|

YDS sonuçları 2017 sorgulama-ÖSYM giriş 2017 YDS sonuçları açıklanıyor

YDS sonuçları sorgulama sayfasını haberimizden görebilirsiniz. ÖSYM tarafından 2 Nisan 2017 tarihinde düzenlene Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçlar açıklandığında öğrenci giriş sayfasından görüntüleyebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
09:31 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:06 - 20/04/2017 Perşembe
Diğer
​YDS sonuçları sorgulama-ÖSYM giriş 2017 YDS sonuçları açıklanıyor
​YDS sonuçları sorgulama-ÖSYM giriş 2017 YDS sonuçları açıklanıyor

YDS sonuçları sorgulamak için hemen tıkla. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2 Nisan 2017 tarihinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM öğrenci girişi yaparak YDS ilkbahar dönemi sınav sonuçlarını görebilirsiniz.

öğrenmek için tıkla (20 Nisan Perşembe günü açıklanacak)
DEĞERLENDİRME -
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin
internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme
üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
#YDS
#ÖSYM
#YDS sonuçları
#ÖSYM öğrenci giriş
#2017 YDS ilkbahar dönemi sınav sonuçları
7 yıl önce