T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 28 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başkale'de ikinci Şemdinli vakası

Başkale Belediye Başkanı'nın iki yeğeninin 2'si uzman çavuş üç asker tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. Gençleri, Başkan'ın korumaları ile polis kurtardı. Zanlılar tutuksuz yargılanacak

Behçet
Güngör

Şemdinli'de 9 Kasım'da patlayan bombadan sonra yine gündeme gelen 'derin devlet' şüphesi sürerken, benzer bir olay da Van'ın Başkale İlçesi'nde yaşandı. AK Partili Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer'in üç yeğeninin geçen Cuma günü geceyarısı iki uzman çavuş ve bir asker öğretmen tarafından kaçırıldıkları öne sürüldü. Kaçırılan gençlerin bir anlık fırsattan istifade ederek Başkan Yağızer'in korumalarına ulaşmasının korkunç eylemi önlediği bildirildi. Korumalar ve polis baskın yaparak, gençleri kurtardı. Polis, 2 uzman çavuş ile bir asker öğretmeni gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer, gelişmelerden Van Valisi Niyazi Tanılır'ın bilgisinin olduğunu söyledi. İddiaya göre, 23 Aralık Cuma günü gece yarısı meydana gelen korkunç olay şöyle gelişti: AK Partili Yağızer ile eski DEHAP İlçe Başkanı Özkan Yağızer'in yeğeni Sabri Yağızer saat 24.00'te işinden çıkarak evine gitmek isterken, uzman çavuşlar M.U., G.Ç. ile asker öğretmen C. A. tarafından zorla bir araca bindirildi. Ve kuzeni Çetin Yağızer'i arayıp çağırmasını istediler. Hiç bir şeyden şüphelenmeyen Çetin Yağızer, çağrıldığı yere gelince tanımadığı üç kişiyle karşılaştı. Bu üç kişiden biri kendisini uzman çavuş, diğerleri de kendilerini imam olarak tanıttı. Ancak imam olduğunu söyleyen iki kişinin elinde bira şişelerini gören Çetin, "İmamlar ne zamandan beri içki içiyor. Size inanmıyorum. Ben sizi tugayda görmüştüm. Siz uzman değil miydiniz" diye sordu. Bunun üzerine üç kişi, "Komutanım" diye hitap ettikleri birini aradı. Telefonla Belediye Başkanı'nın üçüncü yeğeni Talat Yağızer'in de 'alınarak' üçünün Albayrak bölgesinde bulunan ve bölgesel adı 'Dırı' olan yere getirilmesi talimatı aldılar.

UZMANLAR GÖZALTINDA

Uzman çavuşlar M.U., G.Ç. ile asker öğretmen C.A., Çetin ve Sabri Yağızer'den Talat'ı arayarak bulundukları yere çağırmalarını istedi. Ancak Talat Yağızer'in cep telefonu kapalı çıktı. Bunun üzerine Yağızer kuzenler, Talat'ı evden aradıklarını söyleyerek, Belediye Başkanı Yağızer'in korumalarını arayarak, sanki Talat'la konuşuyormuş gibi şifreli bir şekilde olayı anlattılar. Bunun üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Ejder Yağızer'in korumaları ile ilçe polisinin düzenlediği operasyon sonucunda yeğenler kurtarılırken uzman çavuşlar M.U., G.Ç. ile asker öğretmen C.A. gözaltına alınarak sorgulandı.

BAŞKAN KAÇIRILDI ANONSU

Belediye Başkanı Yağızer'in korumaları ile polisler iki kişiyi kaçıran araca baskın düzenlerken, polis anonsundan 'Belediye Başkanı kaçırıldı' anonsu yapıldı. Bunun üzerine Başkale Emniyet Müdürü, Başkan Yağızer'i arayarak 'nerede' olduğunu sordu. Emniyet Müdürü'nün "Sizin kaçırıldığınız söyleniyor, bu bilgiler yanlış mı?" dedi. Başkan Yağızer de kendisinin değil, yeğenlerinin kaçırıldığını söyledi.

Yaşanan olayı doğrulayan Belediye Başkanı Yağızer, olayın peşini bırakmayacağını ifade etti. Önceki gün Van Valisi Niyazi Tanılır ile görüştüğünü ifade eden Yağızer, Cuma günü Van'a gelecek Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le görüştükten sonra nasıl hareket edeceğine karar vereceğini belirtti.

Asker: Siyasi değil, kapatalım gitsin!..

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, askeri yetkililer, Yağızer ailesinden iki uzman çavuş ve bir öğretmen asker hakkında suç duyusunda bulunulmamasını istedi. İddiaya göre, askeri yetkililer, "Bunlar alkol almışlar, siyasi bir yönü yok. Kapatalım gitsin" ricasında bulundu.

Yerel kaynaklar, Şemdinli olaylarını çıkaran kişilerin, olaydan önce 45 gün boyunca Başkale'deki bir dinlenme tesisinde bulunduklarını iddia etti. Bu kişilerin Başkale'de de bir bomba patlatma eylemi yaptırmalı ve değişik soygun olaylarına karıştıkları ileri sürüldü.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi