Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D İ Z İ

Türkiye'yi yöneten burçlar

58. Hükümet'i oluşturan Bakanlar Kurulu üyeleri burçlarıyla da ilgi çekici özelliklere sahipler.

Kabinedekiler burçlarıyla da bilinmek isteyen kişiler. Devleti yöneten ve önemli sorumluluklar yüklenmiş insanları elbette burçlarıyla nitelendirmek doğru değil. Eğitim, din, kültür, sorumluluk, örf ve adetler, gelenekler, hukuk, ideolojiler insanların kişilikleri üzerinde derin etki bırakırlar. Aksini düşünmek insanlığın gelişimine aykırı. Öyle olmasaydı, zikredilen değerlerin insanı değiştirmesi, ıslah ve terbiye etmesi, geliştirmesi, mümkün olmazdı. Ama yine de burçlar, kişilerle ilgili bazı bilgiler verir. Öte yandan burçların bazı tipik özellikleri adalete ve hukuka duyulan ihtiras gibi iyiye kullanılabileceği gibi gibi kötüye de kullanılabilir. Örneğin bilim, yenilik ve keşif ihtirası olmasaydı, insanlığın bugünkü gelişimi mümkün olmazdı. Aynı ihtiras, Hitler, Stalin ve Mussolini gibi karizmatik liderlerin dünyayı ele geçirme ve arenaya döndürme eğilimlerini güçlendirebiliyor. Türkiye'de pekçok doğum hastane dışında gerçekleştirildiği için resmi doğum tarihi ile gerçek doğum tarihinin farklı olabileceğini de dikkate almak gerekiyor.

Erdoğan ve Gül'ün burçları uyumlu

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Balık burcundan. Başbakan Abdullah Gül'ün burcu ise Akrep. Balık burcunun en belirgin niteliği 'merhamet', Akrep'inki ise 'kararlılık' Astrologlar Akrep burcunun ilk on gününde doğan ve Akrep burcu ile Mars-Pluto etkisindeki kişilerin güçlü bir duygusal yapıya sahip olduklarını, ölümü hayatın bir gerçeği ve yeni bir başlangıç kabul ettiklerini ve korkmadıklarını, uygulamalı bilimler, mühendislik ve üretim dallarında başarılı olduklarını belirtiyorlar. Astrologlara göre burçlar arasında en fazla uyum sağlayan, en çok anlaşan iki burç, balık ve akrep.

Balıklara istemediğini yaptıramazsınız

Balık insanları, karakterlerinde, tıpkı sularda yaşayan balıkların çeşitliliği gibi farklı özellikler gösterirler. Yani her bir burcun özelliklerinden bir parça almışlardır. Bu nedenle, bir Balık, diğer bir Balık'a benzemez. Bir Balık'ı anlamak neredeyse imkansızdır. Fakat, o çevresinde olup biten her şeyi çok kolay anlar. Sezgileri son derece güçlüdür. Üstelik hayalgücü de sınırsızdır. Dünyaya, neredeyse pembe gözlüklerle bakar. Zeka ve sezgilerini birleştirip kullanmaya başladığı zaman da her işin üstesinden gelir. Ona istemediği bir şeyi yaptırmak neredeyse imkansızdır.

Akrepler asla unutmazlar

Akrep, lider burcu olarak bilinir. Son derece başarılı yöneticilerdir. Çok üçlü sezgileri vardır. Hassas ve alıngandırlar. Duygularını kontrol etme konusunda en başarılı 'Akrep'lerdir. Tepkilerini yüzlerinden anlamak mümkün değildir. Kendisini inciten veya sinirlendiren durumu kafalarının içinde kurar, büyütür ve bunun hesabını sormayı düşünür. Fakat acele etmeden uygun zamanı bekler. Bir Akrep asla unutmaz. Son derece güçlü bir zekaya, kuvvetli bir hafızaya sahiptir. Zeka ve duygular onu eşit şekilde yönetir. Akrep, zeki olmanın da ötesindedir. Aynı zamanda varoluşun sırlarıyla ilgilenen, cevaplarını bulmaya çok yaklaşan derin bilgiye sahiptir.

Ünlü akrepler

Pablo Picasso, Dostoyevski, Voltaire, Rock Hudson, A1ain Delon , A1fred Nobel, Nazlı Ilıcak, Güneş Taner, Yalım Erez, Albert Camus, Voltaire, Bill Gates.

Erdoğan'la aynı burçtan olanlar

Kabinede Balık burcundan olan bakanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik ve Orman Bakanı Osman Pepe. Astrologlar Çalışma Bakanı Başesgioğlu ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun'un Balık burcundan olmalarını halkın yararına buluyorlar. Buna göre Ali Coşkun yeni istihdam alanları, fabrikalar açarak işsizlere iş sağlayabilir, Başesgioğlu da çalışanların sosyal hakları ve ücretlerinde çok daha merhametli olabilir. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise Başbakan Gül ile aynı burçtan, yani Akrep. Çiçek'in, hukukun üstünlüğünün eksiksiz olarak sağlanması ve adalet mekanizmasının sağlıklı işlemesinde kararlılık göstermesi beklenmeli.

Ünlü balıklar

Albert Einstein, Kopernik, Graham Bell,Victor Hugo, Montaigne, Michelangelo, Galileo, Georges Frederich Hendel, Antoni Vivaldi, Frederich Chopin, Johann Strauss, Rodolph Nurayev, Marlon Brando, Salvador Dali, Paolo Pasolini , John Steinbeck.

Boğalar tedbirli ve planlı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise boğa burcundan. Boğa burcunun en belirgin özelliği "dayanıklılık".

Gerçek dünyanın gerçeklerini bir Boğa kadar açık biçimde kavrayan başka bir burç yoktur. Kendileri için en iyi olanı onlardan daha iyi hiç kimse bilemez. Güvenilir bir dosttur. Macera ve risklerin insanı değildir. Tedbirli, planlı ve geleceği düşünerek hareket ederler. Kendileri için en emniyetli olanı seçer ve kararlarını sonuna kadar uygularlar. Başarıyı yakalamaları yavaş fakat risksizdir. Finans konularında son derece yetenekli. Son derece tutumludurlar, gerektiği kadar harcarlar, yatırımlarında güvenli yolu seçerler.

Ünlüleri: Balzac, Salvador Dali, Henry Fonda, Sigmund Freud, Bertrand Russell, William Shakespeare, Orson Welles, Richard Wagner, Tchaikovsky, Al Pacino, Sabih Kanadoğlu.

Koç'lar yönetmekten hoşlanıyor

Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Beşir Atalay ve Ali Babacan ise Koç burcundan. Bu burcun en belirgin özelliği ise "cesaret."

Her işe fazla düşünmeden, bir çocuk heyecanıyla atılan Koçlar, büyük bir enerjiyle inanılmaz başlangıçlar yapabilir. Genel olarak yönetmekten hoşlanan Koçlar tipik bir patron özellikleri taşımazlar. Patron masasının arkasında oturup işi uzaktan idare etmez. O, bizzat işçileriyle birlikte işin içinde olacaktır. Koçlar, sempatik ve girişken tavırlarıyla kolay ilişkiler kurar ve istediklerini elde eder.

Ünlüleri: Charles Chaplin, Henry James, Marlon Brando, Joseph Pulitzer, Vincent Van Gogh, Thomas Jefferson, Bismark, Peter Ustinov, Ömer Şerif, Anthony Perkins, Steve McQueen, Sadri Alışık, Cem Karaca, Kartal Tibet, Emil Zola, Baudelaire, Descartes, Evliya Çelebi, Marlon Brando, Jean Paul Belmando, Francis Ford Coppala

Teraziler dengeyi seviyor

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu ve İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu "Terazi." Terazi burcunun en belirgin özelliği ise saygı.

Uyum ve denge Terazi'nin yaşam felsefesidir. Teraziler birlikte çalıştıkları insanlarla son derece uyumludur ve çevresini de uyumlu olmaya yöneltir. Terazi, öğrenme yeteneği ve yüksek sezgi gücüyle zor işlere konsantre olabilir. Sakin ama yavaş düşünür. Üzerine aldığı işi sonuna kadar götürür.

Ünlüleri: Oscar Wilde, Arthur Miller, John Lennon, Melih Gökçek.

Kovalar ekip adamları

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Güldal Akşit Kova burcundan. Kovaların en belirgin özelliği "işbirliği."

Son derece dikkatli ve alışılmışın dışında keskin bir zekaya sahiptir. Araştırmacı ve meraklı bir yapısı vardır. Hep yeniliklerin peşindedir. Düşünmeden ve ayrıntıları hesaplamadan işe girişmez. Ne kadar çılgınca olursa olsun, hedefine ulaşmak için her şeyi göze alacaktır. Kova insanıyla birlikte çalışmak son derece keyiflidir. Grup adamıdır, takım çalışmasına yatkındır. Siz durup düşünürken o aklınıza gelmeyen fikirleri bulup hayata geçirir. Evde eşlerine daima değer verirler, aile onlar için kutsal bir birliktir. Büyük düşüncelerle, büyük ideallerle ilgilendikleri için basit görüş ve küçük davranışlara değer vermezler. Daima hareket etmek, gezmek, dünyayı tanımak, yeni şeyler öğrenmek isterler. Giyiniş ve gösterişe değer vermezler. Kimseyi kırmak istemezler.

ünlüleri: Francis Bacon, Charles Darwin, Charles Dickens, Thomas Edison, Clark Gable, Bertolt Brecht, James Dean, Federico Fellini, Paul Newman, Franz Schubert, Jules Verne, Mozart, Galileo Galileo, Christan Dior

Yay'ların hayal güçleri zengin

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "Yay". Bu burcun en belirgin özelliği ise "canlılık"

Yay insanı, kaygısız, iyimser ve neşelidirler. Dışa dönük, konuşkan ve atılgandır. Ama daima, önce konuşur, sonra düşünür. Tam bir dürüstlükle, aklına geleni söyler. Yaylar azimli ve motivasyonu yüksek kişiler olarak dikkati çekerler. Yay insanı, hayalgücünü ve duygularını harekete geçiren bir alanda son derece başarılı olabilir. Yüksek hayal gücüyle, ilginç fikirler ve büyük projeler ortaya atabilir. Ama aceleci yapısından dolayı çok çabuk sıkılır. Bu yüzden genellikle belli bir programa bağlı kalarak çalışmak ona göre değildir Yaylar, risk almaktan korkmaz. Olaylar ve insanlar konusundaki gözlemleri öylesine güçlüdür ki, tahminlerinde kolay kolay yanılmaz. Güçlü sezgileri ve doğru tahminleri ile hayata olumlu bakarlar. Rahat davranmalarının sırrı budur.

Ünlüleri: Mark Twain, Emily Dickenson, Nostradamus, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Ludwig van Beethoven, Walt Disney, Mehmet AIi Birand, Gustave Flaubert, Zeki Müren, Cemil Meriç.

Başak'lar titizliği tercih ediyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü Başak burcundan. Başak burcunun en belirgin özelliği "temizlik."

Beyinleri çok hızlı çalışır, kolay konsantre olur, ayrıntıları hesaplayarak işi sonuçlandırırlar. Kısa soluklu işlerden çok, uzun vadeli planları hedefler. Büyük bir sabır ve azimle, hedeflerine ulaşacakları yolu izlerler. Her ihtimali gözden geçirdikten sonra karara varırlar. Bir kez kararlarını verdikten sonra da, zorlukların üstesinden gelip hedeflerine ulaşırlar. Titizdirler, ince eleyip sık dokurlar.

Ünlüleri: D. H.Lawrence, Agatha Christie, Richard Gere, Sean Connery, Cüneyt Arkın, Ahmet Özhan, Goethe, Elia Kazan, Adnan Saygun, Uğur Dündar, Vitali Hakko

Yengeçler için güven ve sadakat önemli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise yengeç burcundan. Yengeçlerin en bilinen özellikleri ise "sadakat."

Sessiz ve içine kapanık kişiliklerine rağmen, gelişmiş bir mizah anlayışına sahiptir. İçlerindeki şakacı yönü aniden ortaya döküverirler. Sükûnet, sabır ve esprili davranışlarıyla başarılı yönetici olabilirler. Sessiz ve sabırlı tutumuyla hedefine ulaşır. Yengeç insanı, tıpkı sudaki Yengeç gibi davranır. Karşısındakini şaşırtacak stratejiler uygulayarak istediğini elde eder. Müthiş bir hafızası vardır. Güven duymayacağı hiçbir işe kolaylıkla atılmaz. Yengeç için güvende olmak çok önemlidir.

Ünlüleri: Louis Armstrong, Ernest Hemingway, John Rockefeller, Franz Kafka

Liderlerin burçları

M.Kemal Atatürk, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, RP eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan akrep burcundan. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, LDP Genel Başkanı Besim Tibuk, Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve Kemal Derviş Oğlak. II. Abdülhamit, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Terazi. SHP eski Genel Başkanı Erdal İnönü, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller 'İkizler'. II. Mahmut, DTP eski Genel Başkanı M. Ali Bayar ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 'Yengeç'. Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Kova. Fatih Sultan Mehmet, MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş ile Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan 'Koç'. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Başak. Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, TİP eski lideri Behice Boran ise Boğa burcundan.

Devam Edecek...



Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
 

Abdullah Muradoğlu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED