AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Amerika da işgal altında

Bush yönetiminin yürüttüğü terörle savaşın sadece teröristleri değil, Amerikalıların özgürlüklerini de hedef aldığını belirten ABD'li akademisyen Zinn, tıpkı Irak gibi Amerika'nın da işgal altında olduğunu söyledi.

Boston Üniversitesi öğretim görevlilerinden Profesör Howard Zinn, Guardian gazetesinde yer alan dünkü yazısında sadece Irak'ın değil, Amerika'nın da işgal altında olduğunu savundu. Zinn yazısında: "Irak kurtarılan bir ülke değil, işgal edilen bir ülke. 2. Dünya Savaşı'nda da benzer kurtarmalara tanık olduk. Amerika birçok ülkeyi işgalden kurtardı. Ama şimdi işgalci biziz. Doğru Irak'ı Saddam Hüseyin diktatöründen kurtardık ama bizden kurtaramadık. Aynı şekilde 1898'de Küba'yı İspanya'dan kurtardık ama bizden kurtaramadık. İspanya'yı kovduk, Küba'da askeri üs kurduk. Irak'ı kurtardıktan sonra Haliburton gibi devler ve petrol şirketleri buraya yerleşti. Küba'ya anayasa empoze ettik, Irak'ta da aynısını yapıyoruz. Kurtarmaya gittiğimiz Irak'ta, Felluce'nin dörtte üçünü yerle bir ettik. Afganistan'da binlerce kişiyi öldürdük. Yüzlerce kişiyi Guantanamo'ya tıktık. Bush'un terörle savaşı sadece dışarıdaki teröristleri hedef alan bir savaş değil, Amerikalıların özgürlüklerine yaşam standartlarına da yönelik bir savaş" diyerek Bush yönetimine eleştiride bulundu.

ABD helikopteri düştü

Amerikan ordusu, Irak'ta bir helikopterinin düştüğünü, içindeki iki kişinin yaralandığını açıkladı. Kerkük bölgesindeki 42. Piyade Tümeni'nden yapılan açıklamada, dün sabah Kerkük bölgesinde Apache tipi bir askeri helikopterin düştüğü, yaralanan iki kişinin havayoluyla tahliye edilmekte olduğu belirtildi. Açıklamada, helikopterin düşüş nedeni hakkında bilgi verilmedi. Amerikan ordusundan yapılan başka bir açıklamada, dün sabah gündoğumunda Bağdat'ın kuzeyindeki Tikrit kentinde el yapımı bir bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askerinin hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece Pentagon verilerine göre, ABD'nin Irak'taki kayıp sayısı 1840'a yükselmiş oldu.

Bağdat ve Tikrit'te saldırılar

Bağdat'ta ve kuzeyinde bugün düzenlenen saldırılarda 7 kişinin öldüğü bildirildi. Polis, kuzeydeki Samarra kentinde silahlı kişilerle Irak ve Amerikan askerleri arasında çıkan çatışmada 4 kişinin öldüğünü belirtti. Irak ordusundan bir kaynak, Samarra'nın kuzeyinde bir bombanın infilak etmesi sonucu bir sivilin öldüğünü, 2'sinin yaralandığını söyledi. Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak da, Bağdat'ın güneyindeki Dura kentinde, Arapça yayın yapan Amerikan televizyonu El Hurra'da görev yapan bir şoförün, evinin önünde silahlı kişilerin saldırısına uğradığını ve hayatını kaybettiğini, saldırganların kaçmayı başardığını kaydetti. Kerkük'te de Amerikan ordusu için çalışan bir Kürt tercümanın silahlı kişilerce öldürüldüğü belirtildi. Öte yandan Irak'ta daha önce kaçırılan 4 kişinin, Şii din adamı Mukteda Sadr'a bağlı silahlı grup tarafından kurtarıldığı bildirildi.

  • BAĞDAT



  • 13 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED