|
Oyun var skor yok
Grubun son maçında deplasmanda oynanacak Sporting Lizbon mücadelesini formaliyete çevirmek için Beşiktaş dün ve 5. haftada kazanma planları yapıyordu. Teknik direktör Şenol Güneş de bunu açık açık dile getirdi. Şenol hocanın dikkat çekici bir cümlesi daha vardı Moskova maçı öncesinde. Gökhan Töre, Olcay, Quaresma gibi oyuncular görevleri gereği önemli futbolcular; iyi olmak zorundalar, olmazlarsa oyundan çıkarlar.

Lokomotiv Moskova karşısında bu cümleye uyan Olcay Şahan'dı. Kasımpaşa maçında olduğu gibi kritik noktalarda topu ezince hücum anlamında faydadan çok zararı oldu.

Lokomotiv Moskova ilk 10 dakikada etkili görünüp, hızı bir başlangıç yapsa da bunun dışında oyunun hakimi Beşiktaş oldu. Özellikle ilk yarıda 331 isabetli pas yapan temsilcimiz, rakibini 128'de tuttu. Yüzde 70'e yüzde 30 topla oynama üstünlüğü kurdu ancak bu saha içi etkinliğini skoru değiştirecek alanlarda gösteremedi. 7 şutta sıfır isabet gibi.

İkinci yarıda ise saha içi etkinliğini sürdüren Beşiktaş, er ya da geç gelecek izlenimi veren golü de buldu. Golün adı Olcay'ın yerine oyuna giren Quaresma'ydı. Ortada 'Quaresma girdi, Beşiktaş golü attı' gibi bir durum yok ancak o noktada topun kaliteli ayaklara sahip Portekizli'ye gelmesi, Quaresma'nın da kontrolü ve vuruşuyla pozisyonun hakkını vermesi, onu golün mimarı yapmaya yetti.

Lokomotiv Moskova savunmayı iyi kilitleyince siyah-beyazlılar, daha çok kanat organizasyonlarıyla boşluk bulmaya çalıştı. İsmail, Quaresma ve Gökhan Töre'nin başını çektiği bolca kanat ortaları izledik ancak Gomez'in beklediği kalitede pek göremedik.

Beşiktaş, Lokomotiv Moskova karşısında yine oyunu hızlı kurdu; orta alanı süratli geçti; bolca isabetli pas yaptı ancak gol pozisyonu anlamında kısırdı, kaleye fazla şut gönderemedi. Teknik direktör Şenol Güneş bir ikinci gol çıkma ihtimalini düşük görmüş olacak ki Sosa-Necip değişikliğiyle orta sahayı sağlam tutma düşüncesine gitti. Bu hamle olduğunda dakika 71'di, 5 dakika sonra Niasse ile beraberlik golü geldi. Beşiktaş, Kasımpaşa maçında da olduğu gibi evlere şenlik bir golü kalesinde gördü.

Beşiktaş, hala iyi top oynuyor. Ancak ligde rekor sayıda gol atarken Avrupa mesailerinde bir golün üzerine çıkamıyor. Bunun bir nedeni fazla maç oynama yorgunluğu olabilir. Özellikle Gomez'de bunun sinyalleri vardı, dün adını pek duyan olmadı. Uzatmada kale önünde kaçan gol de şanssızlık gibi görülebilir ama biraz da becerisizlik ürünüydü.
#Beşiktaş
#Lizbon
#Şenol Güneş
#Gökhan Töre
#Olcay
#Quaresma
8 yıl önce
Oyun var skor yok
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi