AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Poligon kapatılıyor

İstanbul polisinin nişancılık eğitimi yaptığı Kağıthane Açıkhava Poligonu, bitişiğine yapılan Sadabad İlköğretim Okulu için tehlikeli olabileceği gerekçesiyle kapatılıyor. 3 Temmuz tarihinde gazetemizde yayınlanan haber üzerine Kağıthane Kaymakamı Hasan Bağcı, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, atış poligonunun kapatılmasını istedi. Yetkililer, önce, poligonun üstünün kapıtılarak 'kapalı poligon' haline getirilmesi alternatifi üzerinde durdular. Ancak yeterli kaynağın bulunmadığının bildirmesi üzerine, poligonun kapatılmasına karar verildi. Atış poligonu, bugün kapatılıyor.

  • ARZU SARI, İSTANBUL


  • Bir öğrenci de siz giydirin

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, yeni öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına önlük, çanta, ayakkabı ve kırtasiye yardımını içeren "Bir Öğrenci de Siz Giydirin" sloganıyla kampanya başlattı. Törene kampanyaya destek amacıyla sanat camiasından Emel Sayın, Ahmet Özhan, İlhan Şeşen ve Aydan Şener de hazır bulundu. Törende daha sonra ilk aşamada bin kişiye dağıtılacak eğitim yardımı paketlerinden 15'i ihtiyaç sahibi öğrencilere verildi.

  • SEVDA ALKAN, İSTANBUL


  • Telsim, Telekom'a borcunu ödüyor

    Uzan Grubu'na ait Telsim, hükümetin kararlı tavrını görünce borçlarını ödemeye başladı. 1998'den bu yana imtiyaz sözleşmesinden doğan yaklaşık 1.7 katrilyon lira borcunu Türk Telekom'a ödemeyen Telsim, mahkeme kararı ile sonuçlanan 100 trilyonluk alacaklar için konan ihtiyati hacizden sonra paraları ödemeye başladı.

  • HAMDİ ATEŞ


  • İmarbank olayı Meclis'e taşınıyor

    CHP TBMM Grup Başkanvekili Haluk Koç, İmar Bankası olayı için Meclis Araştırması açılması için önerge vereceklerini bildirdi. Koç, İmarbank'a el konulmasından sonra yaşanan gelişmelerin durumu daha da karmaşık bir hale getirdiğini ifade ederek, söz konusu bankanın yetkisi olmamasına karşın 1990 yılından bu yana Hazine bonosu sattığını söyledi. Bankanın gazetelerde yer alan ve Hazine bonosuna yüksek faiz verildiğini duyuran ilanlarını basın mensuplarına gösteren Koç, Hazine ve BDDK'nın bu duruma gözyumduğunu öne sürdü. Koç, Meclis araştırması açılması önergesini olayın sorumlularının belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla vereceklerini söyledi. Koç, önergenin bugün imzaya açıldığını ifade etti.


  • 11 Eylül mağduru Türk yaşadıklarını anlatacak

    11 Eylül saldırısı ile ilgili olarak 4 ay ABD'de cezaevinde tutulduktan sonra sınır dışı edilen İbrahim Türkmen, Uluslararası İnsan Hakları Derneği'nin 11 Eylül sonrasında ABD'deki insan hakları ihlallerini konu alan toplantısında, yaşadıklarını anlatacak. Konya'da 6 yıl imamlık yapan İbrahim Türkmen, 2000 yılında bir arkadaşının tavsiyesi ile gittiği fırsatlar ülkesi ABD'de, inşaatlarda işçi olarak çalıştı. FBI tarafından 11 Eylül saldırıların ardından 13 Ekim'de aniden gözaltına alınarak sorgulandığını anlatan Türkmen, "Yetkililer, vizemin dolduğunu söyledi ve hemen ellerimi kelepçelediler" dedi. Daha sonra sınır dışı edilen ailesi ile birlikte Konya'ya döndüğünü anlatan Türkmen, önümüzdeki günlerde ABD'de düzenlenecek insan hakları ihlallerini konu alan konferansta başından geçenleri anlatacağını söyledi.


  • Kablo hırsızlığında 3 gözaltı

    Sivas'ta, faaliyeti durdurulan Demir Çelik İşletmeleri'nden, yaklaşık 50 milyar lira değerinde, 2 kamyon dolusu bakır kablo çalınması olayıyla ilgili sürdürülen operasyonda, fabrika güvenlik görevlisi 3 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı devralan Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, hırsızlık olayına karıştıklarını tespit ettikleri, fabrikanın güvenlik görevlileri İlhanK, Faruk T. ve Abdulkerim A'yı gözaltına aldı. Güvenlik görevlileri suçlarını itiraf ettiler.


  • Aydoğan Kılınç'tan RTÜK'e dava

    TRT Haber Dairesi Başkanı Aydoğan Kılınç, RTÜK'ün TRT Genel Müdürlüğü adaylığı seçimine ilişkin işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Kılınç, yaptığı yazılı açıklamada, oylamaların ilk turunda yasanın gerektirdiği 5 oyu alarak aday olma hakkını kazandığı halde, aday listesinde yer almadığı için RTÜK'e itiraz ettiğini; ancak RTÜK'ün, talebinin uygun görülmediğine ilişkin yazısını dün aldığını belirtti. Kılınç, RTÜK'ün kendi yasasına muhalefet ettiğini kaydederek Ankara 12. İdare Mahkemesi'nde dava açtığını bildirdi.


  • 'Koltuk davası' bilirkişiye havale

    Eski TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, TBMM'nin eski üst düzey 5 yöneticisi, Emlak Konut A.Ş ve Ural Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi aleyhine açılan alacak davasında, dosyanın bilirkişiye verilmesine karar verildi. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, taraf avukatları katıldı. Duruşma, Ankara'daki üniversitelerde iç mimari ve dekorasyon konularında bölüm olup olmadığının, varsa bilirkişi olarak görev yapabilecek 3 kişinin isminin bildirilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan bilirkişilik yapabilecek üç inşaat mühendisinin isminin istenmesine karar verilerek ertelendi.


  • 'Akbil davası'nda rapor sıkıntısı

    "Akbil" soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 37 sanığın yargılanmasına devam edildi. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılananlardan katılan olmazken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Numan Güzey ile bazı sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme Heyeti, raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesi ve "Akıllı Bilet" sistemine müdahale olup olmadığının ve zimmet suçunun oluşup oluşmadığının belirlenmesi için dava dosyasının gönderildiği yeni bilirkişi heyetinden rapor gelmediği gerekçesiyle duruşmayı yeniden erteledi.


  • Savaş atıklarında radyoaktif element

    Irak'tan getirilerek Hatay'ın İskenderun ilçesindeki DDY ve liman sahasına boşaltılan savaş atığı hurdalarda, TAEK uzmanlarınca yapılan incelemede, tehlike sınırının altında radyoaktif element tespit edildiği bildirildi. İskenderun Kaymakamı Ünal Erdoğan, TAEK uzmanlarınca hurda demirler üzerinde yapılan incelemelerde, biri tank namlusu olduğu belirtilen 3 parçada, tehlike sınırının altında radyoaktif element belirlendiğini belirterek, "Radyoaktif elementi tespit edilen parçalar ambalajlanmış ve etiketlendirilip Küçükçekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi'ne gönderilmek üzere kapalı ve kilitli bir ortamda güvenlik altına alınmıştır" dedi.


  • Kışın tuzdan uzak durun

    Yazın terlemeyle vücuttan dışarı atıldığı için zararsız olduğu düşünülen tuzun, kış aylarında kalp hastaları üzerinde sağlık risklerine neden olabileceği bildirildi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Telli, vücudun, ihtiyacı olan tuzu, sebze ve meyvelerden doğal olarak karşıladığını, bu nedenle dışardan tuz almaya gereksinim olmadığını söyledi. Türk insanının, geleneksel damak tadı nedeniyle yemekte tuz oranının genelde fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Telli, fazla tuz tüketim alışkanlığının ise toplumdaki kalp-damar hastalıklarını artırdığını vurguladı. Yazın terlemeyle vücuttan dışarıya kolaylıkla atılabildiği için zararsızmış gibi görünen tuzun, kışın kalp için büyük risk oluşturabileceğini belirten Prof. Telli, sağlıklı yaşam için özellikle kış döneminde tuzdan uzak durulmasını önerdi.


  • Bu fakir için bir 'tık'

    Hayatın her alanına giren internette sanal dilenciler de türedi. e-mail adreslerine gönderilen mesajlarda internet sitelerine yapılacak 'tık'lamalar karşılığında sponsor firmalardan her 'tık' başına 100 bin lira alacaklarını belirten sanal dilenciler, bu parayla da fakir ailelere yardım edeceklerini belirtiyorlar. İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmek iddiasıyla web sitesi kurduklarını belirten sanal dilenciler, yaptıklarını belirttikleri yardımlarla ilgili fotoğraflara da yer vererek inandırıcı olmaya çalışıyorlar. Gönderilen e-maillerde, "Şu ana kadar 125 aileye erzak, okul ihtiyacı ve oyuncak yardımında bulunduk. Aile sayımızın artması için web sitemizde reklam bannerlarımızın tıklanması ve derneğimize küçücük de olsa bir maddi yardımda bulunulması mümkündür. Her tıklama başına reklam veren sponsor firmalardan 100 bin lira almaktayız" İfadelerine yer veriliyor.

  • KAMİL OĞUZ


  • Çocuk hakları üst düzeyde izlenecek

    Ulusal düzeyde karar ve planlama çalışmalarının üst düzey bir kurul eliyle yürütülebilmesi amacıyla "Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Üst Kurulu" oluşturulacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin yayınladığı genelge, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ulusal düzeyde izlenmesi ve gerekli eşgüdüm çalışmalarının yürütülmesine ilişkin görevlerin, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirildiği göz önünde tutularak "Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Üst Kurulu" oluşturulmasının öngörüldüğü ifade edildi.


  • Lojmanların eşyaları hayır kurumlarına

    Milletvekilli lojmanlarından çıkan eşyalar, okullar ve kreşler ile Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı'na verildi. Satılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen lojmanlardan çıkan çok sayıda ev eşyası Ankara'daki 38 ilköğretim okulu, lise ve çocuk bakımevine binlerce eşya verildi. Bunun yanısıra, çeşitli illerin valilikleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile buralardaki okullara da eşya gönderildi. Eşyalardan büyük bir kısmı da Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı'na devredildi.


  • Sahte sağlık raporu iddialarına inceleme

    Şanlıurfa Valiliği, bazı gazetelerde yer alan ''Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde sahte sağlık raporu verildiği'' yolundaki haberlerle ilgili, Cumhuriyet Savcılığı'nca inceleme başlatıldığını bildirdi. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, iddialarla ilgili olarak, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli incelemeleri başlattığı kaydedilerek, şöyle denildi: ''Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne müracaat eden kişilere, durum bildirir raporu verilmektedir. Verilen bu raporlar kişinin bağlı olduğu kurum tarafından hakem hastaneye teyit ettirilmekte ve kesinlik kazanmaktadır. Hastanede verilen durum raporları ile şahıslar emekli edilmemektedir.'' Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde görevli 5 doktor hakkında Bağ-Kur'lu bir kadına para karşılığı sahte rapor düzenlediği iddia edilmiş, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, hastane polikliniği defterlerine el koymuştu.



    12 Eylül 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED