|

Kaçkarlar'da heliski yapılacak

Türkiye'de ilk kez 2005 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Kaçkar Dağları'nda İşviçreli Turkey Heliski firması tarafından yapılan heliski (helikopterli kayak) organizasyonu bu yıl da Ocak'ta başlayıp martta bitecek.

Rize
00:00 - 14/12/2006 Perşembe
Güncelleme: 18:05 - 14/12/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Kaçkarlar'da heliski yapılacak
Kaçkarlar'da heliski yapılacak

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, gelecek yıl yapılması planlanan kayak pistinin Rize'ye kış turizminde ivme kazandıracağını söyledi. Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, Rize'de yılın her döneminde etkinlik yapılabilmesi ve turizmden daha fazla pay alabilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda yaz mevsiminde dağ, kış mevsiminde ise termal turizmin öne çıktığını ifade eden Hocaoğlu, "Bunların dışında bu yıl üçüncü kez yapılacak olan helisky (kayakçıları helikopter ile tepelere bırakıp oradan kaymalarını sağlayan spor türü), Rize'nin turizm kapasitesine önemli katkı sağlayacaktır.

Ayder Yaylası'nda bu yıl ocak ayında başlaması planlanan helisky sporunun mart ayına kadar sürmesi hedeflenmektedir" dedi. Helisky sporunun özel bir firma tarafından organize edildiğini kaydeden Hocaoğlu, geçen yıl 300 kadar kişinin helisky yapmak üzere Rize'ye geldiğini, bu yıl ise bu sayının üzerine çıkılmasının beklendiğini söyledi.

Bu spora çok fazla katılım olmasa da Rize'nin tanıtımının sağlanması açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Hocaoğlu, şöyle devam etti:"Helisky'nin doğaya zarar verdiği yönünde bazen şikayetler olmaktadır. Aslında helisky doğaya zarar vermemektedir. Elbette doğayı koruyacağız ama aynı zamanda kullanacağız da. Hiç kullanılmayan doğanın insanımıza bir faydası da olmaz. Dolayısıyla sloganımız, 'doğayı koruyarak kullanma' olmalıdır. "


AYDER'E 1200 METRELİK KAYAK PİSTİ

Hocaoğlu, gelecek yıl Ayder Yaylası'nda 1200 metre uzunluğunda kayak pisti yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Afet İşleri Genel Müdürlüğü yapılması düşünülen kayak pisti için olumlu görüş bildirdi. Bununla ilgili bakanlığımızın bir çalışması var. Yapılması düşünülen kayak pistinin yanında telesiyej de yapılacak. Bu çalışmaların gelecek yıl başlaması hedefleniyor. Kayak pistinin yapılması, Rize'ye kış turizminde ivme kazandıracaktır" dedi.


TERMAL TURİZM

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'nin, Doğu Karadeniz yöresinde Samsun'un Havza ilçesinden sonra termal turizm potansiyelli tek yer olduğunu, bunun da Rize'ye önemli avantaj sağladığını belirterek şunları söyledi:

"Ayder Yaylası'nın altyapı eksiklikleri giderildi ve kış aylarında da termal turizme cevap verebilecek konuma geldi. Artık Ayder, yılın 12 ayı hizmet veriyor. Bunun dışında İkizdere ilçesinde bulunan ılıcanın da bu yaz hizmete girmesini planlıyoruz. Burada yapılmakta olan tesisin de hizmete girmesiyle Rize termal turizmde daha iddialı duruma gelecek. Böylece Rize, Doğu Karadeniz'de termal turizmde öncü illerden olacaktır. "

17 yıl önce