YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

İstemiyorsan 'hayır' de

ANKARA- Milliyetçi Hareket Partisi, ANASOL-M Hükümeti içinde kendi söylemi ile çelişmesine yol açacak yeni bir tavizin eşiğine geldi. Yarınki zirveden, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın idamını istemeyen DSP ve ANAP'ın yaklaşımları doğrultusunda bir sonuç çıkması bekleniyor. Ancak muhalefet partileri, MHP'nin DSP ve ANAP'a taviz vermeye mecbur olmadığını, MHP ile her türlü işbirliğine hazır oldukların açıkladılar.

MHP'nin samimiyet testi

MHP'nin, söyleminde samimiyse Ecevit'e geri adım attırabileceğine dikkat çeken FP ve DYP'liler, "Apo'nun idam dosyasının Meclis'e gelmemesi için sebep yok. Yeter ki MHP, bizim desteğimizi kabul ederek bu konuda samimi olduğunu gösterebilsin" görüşünü dile getiriyorlar.

FP: MHP bu koalisyona mahkum değil

FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, idam dosyasının TBMM'ye gönderilmesi halinde FP olarak hukuki sürecin tamamlanması yönünde oy kullanacaklarını bildirdi. Arınç, "Ancak dosyanın TBMM'ye gelmesi gerekiyor. Bu konuda MHP'ye büyük görev düşüyor. Eğer MHP bu konuda samimi ise ortaklarına rest çekebilmeli ve gerekirse koalisyonu bozmayı bile göze alabilmelidir. MHP Ecevit'e mahkum olmadığını görebilmelidir" dedi.

DYP: MHP gereğini yapmalı

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz da, "Dosya TBMM'ye gönderilmelidir. Eğer dosya Başbakanlık'ta bekletilir ve MHP hükümeti sürdürmeye devam ederse samimi olmadığı anlaşılır. MHP ile muhalefet bu konuda aynı fikirde. MHP, koalisyonun bozulmasını göze alarak samimiyetini ortaya koymalı" diye konuştu.

Çakar: Bahçeli son noktayı koydu

MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar ise samimi olduklarını savunarak, "Sayın Bahçeli Osmaniye'de son noktayı koydu. Ortaklarımızın da olaya AB'ye katılma süreci ve AİHM kararını bahane ederek yaklaşmamalarını diliyoruz. Bu milli bir meseledir ve egemenlik haklarımızla ilgilidir" dedi. Çakar, "Eğer muhalefet partileri daha net tavır ortaya koyarlarsa Öcalan'ın idamını engellemek isteyenler böyle rahat konuşamazlar" diye konuştu.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...