|
Haksız penaltı haklı galibiyet
Beşiktaş, ofansif anlamda o kadar üretken oynuyordu ki gol için böyle ucuz bir penaltıya ihtiyacı yoktu. Penaltının, penaltı olmadığını söyleyerek yazıma başlamak istedim. Bu açıklamaya, bir nevi Beşiktaşlılık duruşu örneği diyelim. Aatif'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza sahası içinde yere düşüşü için de hakem Hüseyin Göçek'e hakkını verelim. Rhodolfo'nun tereyağdan kıl çeker gibi Aatif'in önünde topu alması büyük meziyet; hakemin pozisyonu süzmesi de öyle.

Beşiktaş oyuna tempolu başladı, oyunu Sivasspor kalesine yıktı, 10 dakikada iki net, yarım saatte 4 gol fırsatı buldu. 10 dakikadaki iki net pozisyonun Olcay'ın ayağına denk gelmesi büyük talihsizlik. Gökhan Töre ve Olcay Şahan, Beşiktaş'ın üretken ancak gol vuruşları anlamında zayıf iki ismi. Özellikle Olcay Şahan, bu sezon birçok maçta saç baş yoldurdu; özellikle 3-3 berabere biten Kasımpaşa maçı. Olcay, dün çok çalıştı; mücadele etti ancak hem şut hem de pas anlamında topu hedefe ulaştırmada sıkıntılıydı.

Yazının girişinde de bahsettiğimiz gibi bunca kaçan pozisyon varken üstünlük golü, penaltı olmayan penaltıdan gelince ilk yarı Beşiktaş'ın istediği gibi bitti.

Aatif'in başını çektiği Sivasspor, gole gitme adına etkin bir görüntü çizse de Beşiktaş'ın orta sahadaki baskısından çok başı ağrıdı. Çıkarken kaybedilen ve akabinde net pozisyon oluşan en az 8 top sayabiliriz. Atiba, dün yine rekor sayıda pas yüzdesiyle oynadı. Gomez, attığı penaltı golü dışında tam 7 şut denemesinde bulundu; 5'i isabetliydi; özetle golü bayağı zorladı.

Beşiktaş, sadece haksız penaltı golüyle kazansaydı dahi, bu galibiyeti hak etmediği anlamı taşımayacaktı. Kaçırdıklarının haddi hesabı yoktu dün. Quaresma, Gomez biraz daha kafasını kaldırsa rahat fark gelecek. Bundan en çok müzdarip olan da Oğuzhan oldu. Alan boşalttığı ya da kendini unutturduğu birçok bölgede topla buluşamadı; buluşsa golü yapacak pozisyonlardaydı. 90+2'de bu fırsat eline geçti; o da golünü attı.

Sahada Oğuzhan ile Quaresma'nın birbirlerine pas atmaktan kaçındıkları izlenimi uyandı bende. Özellikle ilk yarıda yaşadıkları bir pas tartışması sonrasında bir küskünlük durumu olabilir.

Dün Beşiktaş'ın kazandığı gecede olumsuz bir şey yazmak gerekirse o da az golde kalması olur. Nitekim Sivasspor, 90. dakikaya kadar beraberliği getirecek tehlikeyi yaşattı Beşiktaş futbolcusu, teknik heyeti ve taraftarına. Ancak Oğuzhan'ın golünden sonra 'maç bitti' denebildi.
#beşiktaş
#penaltı
#maç
8 yıl önce
Haksız penaltı haklı galibiyet
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti