|
MÜSİAD"da II. Ömer devri sona eriyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nisan ayında seçimli genel kurula gidiyor. Genel Kurul toplantısının tarihi henüz açıklanmadı. Tarih, muhtemelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan''ın program takvimine göre belirlenecek.

Yapılacak genel kurul ile MÜSİAD''daki “II. Ömer devri” de sona ermiş olacak.

Hatırlarsanız, 1990 yılında kurulan MÜSİAD''da daha önce Erol Yarar, Ali Bayramoğlu ve Dr. Ömer Bolat başkanlık yapmışlardı.

Şu anki başkan Ömer Cihad Vardan, görevi Dr. Ömer Bolat''tan devraldığı için kamuoyunda MÜSİAD''da II. Ömer devri yorumları yapılmıştı.

Bilindiği üzere MÜSİAD, odalar ve borsalarla ilgili düzenlemeden çok daha önce başkanlık süresini 2''şer yıldan 2 dönem olarak (4 yıl) sınırlandırmıştı.

Ömer Cihad Vardan da 2. dönemini doldurduğu için görevine veda etmek durumunda.

Burada bir anekdot olarak aktarmakta fayda var; Ömer Cihad Vardan, iş yükünün de getirdiği yoğunlukla tam bir yıl önce kalp krizi geçirdiğinde, görevi bırakmak istemişti. MÜSİAD yönetimi ise inanılmaz bir dayanışma ve özveri örneği gösterip; “Başkanım yeter ki sen devam et, biz sana iş yükü bırakmayız” deyip, Vardan''ın rutin işlerini üstlenme yolunu tercih etmişlerdi.

MÜSİAD''ın “Atom Karınca”sı Vardan, şimdi başkanlık görevini bırakıyor. Üstelik MÜSİAD''ı aldığından daha yukarılara taşımış bir başkan olarak.

MÜSİAD; ekonomi ve siyasette hükümetin ve bakanların görüşlerini dikkate aldığı etkin bir sivil toplum kuruluşu. Son oda ve borsa seçimlerinde de gördük ki kilit role sahip.

MÜSİAD Genel Kurulu''nda başkanlığa seçilecek isim bu nedenle son derece önemli.

Peki MÜSİAD''ın yeni başkanı kim olacak?

Aslında derneğin tüzüğüne göre genel başkan yardımcıları dışında biri de başkan olabilir ama bugüne kadar yapılan genelkurullarda gördük ki başkanlık, başkan yardımcılardan birine emanet edilecek.

Şu anda başkan yardımcılığı görevini Mehmet Nuri Görenoğlu, Nail Olpak, Mehmet Develioğlu, Murat Kalsın ve Ali Reis Topçu yürütüyor.

Bu isimlerden birini MÜSİAD''ın yeni Genel Başkanı olarak göreceğiz.

Genel Kurul''a gitmeden önce, adı geçen başkan yardımcıları için MÜSİAD üyeleri arasında temayül yoklaması yapılıyor. Sayıları 5 bini aşan üyelerin görüşleri bu noktada büyük öneme sahip. Bu nedenle olsa gerek daha önceki süreçlerde genelde teşkilatlanmadan sorumlu olanlar başkan seçildi.

Aldığımız duyumlara göre temayül yoklamasının sonuçları genel merkeze ulaşmış durumda.

MÜSİAD tabanı yeni başkanını seçmiş durumda ama başkanlık kriteri için sadece MÜSİAD üyelerinin çoğunluğunun oyunu almak yetmiyor. MÜSİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de görüşleri önemli.

Bu doğrultuda liste oluşturuluyor ve genel kurula gidiliyor. Üyelerin oylarıyla da yeni başkan ve yönetim seçiliyor.

Kimseden yeni başkanın kim olacağıyla ilgili net bir görüş alamadım ama yıllardır MÜSİAD camiasını yakından izleyen biri olarak benim gözlemim şu:

Genel kurul öncesindeki 5-6 aylık süreçte, genel başkan''ın toplantılarda öne çıkardığı genel başkan yardımcısı, yeni dönemde başkan olarak karşımıza çıkıyor.

Son dönemdeki MÜSİAD toplantıları incelenirse yeni başkanın kim olacağı konusunda doğru tahmin yapılabilir.

Kim seçilirse seçilsin yeni başkan ve yönetimin önünde, Vardan döneminde temelleri atılmış Multi National MÜSİAD çatısının altını doldurmak gibi zor bir görev duruyor.

Yeni Başkanın bu misyona yakışan ve derneğin misyonunu daha ileriye taşıyacak bir vizyona sahip olması gerekiyor. Ne diyelim; inşallah MÜSİAD, misyonuna yakışır bir yönetime nail olur...

٪d سنوات قبل
MÜSİAD"da II. Ömer devri sona eriyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset