|

Zabıta olmak için kaç puan almak gerekli? KPSS atama puanları 2022

KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından Zabıta memurluğu KPSS ortaöğretim puanları ile ilgili aramalar adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 24 Kasım 2022 Perşembe günü ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı. Birçok vatandaş düz Zabıta Memuru alımı ile ilgili puan detaylarını arama motorlarında sorguluyor. Peki, KPSS ortaöğretim Zabıta Memuru puanı nedir? Zabıta Memuru için kaç puan almak gerekli? Peki zabıta KPSS ortaöğretim puanı nedir 2022, hangi puan türünden alıyor? Zabıta memuru olmak için KPSS’den kaç puan almak gerekiyor? İşte detaylar...

12:06 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 17:22 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Zabıta atama puanı 2022
Zabıta atama puanı 2022

KPSS Ortaöğretim Zabıta Memuru puanı araştırmaları, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından hız kazandı. KPSS ortaöğretim puanını öğrenen adaylar Zabıta Memuru alımı taban puanlarını sorguluyor. İşte, 2022 KPSS ortaöğretim Zabıta Memuru puanı..

ZABITA KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI KAÇ?

Zabıta memurluğu için KPSS Ortaöğretim puanından en az 65 puan almak gerekmektedir.

Zabıta alımları KPSS P94 puan türü ile yapılmaktadır. Dolayısıyla zabıta atamalarında, KPSS ortaöğretim sonucuna göre P94 puanına bakılmaktadır.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

KPSS ortaöğretim sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

"06 Kasım 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı’na ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarını 24 Kasım 2022 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin
adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KPSS KAÇ PUANLA NEREYE ATANABİLİRİM?

KPSS ile memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan şartı kapsamında yapılıyor. Alım şartlarına göre en az 60, 65, 70 puanının alınması şartı aranıyor.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

#zabıta puanı
#kpss zabıta
#kpss ortaöğretim
#kpss taban puanlar
#zabıta memurluğu
#zabıta atama
#zabıta atama puanı
1 yıl önce