AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Er: El Kaide operasyonu Türk istibaratının eseri

Emniyet Sözcüsü Er, operasyonun, "Sadece Türk istihbarat birimlerinin müşterek çalışmasıyla yapılan bir operasyon" olduğunu belirterek, "Yakalanmasalardı eylemlerinden sonra Avrupa'ya kaçacaklardı" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Luai Sakra ve Hamed Obysi'nin, "sadece ve sadece Türk istihbarat birimlerinin müşterek çalışmasıyla yapılan bir operasyon" sonucu yakalandıklarını söyledi. Er, sözkonusu kişilerin yakalanmaması durumunda, eylemlerinden sonra Avrupa'ya kaçma planları yaptıkları bilgisine ulaştıklarını da söyledi.

Ramazan Er, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Yakalanan Luai Sakra, 'Biz yakalansak da yakalanmayanlar var, onlar eylemleri tamamlar' dedi. Operasyonlarla El Kaide tehlikesi kalktı mı? Turistler çekinmeden Türkiye'ye gelebilir mi?" sorusu üzerine Er, şunları kaydetti:

Yangından çıkan izler ele verdi

"4 Ağustos 2005'te Antalya'da bir apartman dairesinde yangın çıktı. Yangın sonrası ekipler inceleme başlattı. Evde, sahte kimlik, pasaport ve bir takım kimyasallar ele geçirildi. Bu ev polisin takibi altındaydı. Bu çalışma sonucunda evdeki 2 kişi olayın üzerinden 72 saat geçmeden Türk güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda yakalandı. Biri Türkiye'yi terk etmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkarken, diğeri Diyarbakır Havaalanı'nda yakalandı. Sakra, 15-20 Kasım 2003 tarihlerinde İstanbul'da meydana gelen 2 olaydan dolayı fezleke firarisi olarak aranan bir şahıstı. Hamed Obysi de bununla ilgili olduğu ve Antalya'daki bu evde kaldıkları tespit edilen bir şahıstı."

'Türkiye güvenli ülke'

Ele geçen bilgiler ve yakalanan şahısların beyanları doğrultusunda elde edilen bilgilerin bazı dost ve müttefik ülkelerin istihbarat birimleriyle paylaşıldığını belirten Er, "Yalnız bu operasyon, sadece ve sadece Türk istihbarat birimlerinin müşterek çalışmasıyla yapılan bir operasyondur" dedi. Türkiye'nin bir çok ülkeye göre güvenli olduğunu kaydeden Er, güvenlik güçlerine güvenilmesini istedi. Er, güvenlik güçlerinin bu işlerin peşinde olduğunu söyledi. Er, bu kişilerin yakalanmamış olsalardı eylemlerinden sonra Avrupa'da komşu bir ülkeye geçmeyi planladıklarını ifade ederek, Türk polisinin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Bir başka soru üzerine Er, 15-20 Kasım olaylarıyla ilgili olarak Habip Aktaş, Gürcan Baç, Azat Ekinci'nin de aralarında bulunduğu bazı kişileri aramayı sürdürdüklerini anlattı. Er, bir soru üzerine bu kişilerin yakalanması sonucu ele geçirilen patlayıcıların sinagog saldırılarında kullanılandan farklı olduğunu kaydetti. Bu arada, Sivas olayları sanıklarından Muhammet Nuh Kılıç'ın 5 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 81 ülkede difüzyonla arandığı bildirildi.

  • ANKARA (A.A)



  • 13 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED