T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 28 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Uçakların korkulu rüyası binalar yıkılıyor

Yeni Şafak'ın, "Pist uçağa uymayınca uçak piste uyduruldu" başlığıyla duyurduğu Atatürk Havalimanı 3. pist iniş menzilinde bulunan Kartaltepe Mahallesi'ndeki 820 binanın kaderiyle ilgili karar bugünlerde verilecek.

Yeni Şafak'ın, 3 Aralık tarihli "Pist uçağa uymayınca uçak piste uyduruldu" başlığıyla duyurduğu Atatürk Havalimanı 3. pist iniş menzilinde bulunan Sefaköy Kartaltepe Mahallesi'nde, 2 bin ailenin oturduğu 820 binanın kaderiyle ilgili karar aşamasına gelindi. Küçükçekmece Belediyesi, yıkım için para ver-meye yanaşmayan 2 bin aileyi mağdur etmemek için uçuş güzergahının değiştirilmesinden yana. Ancak Bakanlık ve Sivil Havacılık, yıkım istiyor. Başkan Yeniay, yasal olarak para almaları gerektiğini ancak kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi. Sefaköy'deki yaklaşık 2 bin daire sahibi, "Lütfen evimizi yıkmayın" diyor.

ÇOCUKLAR UÇAK FİRMALARINI VE MODELLERİNİ EZBERLEDİ

Sefaköy'de yıkılacak olan Kartaltepe Mahallesi'nin üzerinden, her 5 dakikada bir uçak iniyor, uçakların uğultusu, bölgede oturanların kulağını tırmalıyor. Hayatı uçaklara en-dekslenen mahalleli çocuklar, neredeyse bütün uçakların modellerini ezbere biliyor. Ancak bugüne kadar hemen hiç biri uçağa binmemiş olan bu çocuklar, uçakları 'rahatsızlık veren bir şey' olarak tanıdığı için, pilot olmak istemiyor. Sakinlerin çoğu, yıkım ve uçak gürültüsü yüzünden taşınmak istiyor. Ama ekonomik zorluklar nedeniyle, çoğunun şu anda hiçbir yere gidecek durumu yok. Ama çoğu, uçak sesine razı. "Yeter ki evimiz yıkılmasın. Ne yapalım. Gürültüye rağmen burası bizim evimiz" diyor.

Tıraşlanması yönünde karar alınan binalarla ilgili çalışma başlaması beklenirken, yüksek binaların üzerine, uçakları uyarmak için kırmızı ışık veren lambalar takıldı.

820 BİNA, 2 BİN AİLE BEKLİYOR

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yıkım kararının Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık tarafından alındığını belirterek, "Bölgede 820 bina yıkılacak ya da traşlanacak. Bunun için 2 bin konutun boşaltılması gereki-yor. Bu kolay bir iş değil. Önümüzdeki hafta Ulaştırma Bakanlığı ile görüşüp konuya son şeklini vereceğiz" dedi.

  • SEDA BAŞTUĞ

    Pisti yanlış yere yaptılar!

    Memur emeklisi Binali Şeker, son zamanlarda kimsenin kendile-rine net birşey söylememesinden yakınıyor. 40 yıldır bu mahallede oturan ve sahibi olduğu tek şey olan evinin yıkılması yönünde karar alınan Binali Şeker, "Hem tapulu evimizi yıkacaklar, hem de yıkım parası isti-yorlar. Madem yıkılacaktı, neden burada ev yapılmasına izin verdiler. Yıkım olunca bu kadar insan nereye gidecek? Bence evler değil, yeni pist yanlış yere yapıldı. Çünkü evler 40 yıldır var, pist birkaç yıldır. Binamızda oturan çok fakir aileleler var. Evleri gidecek bir de para verecekler öyle mi?" diye sitem ediyor. Bir çocuk annesi 18 yaşındaki Sercan Karataş, günün 24 saati mahalleden ayrılmıyor. Üst katta bulunan evinin bulunduğu apartmanın çatısında çamaşır asarken, en çok 50 metre üzerinden geçen uçakların düşecekmiş gibi durduğunu anlatan Sercan Karataş, "Uçak seslerinden zaman zaman uyuyamıyoruz. Yıkım olursa nereye gideriz, ne yer içeriz. Kurbanlık koyunlar gibi bekliyoruz" diyor. 6 yıldır burada oturan ev hanımı Gönül Odabaş ise, "Evi satın aldıktan sonra yıkım kararı verildi. Yıkım olursa nereye gideriz? İstedikleri parayı da ödeyecek gücümüz yok. Yetkililerden rica ediyorum, evlerimizi yıkmasınlar. Uçak seslerine razıyız" diye konuşuyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi