AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Teknolojik peri masalı

Peter Pan'dan 48 yıl sonra, 2001 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye adaylığı için yarışan ilk animasyon olan Shrek, modern bir peri masalı. Şimdiye dek yapılmış en başarılı animasyon olarak nitelenen Shrek TV'de ilk kez yayınlanıyor

Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde 48 yıl sonra Altın Palmiye adaylığı için yarışan ilk çizgi film unvanını kazanan 2001 yapımı Shrek bugün ekranda, Festivalde daha önce en son 1953 yılında Walt Disney'in 'Peter Pan'ı bu başarıyı göstermişti.

Orijinal seslendirmesinde Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz ve John Lithgow'un başını çektiği ünlü isimlerin görev aldığı, Türkçe seslendirmesini ise, Mehmet Ali Erbil ile Okan Bayülgen'in yaptığı Shrek, William Steig'in yazdığı aynı adlı çocuk kitabından uyarlandı.

Shrek'in konusu ise kısaca şöyle; Eski zamanlarda bir bataklıkta Shrek adlı (Mike Myers) yeşil renkli ve kötü huylu bir canavar yaşamaktadır. Bataklığının bir gün can sıkıcı peri masalı karakterlerinin işgaline uğramasıyla düzeni bozulur. Bataklığını kurtarmaya kararlı olan Shrek, Farquaad ile anlaşma yapar. Buna göre, Prenses Fiona'yı (Cameron Diaz) ejderhanın elinden kurtarıp Farquaad'a götürecek ve ikisinin evlenmesini sağlayacaktır. Yolculuğunda Shrek'e en iyi dostu Eşek de (Eddie Murphy) eşlik edecektir. Çenesi durmak bilmeyen Eşek, Shrek için herşeyi yapmaya hazırdır. Fiona'yı ejderhanın elinden kurtarmak kolay iş değildir. Ancak asıl problem, prensesin sırlarının ortaya çıkmasıyla başlayacaktır.

Şrek

Orijinal Adı: Shrek Yön: Andrew Adamson, Vicky Jenson Senaryo: Ted Elliot Seslendirenler: Mike Meyers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow, Vincent Cassel Yapım Yılı: 2001 Tür: Animasyon
Kanal D / 20.30


Hayat Bilgisi yeni sınıfta

Yeni dönemde Show TV'ye transfer olan Hayat Bilgisi ilk bölümüyle ekrana geliyor. Perran Kutman, Tarkı Papuççuoğlu, Belma Canciğer, Atilla Olgaç ve Kerem Kupacı'nın başrol oynadığı dizinin bu yeni kanalındaki ilk bölümünde, yaz tatillerini Ankara'da geçiren Afet ve Kerem İstanbul'a döndüklerinde Metin Bey'in evlenmiş olduğunu görürler. Amil Bey yaz tatilini değerlendirmek için boş olan okul bahçesini bir celepe (İbrahim Tatlıses) koyunları için kiraya verir ancak celep okulların açılmasına rağmen koyunlarını almaya gelmemiştir.
Show Tv / 20.30

 
12 Eylül'de olup bitenler
12 Eylül'ün yıldönümünde Kenan Evren tv8'de darbe gecesini anlatıyor. Pınar Türenç'in hazırladığı özel programda 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren 12 Eylül'e nasıl hazırlandıklarını, darbeyi 6 ay nasıl ve neden geciktirdiğini anlatıyor. Evren programda 12 Eylül darbesi ile ilgili bilinmeyen birçok ilgi çekici anekdotu anlatıyor izleyenlere.
Tv 8 / 22.30

Eğrisiyle doğrusuyla yargı sistemi
Gazeteci Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk konuk oluyor. Türk, halkın yargıya güveninin neden azaldığı, siyasetin ve ideolojinin yargıda ne kadar rol oynadığı ve yargının temel sorunlarının ve çözümlerinin neler olduğu gibi konuları değerlendiriyor.
Cnn türk / 23.05

En komik şakacıdan en sevilen şakalar
Şakacı'nın tekrarları ekrana gelmeye devam ediyor. Spor muhabirlerine Kartalspor'u Olimpik Lion diye yutturan, Galata Köprüsü'nü satan, treni ittiren, milletvekillerini hükümet düştü diye kandıran, Irak yerine Türkiye'ye ABD askeri indiren, gerektiğinde dayak yiyen Şakacı güldürmeye devam ediyor.
Kanal 7 / 23.00
12 Eylül 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED