AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Küçük devin savunma kurgusu

Spor tarihinin sayfalarına altın harflerle, "Dünyanın en büyük sporcularından biridir" diye yazılacak halterci Halil Mutlu, yakasına yapışan "Doping" ile ilgili vereceği sözlü savunmanın hazırlıklarını yapıyor.

Naim Süleymanoğlu'ndan sonra halter sporunda Türkiye'nin ikinci gururu olan Halil Mutlu, Kasım ayında Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak açık duruşmada kendisini savunacak.

A numunesinden sonra B numunesi de pozitif çıkan küçük dev adamın duruşmada en büyük silahı geçmişteki kariyeri ve kendisine duyduğu güven olacak. İşte, Halil Mutlu, bugünlerde savunma kurgusunun hazırlıkları ile meşgul. Halil Mutlu duruşmada, dünyada çok az sporcuya nasip olacak Olimpiyat şampiyonluğunu üç kez kazanmış ve bir çok kez dünya şampiyonu olarak kürsüye çıkmış birisi olarak, Avrupa şampiyonasında doping yapmayı düşünmeyecek bilinçte olduğunu vurgulayacak. Hele hele "Nandralone" denen zaman ayarı bilinmeyen bir saatli bombaya benzeyen madde ile..

Gerçekten de Halil Mutlu'da rastlanan Nandralone maddesinin insan vücudunda kendisini ne zaman göstereceği, ne zaman ortaya çıkacağı hiç belli değil. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü doping uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu'nun da dediği gibi, Halil Mutlu gibi bir üst düzey sporcunun doping için bu maddeyi düşünmesi için aklını yitirmiş olması gerekir. Nandralone, insan vücuduna girdiği zaman yağ dokusuna depolanıyor. Bu maddeyi aldıktan sonra yapılacak doping testinde çıkmasa bile, daha sonra bir yıla yakın bir süre içerisinde ortaya çıkabiliyor. Ne dersiniz?.. Hakikaten zaman ayarı bilinmeyen saatli bir bomba değil mi?..

İşte, Halil Mutlu, Katar'daki açık duruşmada Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) yetkililerinin gözlerinin içine bakarak bunları söylemeye ve arkasından da, "Ben bunu yapmayacak kadar akıllı bir sporcuyum" demeye hazırlanıyor. Tabii, Halil Mutlu, bunları söylerken yanında da Uluslararası Spor Hukuku'nu son derece yakından bilen bir avukatı da olacak.

Dedik ya.. Küçük dev adam kendisinden son derece emin. Ancak, tek bir korkusu var. O da duruşmadan ceza almayarak ayrılması halinde, bunun diğer vakalara örnek teşkil edecek olması. Bu durumunda IWF yetkililerini zora sokacak olması. Halil Mutlu'nun bu kaygısına hak veriyoruz. Ancak, sahip olduğu "Üstün sporcu" etiketinin IWF yetkililerinin vereceği kararda etkili olacağına da inanıyoruz..


28 Haziran 2005
Salı
 
HASAN ÖTKÜN


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED