AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Kışın TV'de, yazın sinema setindeler

Yaz sezonuyla yayınına ara verilen dizilerin ünlü oyuncuları, tatilde de boş durmuyor. Avrupa Yakası'nın Cem'i Levent Üzümcü, Yağmur Zamanı'nın Fırat'ı Tamer Karadağlı ve Emret Komutanım'ın Üsteğmen Çiğdem'i Demet Evgar, yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı Beyza'nın Kadınları'nda biraraya geldi.

  • HANDAN KAZANCI
    Yaz sezonuyla birlikte yayınlarına ara veren dizilerin oyuncuları tatilde de boş durmuyor. Geçtiğimiz sezonun beğeniyle izlenen dizilerinden Avrupa Yakası ve Yağmur Zamanı'nın başarılı oyuncuları Levent Üzümcü ve Tamer Karadağlı yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı Beyza'nın Kadınları filminde biraraya geliyor. Türkiye'nin ilk polisiye-psikolojik gerilim filmi olarak tanıtılan filmde, özellikle Avrupa Yakası'ndaki performansı ile dikkat çeken Levent Üzümcü, Çocuklar Duymasın dizisi ile şöhreti yakalayan ve geçtiğimiz sezon Show TV'de yayınlanan Yağmur Zamanı dizisinin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı, ekranın 'yazlık' dizilerinden Emret Komutanım'da rol alan Demet Evgar, Arda Kural ve Engin Hepileri, Aşka Sürgün'den Mine Çayıroğlu ve TRT'de yayınlanan Dönme Dolap'ta rol alan Salih Güney oynuyor.

    Giderek derinleşen bir seri katil bulmacasının yanında, kişilik bölünmesi yaşayan bir kadının, kendisi ve geçmişiyle yüzleşmesi üzerine kurulu filmde, Demet Evgar'ın canlandırdığı 4 farklı kişiliğe sahip olan Beyza ve Tamer Karadağlı'nın canlandırdığı Komiser Fatih, İstanbul'da yaşanan seri cinayetlerin izini sürerken, beklemedikleri bir anda büyük bir günahla, bir insanlık suçuyla karşı karşıya gelirler. Film adli tıp/faili meçhuller, psikiyatri bilim dalı ve aile içi şiddet altındaki çocuklar gibi konuları da tartışmaya açma iddiasında. Daha önce İstanbul Kanatlarımın Altında, Ağır Roman, Asansör ve O Şimdi Asker gibi filmlere imza atan yönetmen Altıoklar henüz vizyona girmeyen Banyo filminden hemen sonra bu projeye başladığını söyleyerek, senaryo yazımından tüm aşamalara dek uzmanlardan destek aldıkları filmin, insanlardaki suç ve ceza sistemini sorgulayacağını söylüyor.

    Aralık'ta vizyonda

    Aralık ayında vizyonda olması planlanan filmin konusu ise şöyle, Hayatında her şeyin yolunda gittiğini düşünen, psikiyatr kocası Doruk'a aşkla bağlı Beyza Türker'in hayatı, yaşamaya başladığı tuhaf bilinç kayıplarıyla altüst olur. Bu arada İstanbul'un çeşitli semtlerinde bulunan kesilmiş bacaklar yüzünden şehri seri katil korkusu sarmışken, cinayetleri araştıran komiser Fatih, yeni iş ortağı Doruk Türker ile tanışır. Eğitimini Amerika'da almış olan Doruk Türker bu davada seri cinayet uzmanı olarak görevlidir.

    Komiser Fatih ve Doruk seri katili ararken, Beyza da hatırlayamadığı kayıp zamanlarının peşine düşmüştür. Polis katilin peşindeyken Beyza da kendi gerçeğiyle yüzleşecektir: Bu gerçek ise, öldürülen kurbanlarla arasında kendisinin bile çözemediği bir ilişkinin oluşudur. Ve Beyza'nın Komiser Fatih'le karşılaşması çok yakındır.

    DİZİ YILDIZLARI BEYAZPERDEDE

    Filmde Komiser Fatih'i canlandıran Tamer Karadağlı, proje ile ilgili yapılan basın toplantısında daha önce rol aldığı Yunanistan yapımı olan ve Oscar Ödül Törenleri'nde Yunanistan adına yarışan Bir Tutam Baharat (A Touch of Spice) filminden sonra, Beyza'nın Kadınları adlı filmin Türkiye'de rol aldığı ilk sinema projesi olduğunu ifade ediyor. Filmde, Amerika'da seri cinayetler üzerine eğitim almış bir uzman dedektifi canlandıran Avrupa Yakası'nın Cem Bey'i Levent Üzümcü için de bir ilk Beyza'nın Kadınları. Demet Evgar ise, yine Mustafa Altıoklar'ın yönettiği Banyo'dan sonra bu yapımda ikinci filmi için kamera karşısına geçmiş.


    Vahşi Batı'nın gölgesinden bile hızlı silah çeken kovboyu, Daltonlara karşı

    Vahşi batının gölgesinden bile hızlı silah çeken kovboyu Red Kid'in Daisy Kasabası'ndaki macerası ekranda. Arizona'da beyaz adamlarla yerliler arasında uzun yıllar sürecek bir barış yapılır. Ve ilk aileler buldukları toprak parçalarına yerleşerek bir kasaba kurarlar. Bu çorak topraklarda, iyi insanların elinde yükselen Daisy Kasabasıdır. Ancak Daisy Kasabası kısa sürede belalı bir kasaba olup çıkar. Ta ki Red-Kid gelene dek. Kasaba'nın şerifi olan Red Kit, kasabayı temizleyecek ve silahları ortadan kaldıracaktır. Ta ki Dalton'lar gelene dek.

    Red Kid: Daisy Kasabası

    Orijinal Adı: Lucky Luke Yönetmen: Terence Hill Oyn: Terence Hill, Nancy Morgan, Fritz Sperberg, Ron Carey, Dominik Barto Yapım Yılı: 1992 Türü: Western-Komedi
    KANAL 7 / 17.15


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Evde Tek Başına 2
    Dünyanın en haşarı çocuğu Kevin ile hırsızlar Harry ve Marv yine karşılaşırlar. Fakat savaş alanları bu kez New York şehridir. İlk filmde annesi ve babası tarafından yılbaşında evde unutulan Kevin yine büyük bir talihsizlik yaşar ve yanlış uçağa biner. Artık New York'tadır. Kevin sayesinde hapse giren ve her nasılsa çıkan Harry ve Marv da intikam almak için onun peşine takılır.
    Orijinal Adı: Home Alone 2 - Lost in New York Yön: Chris Columbus Oyn: Macaulay Culkin, Joe Pesci
    KANAL D / 20.30

    Gabriela
    Yönetmen Bruno Barreto, Jorge Amado'nun romanından uyarladığı Gabriela'da kadının toplumdaki yerini irdeliyor. Filmde, 1925 yılında Parati adlı küçük bir kasabaya gelen güzel bir kadının yaşadıkları anlatılıyor. Gabriela'yı aşçı olarak işe alan Nacip, kadının güzelliğinden ve hayat dolu kişiliğinden hemen etkilenir. Bir süre sonra da Gabriela ile evlenmeye karar verir.
    Orijinal Adı: Gabriela Yön: Bruno Barreto Oyn: Marcello Mastroianni, Sonia Braga, Antonio Cantafora
    Cnbc-e / 21.00

    Orada Olmayan Adam
    Sessiz ve ağırbaşlı bir adam olan Ed, kendine ait olmayan bir dükkanda sessizce saç kesip durur. Ed, sürekli değişken istekleri olan karısı Dorris'in istediği gibi bir koca değildir. Fakat bu sıkıcı kasabada, sıkıcı bir hayat süren bu sıkıcı adamın da kendi hayalleri vardır. Ed, saç kestirmeye gelen gezici bir işadamının kuru temizleme işine para yatırmaya karar verir.
    Orijinal Adı: The Man Who Wasn't There Yön: Joel ve Ethan Coen Oyn: Billy B. Thornton, Frances McDormand (2001)
    TV8 / 22.00

    Joe Black
    William Parish zengin bir medya patronudur. Düzenli aile hayatı Joe Black adlı esrarengiz bir adamın ortaya çıkması ile alt üst olur. İkisi aralarında bir anlaşma yaparlar. Ancak ölüm meleği Joe Black'in , Parish'in güzel kızı Susan'a aşık olmasıyla anlaşmanın kuralları bozulur. Ansızın gündeme gelen bu ilişkinin sonuçları hem Susan, hem de diğer aile bireyleri arasında karmaşık ve acı sonuçlar doğuracaktır.
    Orijinal Adı: Meet Joe Black Yön: Martın Brest Oyn: Brad Pıtt, Anthony Hopkıns Yapım Yılı: 1998 Türü: Macera
    STAR / 23.10

    Kızıl Gezegen
    2050 yılında dünya üzerinde yaşam yok olmak üzeredir. Mars'ta yeni kurulacak koloni, tüm insanlığın umududur. Mars'ın atmosfer ve toprak yapısını incelemek için bir deneme ekibi gönderilmiş fakat bir şeyler ters gitmiştir. Her biri kendi alanında uzman bir grup Amerikalı astronot problemi çözmek için yola çıkarlar.
    Orj. Adı: Red Planet Yön: Anthony Hoffman Oyn: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Tom Sizemore,T. Stamp
    KANAL D / 01.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Oradaydım'da MHP Kurultayı notları
    Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından yapılan 'MHP Olağanüstü Kurultayı'nda, canlı yayında çıkan olayların perde arkasını ve kurultay sırasında kapalı kapılar ardında konuşulanları Oradaydım belgeseline anlatıyor. Karamahmutoğlu programda ayrıca, Kurultay'da yaptığı konuşma ile başlayan olayların perde arkasında yaşananları ve pek çok ayrıntıyı ilk kez anlatıyor.
    [19.20 /CNN TÜRK]

    Adile Osmanoğlu 'Hanedan'ı anlatıyor
    Esra Güven'in hazırlayıp, Tahire Demircan'ın sunduğu Işıltılar programının bu haftaki konuğu Osmanlı Hanedanı'nın yaşayan temsilcilerinden biri olan Adile Osmanoğlu oluyor. Çok özel kişilerin daha önce ele alınmamış, bilinmeyen yönlerini ve hayatlarındaki dönüm noktalarını ekrana getiren programda, Abdülhamid'in torunu olan Osmanoğlu, hanedanın yaşayan kadınları hakkında bilinmeyenleri ekrana taşıyor.
    [21.30/CNN TÜRK]

    İki farklı hikaye; Dar Zaman, Mesaj
    Reha Yeprem'in sunuculuğunu yaptığı Sırlar Dünyası'nda bu hafta, Dar Zaman ve Mesaj adında iki farklı hikaye ekrana getiriliyor. İlk hikaye Dar Zaman'da, işleri yolunda giderken eski bir hesabın uzantıları yüzünden bütün varını yoğunu kaybeden bir adamın öyküsü anlatılırken,ikinci öykü Mesaj'da ise, ailelerinin tüm itirazlarına rağmen evlenmeye karar veren Aslı ve Serhat ikilisinin başından geçen ilginç ve ibretlik bir hikaye ekranlara getiriliyor.
    [21.30/SAMANYOLU]

    New York polisi yine katil avında
    Televizyon dünyasının en uzun soluklu dizilerinden biri olan ve New York Polis Departmanı'nın, şehrin en azılı suçlularını durdurmak amacıyla verdikleri mücadeleleri anlatan Law And Order'ın bu akşamki bölümünde olaylar şöyle gelişiyor; Dedektifler iki ölümün ardındaki sır perdesini aralıyor. İlk olayda, karısı tarafından evinde ölü bulunan doktorun katilinin peşine düşen dedektifler, daha sonra boşanmak üzere iken öldürülen bir adamın araştırırlar.
    [24.00/TGRT]

    Para hırsının tükettiği bir adamın ibretlik dramı
    Yönetmenliği Hilal Saral Ünalan'a, senaryosu Mustafa Baydemir'e ait olan Nasip Kısmet filminde Halil Kumova ve Evin Yapıcı rol alıyor. Filmin konusu ise şöyle; Almanya'da gurbetçi olan Harun'un eşi ölürken kendisine 180 bin Euro para bırakır ve bu parayla yoksullar için bir aşevi kurması için vasiyette bulunur. Harun ise eşine söz vermesine rağmen para hırsı yüzünden bu parayı hayır işine harcamaya kıyamaz ve parayı eski bir paltonun cebine saklar. Ancak kızı Fatma yerde yatan yoksul bir adam görür ve paltoyu adamın üstüne örter.
    [ 20.00 / KANAL 7]

    Birol sonunda evden kaçıyor, ikizler Satılmış'a yakalanıyor
    Sibel Can ve Talat Bulut'un rol aldığı Saklambaç, her Cumartesi üç bölümün kolajından oluşan özel bölümleri yayınlanıyor. Dizinin bu akşam ki bölümünde, Fidan kılıktan kılığa giriyor, Okşan kıskançlıktan çatlıyor. Annesinin Coşkun Bey ile gelinlikli fotoğraflarını gören Birol, çok sinirlenir ve evden kaçar. Fidan ise her şeyden habersiz Coşkun Bey'le Japonya'ya doğru yola çıkmıştır. Okşan'ın kendileri için hazırladığı sürprizlerden ve Birol'un evden kaçtığından haberi yoktur. Bu sırada evde annelerini bekleyen ikizler de Satılmış'a yakalanırlar ve olaylar karışır.
    [ 20.30 / ATV ]

    Kamboçya dağlarından Ayna'ya yansıyan görüntüler
    Saim Orhan'ın sunduğu Ayna bu akşam izleyicileri, Yeni Dünya Amerika'da yeralan Kolombiya'yı keşfe çağırıyor. Güney Amerika kıtasında bulunan ve Latin Amerika'nın en çok nüfusa sahip üçüncü ülkesi olan Kolombiya'yı ziyaret eden Ayna, burada ilk olarak, dünyaca ünlü Kolombiya kahvesinin bahçelerden fincanlara varıncaya kadar ki öyküsünü ekrana getiriyor. Programda ayrıca, Kolombiya dağlarındaki altın madenleri ve burada zaman zaman hayatlarını tehlikeye atarak çalışan maden işçileri ile ilgili ilginç görüntüler yansıtılıyor ekrana.
    [ 22.45 / SAMANYOLU ]
    13 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED