AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • ÖSS'ye başvuruda son gün
    Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için 22 Kasım'da başlayan başvurular, bugün sona erecek. Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen meslek lisesi mezunu adaylar da, ÖSS için hazırlanmış başvurma belgesiyle başvurabilecek. Başvurular, lise müdürlükleri ve ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine yapılacak. Sınavsız geçişten yararlanmak isteyen adaylar da ÖSS formuyla başvuracak. ÖSS'ye girecek adaylar 40 milyon, yalnız sınavsız geçiş yapacak adaylar ise 6 milyon lira ücret ödeyecek. Başvurma süresi, 6 Aralık Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek. ÖSS, 19 Haziran, YDS de 26 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak. n ANKARA


  • Örgüt üyesi 12 kişi gözaltında
    İstanbul'da yapılan operasyonlarda örgüt üyesi 9'u yabancı uyruklu, 12 kişi yakalandı. Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, bu silahlara ait şarjör ve mermiler, 20 adet kasatura, 27 adet bıçak, çeşitli aletler, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, uluslararası terör örgütü lideri ve saldırı görüntülerinin yer aldığı 267 adet CD ve video kasetin ele geçirildiği bildirildi.


  • Doğu Konferansı bilgileri çalındı
    Saadet Partisi (SP) Rize eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun Ankara'da bulunan muhayenehanesine önceki akşam hırsız girdi. Psikiyatr olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun Arjantin Caddesi'nde bulunan muayenehanesine kapısını kırarak giren hırsızların sadece bilgisayar kasalarını götürmeleri dikkat çekti. Hırsızların kıymetli şeyler aradığını belirten Bekaroğlu, "Etrafı dağıtmış ve bir şeyler aramış izlenimi vermişler. Ancak sadece 2 adet bilgisayarın kasasını götürmüşler. Bilgisayarlarda Doğu Konferansı yazışmalarının ve raporlarının tamamı bulunuyordu" diye konuştu. Bekaroğlu, 2005 Eylül'ünde İstanbul'da gerçekleştirilecek Uluslararası Doğu Konferansı'nın Türkiye Delegasyonu'nu oluşturanların isim listesi ve çalışma raporlarının çalınmasına bir anlam veremediğini söyledi.


  • Yargıtay'ın kararı ısmarlama gibi
    Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ana dilde öğrenimi savundukları için haklarında açılan kapatma davasının "12 Eylül" zihniyetinin bir ürünü olduğunu söyledi. Tüzüğünde yer alan "Eğitim-Sen, bireylerin ana dillerinde öğrenim görmesini ve kültürlerini geliştirmesini savunur" ifadesi yüzünden hakkında kapatılma davası açılan Eğitim-Sen, Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği 'davanın reddi' kararını bozması üzerine tavrını sertleştirdi. Yargıtay'ın 'aşırı ulusal hassasiyetler' doğrultusunda böyle bir karar verdiğini öne süren Dinçer, "Karar, özellikle AB'ye uyum çalışmalarının etkisiyle Türkiye'de oluşan demokratikleşme konseptiyle çelişiyor. Bence bu konsepti algılamakta zorluk çekenlerin üzerinde çalıştıkları, sipariş ya da ısmarlama bir karar gibi" dedi. Bu arada Eğitim-Sen, kapatma davasına karşı 8 Aralık'ta İstanbul'dan Ankara'ya bir yürüyüş başlatacak.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ /ANKARA


  • Karayolunu trafiğe kapattılar
    Erzincan-Sivas karayolu, yolda meydana gelen ölümlü kazayı protesto eden vatandaşlar tarafından bir süre trafiğe kapatıldı. Edinilen bilgiye göre Erzincan-Sivas Karayolu'nda Şener Kurtulay yönetimindeki 24 DC 193 plakalı TIR, yolun 7. kilometresinde, aynı yönde giden Cezayir Akan yönetimindeki 39 LF 295 plakalı motosiklete çarptı. Kazada yaralan motosiklet sürücüsü Akan (55), kaldırıldığı Erzincan Devlet Hastanesi'nde öldü. Kazanın meydana geldiği yolun yakınında bulunan Çukurkuyu Beldesi'nde yaşayan bir grup, kazayı protesto ederek yolu bir süre trafiğe kapattı. Karayoluna yaya geçidi yapılması ve ışıklandırılmasını isteyen belde sakinleri, olay yerine gelen Vali Yardımcısı Faruk Işık ile görüştükten sonra yolu trafiğe açtılar. Vali Yardımcısı Işık, belde sakinlerine, yola gerekli ışıklandırma ile yaya geçidinin yapılacağının sözünü verdi.


  • Sokakta düello: 1 ölü, 4 yaralı
    Beykoz Yeni Mahalle Orman Sokağı'nda, iki grup arasında kavga çıktı. Kavga sırasında tabancayla açılan ateş sonucu Kamil Özer Yılmaz ve Feridun Dursun ile Lokman, Ayhan ve Metin Çalık kardeşler yaralandı. Özel Erdem Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kavgada yaralanan 4 kişinin durumlarının iyi olduğu bildirildi. Öte yandan Samsun'da Uğur Dereli ve Hüseyin Sarıözkan adlı şahıslar darp edilip yaralandı. Antalya'da ise akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.


  • Ülkü Ocakları'ndan ABD'ye tepki
    Bağcılar Meydanı'nda, Ülkü Ocakları üyesi bir grup, ABD karşıtı eylem yaptı. Grup, Türk, KKTC ve Çeçenistan bayrakları taşıyarak bir süre yürüdü. Daha sonra grup adına bir açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci, "ABD'nin Irak'ta insanlık suçu işlediğini ve dünyanın buna 'üç maymun'u oynayarak seyirci kaldığını'' söyledi. Kaleci, ''dünya ve Türk kamuoyunda Irak'taki olaylara karşı kayıtsızlığın devam ettiğini'' ileri sürerek, "Müslümanlar çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilirken, camiler bombalanıp eğlence yerleri haline getirilirken, cemaatleri bombalanıp kurşunlanırken susmak hangi Müslüman'a, Türk'e yakışır'' diye konuştu.


  • Putin ve Felluce katliamına protesto
    Çağlayan Meydanı'nda, 'Diren Felluce, Diren Filistin, Yanındayız' mitingi düzenlendi. EMEP İstanbul İl Örgütü, SDP, KESK Platformu, TÜMTİS, Haber İş 1 No'lu Şube, DEHAP ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları üyesi yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı mitingde konuşan EMEP lideri Levent Tüzel, Irak harekatında ABD'nin tek gayretinin, petrol, silah ve finans tekellerinin çıkarlarını savunmak olduğunu ileri sürdü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti, İstanbul'da protesto edildi. 'Kafkasya Forumu' adlı grup, Rusya ve Putin karşıtı sloganlar atarak, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Grup adına yapılan açıklamada, Rus güçlerinin Kafkasya'dan çekilmesi istendi. Grup daha sonra Başkonsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.


  • 'Tuna Boyları'ndan anavatana gelen esinti
    Kartal Belediyesi ve Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Balkanlardaki Kültür Mirasımıza Sahip Çıkalım" konulu program Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan programda gazeteci-belgesel yapımcısı İsmail Kahraman'ın hazırladığı fotoğraf sergisi de yeraldı. 1984 yılında Bulgaristan'daki Türk köylerinde yaşanan soykırımlar ve Türklerin Bulgarlara karşı direnişini canlandıran bir sinevizyon gösterisinin de yeraldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nizamettin Yumurtacı, "Yüzlerce yıl Osmanlı yönetiminde kalan Bulgaristan'da 500 yıl içinde binlerce kültür eseri yapılmış ve ve bu eserlerin büyük bir kısmı yakın zaman içinde yok edilmiştir" dedi. Bulgaristan'daki 21 Türk milletvekilinden biri olan Cevdet Çakırov da "Osman Paşa'yı Plevne'den çıkardılar ama bizi Bulgaristan'dan çıkaramadılar" şeklinde konuştu. Arif Şentürk'ün mini konser verdiği gece, çocukların folklor gösterisi ile son buldu.


  • Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor
    Türkiye, salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Meteorolojik Uyarı"ya göre, bugün, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hafif yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak. Ancak Türkiye salı günü sabah saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Buna göre, 7 Aralık Salı günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçecek.



    6 Aralık 2004
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED