|

FIRTINA VADİSİ'nde alabalık keyfi bir başka

Doğal güzellikleriyle tarihe mal olmuş Fırtına Vadisi'ne komşu Osmanlı Alabalık Çiftliği yöresel kültür ve doğal zevkler meraklılarını bekliyor. Yabancı dil bilen personeli ve sosyal ihtiyaçları karşılayacak imkanların bulunduğu tesis, özellikle büyük şehirlerde yaşayanları stresten uzak doğa ile iç içe bir alabalık zevkine davet ediyor.

Adem Gürsal
00:00 - 4/06/2009 Perşembe
Güncelleme: 18:11 - 4/06/2009 Perşembe
Yeni Şafak
FIRTINA VADİSİ'nde alabalık keyfi bir başka
FIRTINA VADİSİ'nde alabalık keyfi bir başka

Rize, Çamlıhemşin Ayder yolu üzerinde bulunan Osmanlı Alabalık Çiftliği eşsiz doğası ve yöreye özgü tatlarıyla konuklarını bekliyor. Kaçkar Dağları'nın eteklerinde Fırtına Vadisi'ne komşu Osmanlı Alabalık Çiftliği'nin sahibi Faruk Çavuşoğlu, çitliğiyle ilgili çeşitli bilgiler vardi. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilecek altyapılarının olduğunu ifade eden Faruk Çavuşoğlu, yabancı turistler için yabancı dil bilen personellerin bulunduğunu söyledi.


DOĞA VE TARİHİN HUZURUNA DAVET

1995'ten beri yeşilin her tonunun göz doldurduğu Ardeşen ilçesinde bu çiftliği aktif olarak işlettiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Misafirlerimize her türlü yöresel lezzetimizi sunmaktan onur duyuyoruz. Ayrıca tarihi ve doğal güzelliklerinden dolayı bölgemiz yoğun ilgi görüyor. Yerli ve yabancı sanatcılar, ünlü işadamları çiftliğimizi ziyaret ediyor. Tv ve film çekilleri yapılıyor. Doğa sporlarından en heyecan vericisi olan olan rafting şampiyonası burada yapılıyor. Kackar Dağları'nın yüksek zirvelerine doğa yürüyüşleri yapılıyor. Altı parmak dağlarında zirveye çıkılıyor. Yine kemerli kaçkara çıkıp bulutların üzerinden yaylaları seyredebilirsiniz. Yine konuklarımızı; 400 yılık tarihi taş kemeri ve coşkun akan suyuyla meşur olan Fırtına Deresi'nin hemen yanı başında çay keyfi yapmaya davet ediyoruz. Türkiye'nin farklı illerinde yaşayanalr için bu doğanın eşsiz bir keyif sunacağınacağına inanıyoruz" diye konuştu.


YÖRESEL TATLAR VE HEDİYELİK EŞYALAR

Tesiste bir de yüzme hocası bulunduğunu, derede yüzmek isteyenlere yardımcı olduklarını ifade eden Faruk Çavuşoğlu, "Ayrıca tulum, kemençe ve son zamanda sıkça gündemde olan kolbastı ekibiyle müşterilerimizi eğlendiriyoruz" dedi. Ziyaretçilere çiflikte sunacakları diğer imkanlardan söz eden Çavuşoğlu, "İsteğinize göre tereyağda kızarmış ve kiremitte fırınlanmış alabalığımızın yanında; muhlama, lahana sarması, mısır ekmeği, laz böreği ile diğer yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca restaurantımızın satış reyonunda; kara kovan balı, özel çay ve çay kolonyası ceşitleri ile hediyelik ihtiyacına cevap verecek eşyalar mevcut. Meşhur kırmızı benekli alabalık bulma, tatma ve yakalama imkanımız var. Yine çayınızı veya kahvenizi yudumladıktan sonra kısa yürüyüşler yapabilirsiniz" şeklinde konuştu.


MİSAFİRPERVERLİĞE ÇAĞIRIYORUZ

Çiftlikte yöresellik ve doğallığın birinci öncelikleri olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi; "Yöremizde çok sayıda şifası olan kaplıca suyu var. Yöre halkının topladığı mısırlarla su değirmenlerinde öğütülen undan yaptığımız muhlama ve alabalığın ayrı bir zevki olduğuna inanıyoruz. Yayladan gelen yayla peynirimizle doğal bir kahvaltı sunuyoruz. Ayrıca, yöremizdeki bayanların kullanmış oldukları puşi ve yöresel giysileri bayanlara sunuyoruz. Erkeklere de fokloru öğretiyoruz. Tesisimizle iç içe tarihi evleri de görmek mümkün. Müşterilerimizin yöremizden memnun şekilde ayrılması bizim için bir gurur kaynağı. Misafirlerimizin yöremiz insanlarının espirili ve misafir perver davranışlarıyla kendilerini çok rahat hissedeceklerine inanıyoruz"

15 yıl önce