|
Bağkur'lu ölüme terkedildi
Bağ-Kur'un, kuruma birikmiş prim borcu olan sigortalıları, borçlarının tamamını ödeyinceye kadar sağlık hizmetinden mahrum etmesi, borçlarını ödemek isteyen Bağ-Kur'luları mağdur ediyor. Bağ-Kur'luya dayatılan bu kural nedeniyle bir çok borçlunun da taksitlendirme kampanyasına katılmadığı belirtiliyor. Bağ-Kur'a prim borcu olanların, taksitlendirme uygulamasından faydalansa bile borcun tamamı ödenmeden sağlık hizmeti alamayacak olması, tepkiyle karşılanıyor.

Bağ-Kur'a birikmiş borcu olanların borçlarını 18 eşit taksit ve 3 tecil faiziyle ödemelerini sağlayan taksitlendirme 31 Ağustos'ta sona eriyor. Taksitlendirmeden faydalanmak isteyen sigortalılardan borçlarını ödeyeceklerine dair birer teminat alınıyor. Ancak sağlık hizmeti alabilmeleri için 18 ay beklemeleri gerekiyor. Yani vatandaş, Bağ-Kur'a primlerini ve borçlarını tıkır tıkır yatırdığı halde sağlık hizmetinden yararlanamıyor.

Gazetemizi arayan çok sayıda Bağ-Kur'lu, sağlık hizmeti alamayacak olmalarının kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirtiyor. Evlerini, arabalarını, dükkanlarını teminat olarak yatırdıklarını söyleyen vatandaşlar, "Çok yanlış bir uygulama. Bir çok kişi, prim taksitlerini zar zor ödeyecek durumda. Hasta olsa doktora gidecek parası olmayacak" diyor. Bizden hatırlatması...

Bağ-Kur'luya son fırsat

Bu arada Bağ-Kur prim borçlularına getirilen ödeme kolaylığından yararlanmak isteyenler, başvurularını bugün de yapabilecek. İl müdürlüklerinin mesailerine devam edeceğini belirten Bağ-Kur Genel Müdürü Ferhan Kaptan, mükelleflerin bu şansı değerlendirmelerini, aksi halde Eylül ayından itibaren takibata uğrayacaklarını söyledi. Bağ - Kur taksitlendirme uygulamasından 500 bin kişinin yararlanması ve yaklaşık 800 trilyon liralık tahsilat hedefleniyor.

İskenderpaşa esnafı tedirgin

Saadettin Tantan'ın Fatih Belediye Başkanlığı döneminde tahliye davası açılan İskenderpaşa Sabit Halk Pazarı'yla ilgili belirsizlik sürüyor. 1985 yılında semt pazarlarının kaldırılması için bizzat belediye tarafından kurulan 3 sabit pazardan biri olan İskenderpaşa pazarı esnafı, 1996 yılında Tantan tarafından açılan davanın 6 yılda sonuçlanmamasına anlam veremediklerini belirtiyor. Fatih Daimi Halk Pazarı Derneği (FAHPAD) Başkanı Necati Tekkol, "Artık esnaf da bıktı. Burada kalacak mıyız, çıkartılacak mıyız? Kültür merkezi yapacaklarmış, 200 metre ileride Zübeyde Hanım kültür merkezi var zaten. Sonra bize alternatif sunmaları lazım" diyor.
#Bağ-Kur
#Saadettin Tantan
#Prim borçları
23 yıl önce
Bağkur'lu ölüme terkedildi
‘İçimizdeki İrlandalılara’ göre rota çizilmez…
Söyleyene bakarım ‘adam’ mı diye
Jeanne d’Arc/laşma ve kibir
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?