|
Muslera tek siz hepiniz
Sporting Lizbon yenilgisi sonrası, derbi için Tolga Zengin falları açıldı; 'Oynayacak mı, oynamayacak mı?' Lizbon yenilgisinin bana da göre de sorumlusu olan (ancak tek başına değil) Tolga'nın derbide oynamaması beklenmiyordu. Tolga'nın formu açısından derbide kalede olmaması normal ancak 'Lizbon maçının cezası kesildi' gibi bir durum oluşacağından 18 dışında tutulması sürpriz bir hamle oldu. Klişe bir Türk filmi senaryosunu andırabilir ancak diyelim ki Tolga'nın beli ağrıyor; olay sadece bel ağrısı olsa 'Böyle önemli bir maçta takımı yalnız bırakamam' der; çıkar oynardı. Üzerinde fazla durmadan maça gelelim; çünkü Tolga, formayı elleriyle Günay'a vererek tercihini yaptı.

Günay için ne kadar hata yapsa bir şey diyecek yüzümüz yok. Ne kadar şans verdik ki ne isteyelim. Tamam kendini hazır tutmak zorunda ancak belki de maç saatine kadar oynayıp oynamayacağından bile haberi yoktu. Sneijder'in golündeki hatası normalde kabul edilemez ancak Tolga'nın 'bel ağrısı'nı duyunca eleştirmeye dilimiz varmıyor.

Bir tarafta kaleci trajedisi yaşanırken diğer tarafta uçanı kaçanı tutan bir kaleci söz konusu; Muslera...

Yarım saatte 5 net kurtarış, ilk yarıda atılan 13 şutta kaleyi isabet alan 5'ine 'dur' diyen bir eldiven. Toplamda 19 şut, 9 kurtarış... O kadar iyiydi ki Gomez'in goldeki şutu son derece etkili olmasına rağmen Muslera'nın hatalı olduğu düşünüldü. Başka kaleci olsa 'yapacak bir şeyi yok' denirdi. Töre'nin golünde ise gerçekten yapacak bir şeyi yoktu.

Galatasaray'a oyunun büyük bölümünde üstünlük kuran, bazı zaman diliminde top göstermeyen Beşiktaş, puan kaybetseydi yazık olurdu. Kaleci Günay'ın ikramıyla golü bulan G.Saray'ın tek pozisyonu bile yok. Beşiktaş ise son paslardan bir öncesinde kaleyi vurmayı tercih etse; daha farklı galibiyet kaçınılmazdı. Beşiktaş, belki de son yıllarda en rahat derbilerinden birini oynadı. Abartı gibi gelmesin ama sahadaki tek rakibi Muslera'ydı.
#Tolga Zengin
#Sneijder
#Muslera
#beşiktaş
#galatasaray
8 yıl önce
Muslera tek siz hepiniz
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…