YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


MÜSİAD'dan Chirac'a mektup


MUSİAD Başkanı Bayramoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Ulusal Meclisi Başkanı, Büyükelçi ve Başkonsolos'a protesto mektubu yazdı.


Fransa Ulusal Meclisi' nin önceki gün sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı'nı kabul etmesi üzerine Fransa'yı kınayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, bu tavrın Türkiye-Fransa ekonomik ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Bayramoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Cihirac, Fransa Ulusal Meclis Başkanı Raymond Forni, Fransa Ankara Büyükelçisi Bernard Garcia ve İstanbul Başkonsolosu Jean-François Bouffandeau' ya birer mektup yazarak tasarının kabul edilmesinden duyduğu üzüntüyü bildirdi.

Boykot kararını destekleriz

Bayramoğlu, Fransızca olarak kaleme alınan mektupta " İstanbul Metrosu başta olmak üzere her türlü metro inşaat, vagon ve Devlet Demir Yolları'nın işleri de Fransız firmalar tarafından yapılmaktadır" dedi.

Bütün bunlara rağmen geçtiğimiz yıllarda da ASALA terör örgütüne kucak açan Fransa'ya karşı hükümetin sert ve etkili önlemler almasından yana olduklarını ifade eden Bayramoğlu, gerekirse hükümetin alacağı Fransız firmalarını ve ürünlerini boykot kararını da tereddüt etmeden destekleyeceklerini söyledi.

Memurdan sanal protesto eylemi

Ermeni Yasa Tasarısı'nı Meclis'ten geçirerek, Türkiye düşmanlığını sürdüren Fransa'ya yönelik tepkiler giderek artıyor. Memur-Sen Konfederasyonu dün düzenlediği bir toplantıyla sanal ortamda Anıtkabir'e giderek, "Ermeni Yasa Tasarısı"nın engellenmesi için yeterli kamuoyunu oluşturamayan ancak, memurları açlığa mahkum etmeyi başaran hükümeti Atatürk'e şikayet etti.

Fransa'yı kınıyoruz

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı itfaye memurlarının da hazır bulunduğu kınama toplantısı, Memur Sen Konfederasayonu İstanbul İl Başkanı Nasuh Özdemir'in sanal ortamda Anitkabir'e çelen koyması ve ardından toplu olarak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Özdemir, Türkiye'nin yıllardır "dost" diye peşinden koştuğu bir "yalancı haçlı" tarafından satıldığını söyledi.

Hükümet için "dost" Türk halkı için her zaman düşman olan Fransa'yı şiddetle kınadıklarını açıklayan Özdemir, temsili olarak bir Fransız bayrağını da yaktı. Nasuh Özdemir, memurlarla işçiler arasındaki ücret farklılığından da yakınarak "Eşit işe eşiti ücret" felsefesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...