AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Alevi gençler perişan!

Alevi toplumunun için için kaynadığını belirten Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Alevi gençleri çok perişan durumda; bar ve uyuşturucu bataklıklarındalar; hatta geniş çapta diğer dinlere kayma var" dedi.

  • MURAT PALAVAR / İSTANBUL
    Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Avrupa Ehl-i Beyt Alevi Federasyonu ile yaptığı ortak basın toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi. Alevi toplumunun fokur fokur kaynadığını, kendisine "sizin önderliğinizde 1 milyon alevi ile Anıtkabir'e yürüyelim" tekliflerinin geldiğini söyleyen Altun "Ben bu görüşlere karşı birlik ve beraberlik mesajları veriyorum. Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Alevi toplumunun barajı olmuştur. Herşeyin demokratikleşme ve Başbakanımızın açtığı insan hakları ve reformlar kapsamında çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

    Avrupa Birliği'nin Alevileri azınlık göstermelerinin temelinde bir organizasyon olduğunu söyleyen Fermani Altun, şunları söyledi: "Aleviler hiçbir zaman azınlık değildir. Bu ülkenin asli unsurları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milli birliğine ve bütünlüğüne en çok destek olan inanç kesimidir. Zaman zaman kendinizi İslam dışı gösterin azınlık olun size destek verelim teklifleri bize ulaşıyor. Yani amaçları belli bunların. Ama biz onların tuzağına düşmüyoruz. Aleviler İslam dışı değil İslamın özüdür. Cem evleri, Alevi toplumunun inandığı ibadet ve hizmetlerini yaptığı kutsal mekanlardır. Hiçbir zaman camilerimizin karşıtı değildir."

    İçin için bir kaynama var

    Altun, "Başbakan Erdoğan'ın 'Aydınlar Heyeti'ni kabulünü nasıl değerlendirildiğinin" sorulması üzerine şunları söyledi: "Bu olumlu bir gelişmedir ve demokratik bir olgudur. Bugüne kadar sorunların baskı ile halledileceği sanılmıştır. İnsanlarımızı inançları ve düşüncelerinden ötürü düşman gördük. Bu konuda sistemin büyük bir hatası vardır. Ancak artık dünya değişiyor. Bugün Türkiye bir Kürt sorunu ile karşı karşıyadır, terör de devam etmektedir. Ama ben şunu açıkça söyleyeyim ki; bugün Alevi toplumu da için için kaynamaktadır. Bugün siz Türkiye'nin üçte bir nüfusuna siyasette, kamuda yer vermiyorsunuz. Onları hor görüyorsunuz, onların kültürüne, inancına değer vermiyorsunuz. Onların varlığını yok sayıyorsunuz. Yani bir kaynaşma devam ediyor." Altun, siyasilere ve TBMM'ye önemli görevler düştüğünü belirterek, "Alevi gençleri çok perişan durumda, varoşlarda, bar bataklıklarında, uyuşturucu bataklıklarındalar, hatta geniş çapta diğer dinlere kayma var. Mutlaka zaman geçirmeden Alevilerin sorunlarına el atılması gerekiyor" diye konuştu.
    Alevilik dersinin okul kitaplarına girmesi gerektiğini belirten Altun, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Din ve Ahlak derslerine Aleviliğin eklenmesini istiyoruz.
    Her türlü bölücülüğün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu belirtmek isteriz.Çağımızda hızla gelişen evrensel değerlere göre daha çok dayanışma daha çok diyalog ve daha çok barışın tesis edilmesi gereklidir. Terör kendiliğinden doğmamaktadır. Her terörün arkasında mutlaka birtakım güçler yer almaktadır."



  • 13 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED