|
'Conilere muhtaç olduk'
Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'lilere terör gerekçesiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı, ilçe esnafını zor durumda bıraktı. İncirlik Esnafı Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulkerim Estetik, terör tehdidi gerekçesiyle 13 Ekim 2000 tarihinden bu yana Amerikalılar'ın belirli saatlerde üs dışına çıkışlarının yasaklandığını belirterek, başlangıçta tüm gün uygulanan yasağın, daha sonra saat 15.00'e çekildiğini ancak bir süre sonra tekrar 21.00'e kadar uzatıldığını söylüyor. İncirlik Hava Üssü ve belde yetkilileriyle görüşerek isteklerini ilettiklerini belirten Estetik, "Sorunun çözülmesini, esnafın yoğun olduğu ana caddenin trafiğe kapatılmasını ve yasağın tamamen kaldırılmasını talep ettik. Anlam veremediğimiz bu uygulama belimizi büktü. 600 civarındaki esnafın büyük bir bölümü, işyerini kapama aşamasına geldi" diyor.

İncirlik'in, terör yönünden Türkiye'nin en güvenli yeri olduğunu öne süren Estetik, beldede hava üssü kurulduğundan bu yana, 50 yıldır hiçbir terör olayı yaşanmadığını, jandarma ekiplerinin de bölgeyi çok sıkı kontrol altında tuttuklarını kaydediyor. İncirik esnafının ekmeğini üsdeki görevliler sayesinde çıkardığını vurgulayan Estetik, "ABD'nin uygulamalarına yönelik protosto eylemlerinin İncirlik beldesinde yapılmasına karşıyız. İncirlik esnafının ekmeğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yok" diyerek çaresizliklerini dile getiriyor.

Bağ-Kur'lunun borç çilesi

Bağ-Kur borçlularına tanınan taksitlendirme uygulaması, yoğun başvuru ve bürokrasi yüzünden tam bir çileye dönüştü. Hemen hemen bütün Bağ-Kur şubelerinde yaşanan izdihamlarda bayılanlar, fenalık geçirenler, kavga edenler, hatta hatta memurlara bile saldıranların olduğu belirtiliyor. Borçluların aftan yararlanabilmeleri için vergi dairesi, dernek ve sicil müdürlüğünden de evrak istenmesi vatandaşları zor durumda bırakıyor. Uzun kuyruklar ve bürokrasi yüzünden işlemlerini tamamlayamayan mükellefler, süreninin uzatılmasını istiyor. Bağ-Kur görevlileri de müracaatların tamamının değerlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, sürenin uzatılmasının yerinde olacağını belirtiyor.

Müracaat eden mükelleflerden ilk şart olarak Bağkur, Sigortalı ve/veya Emekli ile Hak Sahiplerine İlişkin Bilgi Toplama Kitapçığı almaları isteniyor. Kitapçığın fiyatı 5 milyon lira. 3 ay sonra geri alınmak üzere dağıtılıyor. Vatandaşlar bir de kitapçık kuyruğunda beklemenin siniriyle yetkililere soruyor: "Bu kitapçık daha sonra dağıtılamaz mı?"
#Coniler
#Bağ-Kur
#İncirlik
#Adana
23 yıl önce
'Conilere muhtaç olduk'
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak