AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
ADSL'de altyapı yetersiz

Türk Telekom'un hızlı ve ucuz internet hizmeti vermek için hizmete soktuğu Asimetrik Sayısal Abone Hattı'nda (ADSL) sorunlar yaşanıyor. ADSL aboneliği için yapılan başvuru sayısının 120 bine ulaştığı 60 bin port kapasitenin ise ihtiyaca cevap veremeyeceği ileri sürülüyor. Daha şimdiden bazı portlarda arıza meydana geldiği ve ADSL portlarından ocak ayından önce hizmet alınamayacağı kaydediliyor. Telekomun ADSL hizmetlerini genişletmek için acele ettiği, yeterli altyapıyı oluşturmadan çalışma yaptığı da ileri sürülüyor. Bir süre önce Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile Türk Telekom'un 60 bin port kapasite ADSL hattının 40 bin portluk bölümü okullara tahsis edilmişti. Telekom, bir promosyon yaparak fiyatlarda indirim yapmıştı.

  • HAMDİ ATEŞ

    Devlet sigara üretmesin

    Türkiye Tüketicileri Koruma ve Eğitim Vakfı (Tüketici Vakfı) Başkanı H. Bayram Kısıklı, devletin TEKEL'i biran önce özelleştirerek tüketicileri sigaranın zararlarından korumasını istedi. Tekel'in her geçen gün değer kaybettiğini savunan Kısıklı, "Biran önce Türk devleti insanlarına zarar veren sigara üreticisi olmak ayıbından kurtarılmalıdır" dedi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre sigaraya başlama yaşının 11'e düştüğüne dikkat çeken Kısıklı, "Hergün 3 bin çocuk sigaraya başlamakta, 15 yaşın üzerinde yaklaşık iki kişiden biri sigara içmekte, Lise öğrencilerinin % 20'si, 7-13 yaş grubunun % 12'si içici konumuna gelmiştir. Ayrıca sigara içmeyen vatandaşların vergileriyle TEKEL'in finanse edilmesi de büyük adaletsizliktir" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ

    AKUT'tan 11 Eylül analizi

    Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 11 Eylül terör olaylarındaki kurtarma çalışmalarıyla ilgili ABD'li yetkililerle görüşmelerde bulundu. AKUT, incelemeleri sonucu bir de kitap yayınladı. "Bir Felaketin Anatomisi, 11 Eylül'e AKUT bakışı ve Türkiye için öneriler" adlı kitap, AKUT üyesi mühendis Zeynep Fulya Koç tarafından hazırlandı.

  • YAKUP KOCAMAN

    Özbekistan'da ilk imza Şahinler'den

    Dünyanın en büyük tekstil firmaları arasında bu yıl, 18. sıraya yerleşen dev kuruluş Şahinler Holding, yatırımlarına devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan ziyaretine eşlik eden Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Özbekistan Tekstil Bakanı Azomhan Bahramov'la 40 milyon dolarlık bir yatırım için protokol imzaladı. Şahinler Holding'in Özbekistan'da yapacağı dev yatırımın protokolünün imzalanmasının ardından açıklama yapan Kemal Şahin, bu ülkenin dünyanın en büyük 5. pamuk üretici olduğuna dikkat çekti.

    Kapasite kullanımı beklentileri aştı

    Ekonomik göstergelerdeki iyileşme, kapasite kullanımına da yansıyor. Devlet İstatistik Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, kapasite kullanım oranı kasım ayında yüzde 79,9'la yüzde 78,5 olan beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Kapasite kullanımı ekim ayında yüzde 80,4 seviyesinde bulunuyordu. Açıklamada, kasım ayında tam kapasite ile çalışamama nedenleri bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında, iç pazarda talep yetersizliğinin yüzde 59,4'ten yüzde 64,3'e çıktığı kaydedildi.

    Onur Air hac yolunda

    Onur Air'in hac sezonu boyunca Suudi Arabistan Hava Yolları'na kiraladığı "Airbus 300" tipi 8 yolcu uçağı, 440 personeliyle Cidde'ye gitti. Onur Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı kaptan pilot Bilal Başar, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Onur Air'in kutsal topraklara bu yıl 5'inci kez gittiğini söyledi. Başar, uçakların 10 Mart 2004 tarihine kadar yaklaşık 150 bin hacı adayı ve hacıyı taşıyacağını bildirdi.



  • 20 Aralık 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED