|

Kayseri'de Anadolu'nun en büyük sergisi gururu

KAYMEK'de eğitim alan kursiyerlerin bir yıllık emeklerinden oluşan 11. Geleneksel Yıl Sonu Sergisi Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle açıldı. Başkan Özhaseki, ayrılmak üzere olan çiftin KAYMEK kursları ile tanıştıktan sonra kendilerini kursa verdiklerini ve ayrılmaktan vazgeçtiklerini duymaktan mutlu olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:33 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kayseri'de Anadolu'nun en büyük sergisi gururu
Kayseri'de Anadolu'nun en büyük sergisi gururu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (KAYMEK) eğitim alan kursiyerlerin bir yıllık emeklerinden oluşan 11. Geleneksel Yıl Sonu Sergisi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine eşi Neşe Özhaseki ile birlikte geldi. Açılışa ayrıca, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Vekili Mustafa Açıkalın, davetliler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan törende ilk konuşmayı KAYMEK Fotoğrafçılık Kursu kursiyeri Oktay Oruçtan yaptı. Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Oruçtan, herkesi KAYMEK kurslarına katılmaya ve meslek sahibi olmağa çağırdı.

'TÜRKİYE'YE MODEL OLUYOR'

BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu ise KAYMEK sergisinin Anadolu'nun en büyük sanat sergisi olduğunu söyledi. 11 yıl önce bir tesiste, birkaç branşla başlayan KAYMEK'in hizmet yolculuğunun bugün yan dallarla birlikte 105 branşta verilen eğitimle devam ettiğini belirten Tuzcuoğlu, 13 tesiste her yıl yaklaşık 16 bin insanın eğitim aldığını, konferans ve seminerlerle her yıl 100 bin insana ulaşıldığını kaydetti.

KAYMEK'lerin adeta sosyal bir laboratuvar gibi olduğunu ve yepyeni projeler hayata geçirdiğini vurgulayan Tuzcuoğlu, Türkiye'ye model olacak uygulamaların yapıldığını belirtti.

'BİZİM ANLAYIŞIMIZDA AYRIMCILIK YOK'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada yıl boyunca emek verilerek ortaya çıkan eserlerin sergilendiği Geleneksel Yılsonu Sergisi'nin açılış programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başta BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu olmak üzere sergide emeği geçen KAYMEK eğitmenleri ve kursiyerlerini tebrik etti. Katıldığı program çıkışında karşılaştığı bir çiftin kendisine teşekkür ettiğini belirten ve bu teşekkürün nedenini anlatan Başkan Özhaseki, geçimsizlik nedeniyle ayrılmak üzere olan çiftin KAYMEK kursları ile tanıştıktan sonra birbirleriyle uğraşmak yerine kendilerini kursa verdiklerini ve ayrılmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Özhaseki, bir ailenin kurtarılmasının bile dünyaya değer olduğunu kaydetti.


10 yıl önce