını öğrenince hallerine acıdı. Bunun üzerine ülkesinin her tarafına elçiler göndererek, kendisine bağlı kentlerdeki valilerin Yahudileri almama ya da sürme yoluna girmemeleri, tersine onlara kucak açmaları gerektiğini duyurdu ve bu emrini yazılı hale getirdi. Böylece ülkesinin her tarafındaki insanlar Yahudileri iyi karşılayıp gece- gündüz korudu. Yahudilere kötü davranılmadı, hiçbir zarar verilmedi. İspanya’dan kovulan on binlerce kişi Osmanlı topraklarına vardı ve ülke onlarla doldu. Ardından Osmanlı topraklarındaki Yahudi cemaatları İspanya’daki tutsakları fidye verip kurtarmak için su gibi para akıttılar.”
Yahudi tarihçi
Bernard Lewis
’in aktardığına göre Avrupa’daki Yahudiler’i yakılmaktan kurtaran bir diğer hükümdar
Kanuni Sultan Süleyman
idi.
Papa IV Pavlus
engizisyonu hortlatmıştı. Papa’nın emriyle 1556’da İtalya’nın liman kenti Ancona’da yaşayan Yahudilerin mallarına mülklerine el konuldu ve tövbe ederek Hıristiyanlığa dönmezlerse canlarından olacakları bildirildi. Kanuni’nin müdahalesi sayesinde birçok Yahudi yakılmaktan kurtarıldı.
16. yüzyılda yaşayan Portekizli Yahudi gezgin
Samuel Usque
ise
“Yahudiler’in Acılarının Teselli Edilmesi”
başlıklı kitabında mazlum Yahudiler’e
“Yüce Türkiye”
tesellisi veriyordu:
“Yahudilerin Mısır’dan çıkışında Musa’nın Kızıldeniz’e yaptığı gibi Tanrı’nın aynı şekilde merhametinin asasıyla açtığı engin deniz, Yüce Türkiye’dir. Burada özgürlüğün kapıları Yahudiliğin örf ve adetlerine daima açıktır”
“Anti-Semitizm”
in yahut
‘Yahudi karşıtlığı’
nın kökeni Avrupa-Hıristiyan dünyasıdır. Haçlı Seferleri sırasında Kudüs’e doğru hareket eden Haçlılar Almanya’dan Macaristan’a kadar yol güzergâhlarındaki şehirlerde yaşayan Yahudiler’i katlettiler. Avrupa’daki ilk Yahudi katliâmları böyle başladı. 1099’da Kudüs’ü işgâl eden Haçlılar şehirde Müslüman ve Yahudi katliâmı yaptılar. 1187’de
Selahattin Eyyubi
Kudüs’ü kurtardığındaysa şehirde tek bir Hıristiyana bile dokunulmadı. Yahudiler ise İslam askerlerinin Kudüs’e girişini büyük bir coşkuyla kutladılar.

Haçlı Seferleri sırasında Avrupa’da başlayan Yahudi katliamları 1940’ların başlarında soykırımla noktalandı. Batı dünyası soykırımın bedelini mazlum Filistinliler’e ödetti. 1400 yıldır bölgede yaşayan Filistinli Müslümanlar yurtlarından zorbaca sökülüp atıldılar. ABD’nin damardan beslemesiyle canavara dönüştürülen İsrail kadınları ve çocukları katlediyor. İsrail’in zulmüne isyan edenlerin ve Filistinlilerin haklarının iade edilmesini savunanların ‘Yahudi karşıtı’ itham edilmeleriyse hem ahlaksızlıktır, hem katliâmlara yataklık yapmaktır.

#ABD
#İsrail
#Yahudi
#Müslüman
#Hitler
#Naziler
#Eliyahu Kapsali
#Bernard Lewis
#Kanuni Sultan Süleyman
3 yıl önce
“Yüce Türkiye”
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi