AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Taksit taksit' tatilci olduk

Turizm acentalarının ve tatil beldelerindeki otellerin sunduğu taksit imkanları herkesi tatilci yaptı. Eskiden yalnız yüksek gelirli ailelerin hayatında yer alan tatil , şimdilerde orta gelirli insanların da tercihi.

  • HURİ YAZICI / İSTANBUL
    Beş yıldızlı tatil merkezlerinin sunduğu "Herşey dahil" paket programı, üç yıldızlı oteller tarafından da uygulanmaya başlayınca, Türkiye'de herkes bütçesine göre tatil yapma imkanına kavuştu. Konaklama ve ulaşımda kredi kartına uzun vadeli taksit uygulaması da tatili cazip kılan unsurlar arasında yerini alıyor. Sunulan imkanlar sayesinde, fiyatların yüksek tutulduğu Ağustos ayında bile iki kişilik bir aile, dört yıldızlı tatil köyünde 1000 ile 1500 YTL arasında bir hafta tatil yapma imkanına sahip oluyor.

    Yabancı turistlere daha ucuz

    ETS Didim Tour Acentası olarak yerli ve yabancı turistlere hizmet veren Saim Ata, "Herşey dahil" paket programında bazı kısıtlamalar olduğunubelirterek "Bu paket programın adı, Herşey dahil, olsa da belli kısıtlamalar var. Hizmet sabah 08.00 -23 arası verilir. Açık büfe yemekler çok zengin değildir ve içecekler sınırsız değildir. Ancak belli bütçeye sahip insanlar bu seçenekleri kabul ediyor. Çünkü, tatile gitmek için başka seçeneği yok. Ayrıca, yerli tatilcilere sunulan seçenekler yabancı turistlere ve yurt dışından gelen Türk ailelerine sunulan paketlerden daha pahalı. Mesela, yabancı turistler dört yıldızlı bir tatil beldesinde 2 hafta tatil yaparken aynı fiyatla yerli turist bir hafta kalabiliyor. Bunda, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye gibi sıcak ülkelerin birbiriyle olan rekabeti rol oynuyor. Yaz mevsimi kısa süren Avrupa ülkelerinden gelen turistleri Türkiye'ye çekmek için turizm şirketleri cazip paketler hazırlıyor". Turizmci Ali Gökdemir, tatil beldelerinin orta gelirli ailelere cazip fırsatlar sunmasının insanları tatile teşvik ettiğini belirterek, "Tatil beldelerinin alternatifleri her kesimden insanın tatil yapmasına olanak sağlıyor. Bu avantajlı elbette. Beş yıldızlı otel kalitesinde olmasa da insanlar iş stresinden uzaklaşarak dinlenme fırsatı bulabiliyor" diye konuşuyor. Serbest Meslek Sahibi Hasan Özkesen de, sunulan seçeneklerin insanlarda tatil yapma ihtiyacını körüklediğini belirtiyor. Özkesen, "Tatile nakit parayla gitmeyi tercih ederim. Ancak, günümüz şartları buna imkan tanımıyor. Bu bakımdan sunulan imkanları değerlendirmek zorunda kalıyorum. Ödemelerde zorlansam bile tatile gidiyorum" diyor. Tatilin dinlenmek ve yeni yerler keşfetmek olduğunu ifade eden Hüseyin Bektaş, "Öğrenciyim ve okul bitince kendimi tatil beldelerine atıyorum. Tatili nakit parayla yapmak çok daha iyi ancak bütçem el vermediği için taksitle gidiyorum. Dört yıldızlı otellerin sunduğu kalite beş yıldızlı oteller kadar olmasa da orta gelirlilerin tercihi oluyor" diye konuşuyor.

    Orta gelirli denize yüksek gelirli yurtdışına gidiyor

    Orta gelirli aileler, daha çok deniz ve güneşi tercih ediyor. Bu tatilciler genellikle Güney ve Ege sahillerine gidiyor. Yüksek gelirli aileler ise tatil anlayışından vazgeçerek farklı arayışlara giriyor. Paralı tatilciler, artık tatil köylerinde denize girmiyor. Onların tercihi daha çok yurtdışı geziler oluyor. Deniz tutkunu zenginler tekne kiralayarak uzun süreli mavi yolculuğa çıkıyor. Tercihini doğanın içinde tatil yapmaktan yana kullananlar da var. Rafting, tracking ve macera turu yapmak isteyenler soluğu Karadeniz bölgesinde alıyor.



  • 13 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED