|
Löw bile çıldırmıştır
Beşiktaş'ın kazanmaya odaklı oyununa Kasımpaşa'nın gayretli futbolu eklenince ortaya kaliteli bir futbol çıktı. Kulübeye bakınca Sosa, Gökhan Töre yedek; Atiba'nın yanında Necip, genellikle Atiba'nın partneri olan Oğuzhan, Sosa rolünde; teknik direktör Şenol Güneş, aktif dinlenmelere başvurmuş doğal olarak. Ancak Beşiktaş'ta çark aynı düzende işliyor.

Dün için sahadaki en önemli sıkıntı, Kasımpaşa'nın yoğun 3. bölge presi oldu. Bunu başarılı uygulayan Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, ikinci golün başlangıcını presle kaptığı topla yaptı. İlk gol ise Milosevic-Tolga Zengin anlaşmazlığının ürünü. Bu da birlikte çok oynamamalarından kaynaklı. 3. gol ise evlere şenlik.

Beşiktaş, Kasımpaşa'nın 3. bölge presini aşabildiğınde Olcay, Oğuzhan, ikinci yarı Sosa ile topu ileri çok rahat taşıdı, o meşhur hızlı pas oyununu çok iyi uyguladı; sadece aşırı özgüvenin verdiği dezavantajla asıl bitirici son pasları yanlış kullandı. Bu şekilde harcanan 3 pozisyon sayabiliriz sadece ilk yarıda.

İkinci yarı Oğuzhan ile birlikte Sosa girince Kasımpaşa'nın presini kırmayı başardı Beşiktaş. İki oyuncu, değişmeli olarak oyunu geriden kurdu; takımı ileri hızlı taşıdı. Sosa'nın 25-30 metrelik Gomez'e klas pasını malesef Necip'ten görebilme ihtimalimiz zayıftı. Beşiktaş, ikinci golü erken bulduktan sonra üçüncü golün geleceği ayan beyan açıkken şaka gibi bir gol daha yedi.

Beşiktaş, dün bir puanla yetindi. Zirvedeki 4 puan eridi. Daha çok erken ancak şampiyonluk yolunda kazananı, iyi oynarken kaybeden değil, kötü oynarken bile kazanabilen belirleyecektir bu unutulmamalı. Kasımpaşa'nın kaleye attığı 3 topta, 3 golü bulması, Beşiktaş'ın üst üste 4 kez galip gelirken sergilediği tempolu futboldan ödün vermemesine rağmen uzatmanın son anlarında beraberliğe razı olması, futbol kariyerinde bir çok senaryo görmüş tribündeki Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e bile 'Bu kadar da olmaz' dedirtmiştir eminim.
#Beşiktaş
#Kasımpaşa
#Şenol Güneş
8 yıl önce
Löw bile çıldırmıştır
Çok iyi futbol değil kazanma becerisi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim