YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Türkiye beni korumadı

Kendisinin Rusya'ya karşı olduğu için devrildiğini söyleyen Ebulfez Elçibey, "Darbenin ardından Türkiye beni korumadı" dedi.

ANKARA- Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey, Azeri petrolünün Türkiye üzerinden geçmesine, iddiaların aksine karşı olmadığını söyleyerek, "Biz isteriz ki Türkiye'den bir değil, 3-4 tane petrol hattı geçsin" dedi. Elçibey, Sheraton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, ziyaretinin nedeni ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine dair görüşlerini aktardı.

Elçibey, İran'daki Azeriler'in özgür olmasını istediğini belirterek, "Azerbaycan'ın kuzeyinin Rusya'dan, güneyinin de İran'dan azat olmasını istiyoruz" dedi. İktidarı döneminde Ermeniler'in elinde sadece yüzde 5 oranında Azeri toprağı bulunduğunu söyleyen Elçibey, bu oranın daha sonradan yüzde 20'ye çıktığını bildirdi. Elçibey, kendisinin Rusya'ya karşı olduğu için devrildiğini ileri sürerek, Ruslar'ın bu darbede başta Ermenistan ve İran ile işbirliği yaptığını bazı Avrupa ülkelerinden de destek aldığını savundu. Elçibey, darbenin ardından Türkiye'nin izlediği politikayı değerlendirmesinin istenmesi üzerine şunları söyledi:

"Darbeden sonra Türkiye ile ilişkimiz kesilmedi. Sadece Rusya'nın yaptığı, 'Azerbaycan'da olanlar bu ülkenin iç işidir, dışarıdan müdahale olursa Rusya buna karşı olacaktır' açıklamasından sonra Türkiye, Rusya'yı kızdırmamak için bizi korumadı. "

'Türkiye neden susuyor?'

Azerbaycan'da 1 milyon insanın açlık içinde çadırlarda yaşadığını söyleyen Elçibey, "Dünyadan insani yardım geliyor, ama hırsızlar tarafından çalınıyor. Dünya buna susuyor, ama Türkiye neden susuyor?" diye konuştu.

'Tek ülke olmalıyız'

Elçibey, nihai amacını açıklarken de "40 milyonluk Azerbaycan ile 70 milyonluk Türkiye birleşsin ve 110 milyonluk bir ülke kurulsun istiyorum" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...