YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Olimpiyat madalyasından daha önemli

Eylül ayı içinde güreşçilerimiz Sidney Olimpiyatları'nda madalya peşinde koşacak.

Türk sporunun her zaman "lokomotifi" olan güreşimizin Sidney'de yine başarılı olacağı görüşündeyim. Zira, bugüne kadar katıldığımız Olimpiyatlardan 30 altın madalya çıkartan Türkiye, bunun 26'sını güreşten, 4'ünü de halterden, elde etti. Yani, Olimpiyatta altın madalya çıkarma işi, yine başta güreşçilerimiz olmak üzere haltercilerimizin de patentinde. Diğer branşlardan da altın madalya alıp, dönmek en büyük temennim.

Bu bakımdan güreşçilerimizin başarıları ile ne kadar övünsek az.

Ancak..

Benim, izah etmek istediğim, konu başka.

Bugüne kadar tesis sıkıntısı çeken güreşimiz, son yıllarda bu durumundan sıyrılmak için didiniyor. Hatta önümüzdeki günlerde, bu sıkıntının büyük kısmı ortadan kalkacak.

Nasıl mı?

İzah edeyim.

Bahsetmeye çalıştığım tesis, Ahlatlıbel'de yapımı süren Güreş Eğitim ve Spor Merkezi.

Geçenlerde buraya gittim ve ağzım bir karış açık kaldı.

Temelini 9'ncu Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel'in attığı bu muhteşem tesis, tüm ihtişamı ile ortaya çıkmış. Çevre düzenlenmesi bile yapılıyor. Çok değil, üç ay içinde, sporcuların kalıp, dinleneceği ve çalışacağı bir yer haline gelmeyi hedeflenmiş.

Yüzme havuzlu, spor salonlu, konferans salonlu, tenis, basketbol, voleybol ve çimlendirilmekte olan normal ölçülerdeki futbol sahası ile hizmet vermeye hazır bu muhteşem eserin önündeki en büyük engel para..

Devletin biraz omuz vermesiyle hizmete hazır duruma gelebilecek bu muhteşem tesis, tüm spor kafilelerinin görüşüne sunulacak, vaziyette.

Bugüne kadar 2 trilyon lira sarfedilen bu tesisin ortaya çıkmasıyla, başta güreşimiz olmak üzere, tüm spor branşlarımızdaki başarı oranı da artacak.

Yukarıda izaha çalıştığım gibi, Olimpiyatta elde edilen 30 altın madalyanın 26'sı güreşe ait olurken, böylesine muhteşem tesislerde yetişecek güreşçilerimizle başarı oranımız süratle aratacak.

Onun için, ben Olimpiyat madalyasından önce, tesis isterim.

Doğru dürüst tesisi olmadan 26 altın madalya çıkartan güreş sporumuz, tesisleşme problemi çözümledikten sonra, daha büyük başarılara imza atacak.

Öyle ise, başta Devlet büyüklerimiz olmak üzere, herkes elini cebine atmalı.

Zira, bugünlerde büyük başarılar kapımızın eşiğine kadar geldi..


17.TEMMUZ.2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Güray SOYSAL

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...