AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
Herkes Fenerli doğar... da...

Sağlık Bakanı Akdağ, Galatasaraylıdır. Fakat Galatasaray Avrupa'yı sallayınca Fenerbahçe'den transfer olduğunu öğrendik. Anlaşılan Bakan, takımın değil "başarının" peşinden koşuyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kabinedeki Galatasaraylı bakanlardan. Programı müsait oldukça Galatasaray'ın maçlarını kaçırmıyor. Meclis kulisindeki sohbetimizde Akdağ'ın eskiden Fenerbahçeli olduğunu öğrenince şaşırdık. Bakan, takım değişikliğinin gerekçesini bakın nasıl anlattı: "Ben aslında Fenerbahçe taraftarı idim. GS, Avrupa'da başarılı olunca onu tutmaya başladım."

Avrupa'da başarı şartı

Bunun üzerine koyu bir FB taraftarı olan Ağrı Milletvekili Cemal Kaya hemen söze girdi: "Sayın bakanım. Bir doktor olarak şunu söyleyebilir miyiz; her insan Fenerbahçeli doğar; bazıları sonra değişir." Bakan Akdağ'ın cevabı net oldu. "Tabii diyebiliriz Cemal" diyen Akdağ, bir de söz verdi: "Fenerbahçe, Avrupa'da başarılı olursa tekrar eski takımıma dönerim." (Fenerli olmayan editörün notu: Aman Sayın Bakan, insanların özgür ve bilinçli seçimleri, doğuştan gelen özelliklerinden daha değerlidir.)

  • 'Allah Hikmet'i ıslah etsin'
    Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, TBMM'nin en fanatik vekillerinden. Öyle ki, milletvekilleri arasında taraftar anketi dahi yaptı. Terzibaşıoğlu'nun anketinden Galatasaray birinci çıkınca Fenerbahçeli bazı vekiller "Bu anket sağlıklı değil" diye eleştirdiler. Terzibaşıoğlu kendini şöyle savundu: "Kardeşim kim ne derse desin. Vekiller genel başkanlardan çekinir. Arkadaşlar, Tayyip Bey'in yanında, tuttuğu takımı dahi söylerken çekiniyor. Buna rağmen anketten Galatasaray çıktı." Terzibaşıoğlu'nu dinleyen başka bir AK Partili ekleme yaptı: "Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hikmet Bulduk da koyu bir Galatasaraylı. Tayyip Bey onun için, 'Allah Hikmet'i ıslah etsin' diyormuş."

  • Iraklı yetkili çok entelektüelmiş!
    Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Irak'tan gelen bir konuğu vardı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Caferi. Erdoğan, güncel konuları, Felluce'yi, sivillerin öldürülmesini, Türk şoförlerinin öldürülmesini gündeme getirdikçe, Caferi ayrı telden çalıyor, konuyu değiştirip dünyaca ünlü düşünürlerin sözlerinden yola çıkarak açıklamalar yapmaya çalışıyordu. Toplantıya katılan bir bürokrat, "Caferi bize ne kadar entelektüel olduğunu kanıtlamaya çalıştı. Sayın Başbakan sorunları dile getirdikçe, Caferi bize 'Makyavel bu konuda şunu söylemiştir, Nietzsche böyle demiştir, Hegel'in görüşü ise şudur' dedi" diye, görüşmede yaşanan sıkıntılı durumu aktardı.

  • 'Ben kendi bebekliğimi bilmez miyim!'
    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, önceki gün Adalet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilişinin 40. yıldönümü dolayısıyla Türk-Japon Derneği'nde eski arkadaşlarınca düzenlenen toplantıda bir "bebeklik fotoğrafı" sürpriziyle karşılaştı. Demirel, sadece kendi fotoğraflarının yer aldığı sergide, altında "Süleyman Demirel 3 yaşında" bebek fotoğrafını dikkatle inceledi. "Bu ben değilim" diyen Demirel, sergiyi hazırlayanların, "3 yaşındaki haliniz efendim. Yalçın Küçük'ten aldık" demesi üzerine ısrar etti: "Yahu, bu ben değilim; ben kendi bebekliğimi bilmem mi?"

  • Mehtap Hanım 'limite' takıldı
    Kredi kartlarının cazibesi bazan "bakan"ları da zor durumda bırakabiliyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler, başkentin gözde alışveriş merkezlerinden olan Armada'ya gitmiş. Bir mağazadan toplam değeri 500-600 milyon lira arasında olan 3 tişört alan Mehtap Hanım, ödeme yaparken sürprizle karşılaşmış. Mehtap Hanım'ın kredi kartındaki limit ödeme için yetmemiş. Bankayı arattıran Mehtap Hanım, limit artırımı talebinde bulunmuş ve "Ben Enerji Bakanı Hilmi Güler'in eşiyim, işlemleri hızlandırın" demiş. Ancak buna rağmen banka işi uzatınca Mehtap Hanım beklemekten sıkılıp nakit ödeme yaparak ayrılmış.

  • Sedat Peker Meclis'teymiş!
    CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, Meclis'te gündem dışı konuşma yapacaktı. Meclis gündemiyle ilgili kağıtta ise "CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Peker" yazıyordu. Bu yazım hatası nedeniyle Sedat Peker, cezaevinden çıkıp Meclis'e girmişti! Gündemi gören bazı milletvekilleri, hemen Meclis Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, "Sedat Peker buraya gelmiş neden yakalamıyorsunuz?" diyerek espri yaptılar.

  • DİE, 'Enis-tütü' olunca...
    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe maratonu milletvekillerini yormaya başladı. Yorgunluktan dil sürçmelerinin sıkça yaşandığı komisyon, ilginç diyaloglara sahne oluyor. Devlet İstatistik Enstitüsü bütçesinin ele alındığı gece CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, sürekli "Devlet İstatistik Enstitüsü" demek zorunda kalınca dili dolaştı, "Enis-tütü" deyip yoluna devam etti. CHP'li vekil, milletvekillerinin kahkahaları karşısında hatasını farketti ama iş işten geçmiş oldu. Ama bu durumdan CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü rahatsız oldu. Sonunda dayanamayıp Deveciler'e, "Bana mı seslendin?" diye seslendi.


      HAMDİ ATEŞ  ERHAN SEVEN  BİLAL ÇETİN


    6 Aralık 2004
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED