15 Temmuz Darbe Girişimi İbrahim Yılmaz

İbrahim Yılmaz

15 Temmuz gecesi Saraçhane’de darbeci askerleri ikna etmeye çalışırken şehit düşen İbrahim Yılmaz, “Keşke burada bir mezar yerimiz olsaydı” dileğinde bulunduğu ve 3 gün önce ziyarete gittiği şehitliğe defnedildi.

25 yaşındaki İmam İbrahim Yılmaz, televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı “meydanlara çıkın” çağrısını duyduktan sonra “belki bir daha bir araya gelemeyiz” diyerek ısrarla görüşmek için çağırdığı abisini beklemeden yollara düştü.

Göğsünde 2 kurşun yarası

İbrahim Yılmaz, direnenlere destek vermek için Saraçhane’de toplanan halkın arasında katıldı. Diğer vatandaşlarla birlikte darbeci askerleri ikna etmeye çalışıyorlardı. Ancak bu sırada askerleri komuta eden Albay, “Ne duruyorsunuz, vurun, indirin, tarayın” emrini verdi. Darbeci askerlerin açtığı ateş sırasında göğsüne 2 kurşun isabet eden İbrahim Yılmaz, olay yerinde şehit oldu.

Kardeşini bulmak için kaldırıldığı hastaneye koşan şehidin abisi İsa Yılmaz, “Haberi alır almaz ailecek kardeşimin yanında gelmiştik. O dakikalarda birçok yüzü kapalı cenaze vardı ama başlarında kimse yoktu. Ailelerin hiçbirinin daha haberi yoktu belli ki. O sıra Saraçhane’de olaylar devam ediyordu. Çatışma sesleri, uçakların sonik patlama sesleri geliyor ve hastane gümbür gümbür sallanıyordu. Sabah olunca da İbrahim’i Adli Tıp Kurumuna götürdük” dedi.

“İstanbul yerine Erzurum’un zor şartlarını seçti”

Şehidin hayatını Kur’an-ı Kerim ile geçirdiğini, Kuran aşığı bir çocuk olduğunu söyleyen abi İsa Yılmaz, kardeşi İbrahim’i şöyle anlattı: “Resmi imam olmadan önce, 3 sene kadar kıraat hocasının yanına yardımcı oldu. Kıraat aşığı iman adamı bir çocuktu. Onu kime sorarsanız sorun ilk söyleyecekleri şey güzel ahlakıdır.” Gönüllü olarak gittiği Erzurum’un zor şartları olan bir yer olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Görev yaptığı yer terör bölgesiydi yollarda teröristler yol kesip askerleri şehit ediyordu. Ben gidip gördüm, elektriğin suyun hatta yolun dahi olmadığı bir yerdi. Gönüllü olarak gitti, büyük bir sabır gösterdi. İstanbul’da da kalabilirdi imkanı vardı ama hizmet aşkıyla ‘vatanın her toprağı bizim memleketimizdir’ diyerek Erzurum’a gitti” dedi.

Kardeşi ile her bayram Ali Haydar Efendi gibi büyüklerin kabirlerine gidip okumalar yaptıklarını belirten İsa Yılmaz, “Ramazan bayramında şehitliğe ziyarete gittik. İbrahim bana, ‘Burası çok pahalıdır değil mi burası bize nasip olur mu? Zamanında bir yerimiz olsaydı, babam buradan bir aile kabristanı alsaydı iyi olurdu, büyük insanların yanında olurduk ziyaretimize gelenler, bize de dua okuyan çok olurdu’ demişti. Ne ilginçtir ki ziyaret için gittiği kabristana 3-5 gün sonra kendisi şehit olarak defnedildi” açıklamasında bulundu.

İbrahim Yılmaz, 25 yaşında ve 4 kardeşin en küçüğüydü. 2013’te yaptığı evlilikten 9 aylık bir kızı olan Yılmaz, Erzurum'un Şenkaya ilçesinin Yaylabaşı köyünde imamlık yapıyordu.

Darbecilere yardım içeriden geldi
OYNAT 03:26
Darbecilere yardım içeriden geldi
Yeni Şafak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirmek isteyen darbeciler, önce belediye önündeki caddeyi trafiğe kapattı. Daha sonra binaya baskın düzenleyen darbeciler güvenlikleri etkisiz hale getirince İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç’a ulaşmaya çalıştı. Tunç’un gelmesiyle birlikte darbeciler kolayca içeri girerek binayı teslim aldı.
Bir bakışta 15 Temmuz şehitleri
Bir bakışta 15 Temmuz şehitleri
Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı askerlerin 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminde 248 asker, polis ve sivil vatandaş şehit düştü. Şehit sayısının en yüksek olduğu il olarak Ankara ve İstanbul kayıtlara geçerken, büyük çoğunluğun evli ve sivil olması dikkat çekti
15 Temmuz Şehitleri İstanbul
15 Temmuz Şehitleri İstanbul