T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Facia ucuz atlatıldı

Akçagaz dolum tesislerinde gaz sıkışması sonucu çıkan patlamalarda büyük bir yangın çıktı. Yangın, çevre illerden gelen ekiplerin yardımıyla söndürülebildi. 2 kişinin yaralandığı olayda zarar 3 trilyon lira.

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi yakınında bulunan Akçagaz dolum tesislerinde dün sabah saat 7.30 sularında patlamalar meydana geldi. LPG tankalarındanki gaz sıkışmasından dolayı çıkan patlamalar sonucu 10 LPG tankının tamamı yandı. Çevrede büyük paniğe sebep olan yangın, çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin yardımıyla kontrol altına alındı ve büyük bir facia önlendi. Yangında yaralanan iki kişi SSK Kocaeli Hastanesi ve SSK Göztepe Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Tüpler 500 metre öteye fırladı

Yangının kontrol altına alınamaması üzerine Kocaeli İl Kriz Merkezi, bölgedeki tüm itfaiye ekiplerini tesislere çağırdı. Elektriklerin kesildiği bölgede, yerleşime açık olan bölgede 50 civarında ev boşaltıldı. Tank parçalarının ve binlece tüpün ise yaklaşık 500 metre uzaklıklara kadar fırladığı görüldü.

Helikopterler müdahale etti

İstanbul ve diğer çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin yanısıra helikopterlerle de yangına müdahale edildi. Yangınla ilgili bir açıklama yapan Karamürsel Depremzedeler Derneği, çıkan yangınla ne büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını bir kez daha gördüklerini belirterek, "Mayın tarlasında yaşar gibi yaşamak istemiyoruz" dediler. Bir grup vatandaş ise can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle "Yanarak ölmek istemiyoruz" sloganı atarak protasto gösterisi yaptı. Vali Yardımcısı Ümmet Kandoğan, gerekli tedbirleri alacaklarına dair söz verdi.

Zarar 3 trilyon

Olay yerine gelen Kocaeli Vali Vekili Ümmet Kandoğan ve Emniyet Müdürü Ercüment Özbeyli, yangın hakkında bilgi aldı ve bölgede inceleme yaptılar. Kandoğan, can kaybının yaşanmadığı yangın sonucunda tesislerdeki tankların kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek "Büyük bir tehlikeyi ucuz kurtardık. Yangının çevredeki tesislere ve rafinerilere sıçramasından korkuyorduk. Korkulan olmamıştır" dedi. Akçagaz Tesisleri Genel Müdürü Rasim Su, zararlarının 3 trilyon lira civarında olduğunu söyledi. TÜPRAŞ Basın Müşaviri Seval Kızılcan ise, TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nin sadece ofis bölümündeki camlarının kırıldığını bildirdi.

 
Vakıfbank sattı Yenal Ansen aldı
Halkbank eski genel müdürü Yenal Ansen'in, Vakıfbank'tan oğlu ve eşi adına iki lüsk daire satın aldığı ortaya çıktı.
Trafik faciası: 19 ölü
Yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen kazalar yine can aldı. Reşadiye'de 8, Hassa'da 4, Bolu'da 5, Konya ve Sivas'ta 1'er kişi öldü.
Vali Bülent Karaçöl'ün selle ikinci imtihanı
İnekler pasaportsuz sokağa çıkamayacak
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, sığır cinsi hayvanların takibini sağlamak amacıyla yönetmelik hazırladı.
Bahçesaray yolu 42 bin yıl sonra tamamlanacak
Van'ın Bahçesaray ilçesi Belediye Başkanı Naci Orhan, 42 trilyona mal olacak yolun yapımı için her yıl 1 milyar lira ödenek ayrılması nedeniyle Van-Bahçesaray yolunun ancak 42 bin yıl sonra tamamlanacağını söyledi. Van Valisi Durmuş Koç, yılın 6 ayı kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan Bahçesaray'da incelemelerde bulundu. Bahçesaray'ın yollarının Karayolları'nın programına alınması nedeniyle müracaatta bulunduklarını ancak kabul edilmediğini bildiren Koç, "Ancak biz Karayolları İl Müdürlüğü'ne kış aylarında yazılı emir vererek çalışma yapmalarını sağlayacağız" dedi. Naci Orhan ise sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

29 Temmuz 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED