YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Yeni Şafak'la nice 7 yıllara

Medya-Hükümet ilişkilerindeki içli-dışlılık, 'düğme'ler, 'andıç'lar, 'brifing'ler, Beyaz ve Mavi enerjiler, içi boşaltılmış bankaların yedeğindeki gazeteler, devlet ihalesiyle kaim gazete ve televizyon patronları... Özellikle son zamanlarda tanık olduğumuz müdahaleli süreçlerde geçirdiğimiz önemli tecrübeler...

Bütün bunlar, kimi odaklar tarafından kumanda edilebilen, ilişkilere ve çıkarlara göre yönlendirilebilen bir medya denizinin ortasında yaşadığımıza dair göstergelerdir ve medyanın iyiye iyi, kötüye kötü deme imkanını ortadan kaldırır.

Yeni Şafak, 6 yıl önce, 23 Ocak 1995'te bu gerçeği görerek, akıntıya karşı yüzmeyi göze alarak başlamıştı yayın hayatına.

İmkanlarımız, bugüne göre çok sınırlıydı. Sadece İstanbul'da basılıyorduk. Gazeteler için 'olmazsa olmaz' olan bir çok vasıtadan ya tamamen, ya kısmen 'mahrum'duk. Ama söyleyeceklerimiz vardı; ülkemiz için, insanlarımız için, bütün yeryüzü ve bütün insanlık için iyi şeyler istiyorduk.

Bugün, kendi modern tesislerimize taşınmaya hazırlanıyoruz. Türkiye'de 5 merkezde basılıyoruz. Haber ve yorumlarımızı Türkiye'nin hemen her tarafına, bütün tazeliğiyle, bütün sıcaklığıyla ulaştırabiliyoruz.

İlk günkü heyecan

Çok özel, çok farklı bir 'tecrübe'ydi Yeni Şafak. Yukarıda sıralanan karmaşık ve karanlık ilişkilerden bağımsız, tertemiz ve taptaze bir tecrübe.

Yarın 23 Ocak 2001. Yeni Şafak, yarından itibaren 7. yaşından gün almaya başlayacak.

Ve Yeni Şafak, 7. yılında da aynı tazeliği, aynı temizliği, aynı heyecanı ve geride kalan 6 yılın her gününde doğruyu söyleme, doğruyu arama iradesini korumanın onurunu okurlarıyla paylaşıyor.

İşte Yeni Şafak farkı

Bugün, o karmaşık ve karanlık ilişkilerin arkasındaki gerçekler bir bir ortaya çıkarken, Yeni Şafak'ın bulunduğu çizgi, bu çizgiyi paylaşan ve paylaşmayan bütün kesimlerde takdirle karşılanıyor.

Soldaki kupür 'Medya sektöründeki 'kaygan zemin'i ve son günlerde medyada meydana gelen bazı gelişmeleri konu alıyor. Değerlendirmede Yeni Şafak'ın ayırıcı vasıflarından biri, "Yeni Şafak, daha entelektüel, farklı düşünce ve kanaatlere sahip gazetecileri barındırma konusunda daha demokratik bir gazete" cümlesiyle ifade ediliyor.

Yeni Şafak, her gün yepyeni bir heyecanla çıkıyor ve okurlarına her gün yeni sürprizler, yeni heyecanlar taşımak istiyor.

Yeni hazırlıklarımız ve 'yankı uyandıracak' yeni sürprizlerimiz için gözünüzü Yeni Şafak'tan ayırmamanızı tavsiye ediyoruz.

7. yılın bütün Yeni Şafak ailesine ve Türkiye'ye güzellikler getirmesini diliyoruz.


22.OCAK.2001


Kağıda basmak için tıklayın.

Editör'den

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...