AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Akdeniz bereketi

İspanya'da devam eden 15. Akdeniz Oyunları'nın 4. gününde, haltercilerimiz ve güreşçilerimizden 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz geldi.

15. Akdeniz Oyunları'nda, halterde Ekrem Celil silkmede altın, koparmada bronz madalya alırken Yasin Aslan da koparmada gümüş madalya kazandı. 69 kilo mücadelesinde podyuma çıkan Ekrem Celil, 3. hakkında 182 kiloyu kaldırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Koparmada ise Celil , 140 kilo da kaldı ve bronz madalyayı kazandı. Diğer Türk sporcu Yasin Aslan, koparmadaki ilk hakkında 143 kilo kaldırdı. İkinci ve üçüncü haklarında 147 kiloda başarılı olmayan Aslan, gümüş madalyanın sahibi oldu. Aslan silkme dalında dördüncülükle yetindi.

Bilgin'den altın

Bayanlar 58 kiloda Emine Bilgin, yarışı 1 altın, 1 bronz madalyayla tamamladı. 58 kiloda podyuma çıkan Emine Bilgin, koparmada ilk hakkında 86, 2. hakkında 89, 3. ve son hakkında da 91 kiloda başarılı oldu ve altın madalyaya ulaştı. Silkmede ise, Emine Bilgin ilk hakkında 108 kiloda başarılı olamadı. 2. hakkında 110 kiloyu kaldıran Bilgin, son hakkında 113 kiloyu kaldıramayınca, 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 15. Grekoromen güreşte Mahmut Altay altın madalyanın sahibi Dünya Şampiyonu Mehmet Özal, yarı finalde Olimpiyat Şampiyonu ünlü Mısırlı rakibi İbrahim Karam'a yenildi. Bu sıklette 7 sporcu bulunduğu için, Mehmet Özal bronz madalyaya hak kazandı.

Gücümü gösterdim

Akdeniz Oyunları'nda grekoromen güreşte 66 kiloda altın madalya kazanan Selçuk Çebi, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da şans bulmak istediğini söyledi. Oyunların kendisi için Dünya ve Avrupa şampiyonaları ön elemesi olduğunu belirten Çebi, "Burada kendimi göstermem gerekiyordu. Bana ilk kez şans tanındı ve bu şansı iyi değerlendirdim. Ama benim önümde Dünya ve Avrupa şampiyonu ağabeyim Şeref Eroğlu var. Artık kendimi kanıtladığıma inanıyorum. Avrupa ve dünya şampiyonalarında da bize şans verilmesini istiyorum'' dedi.

Madalyam milletime armağan olsun

Kazandığı altın madalya için çok mutlu olduğunu ifade eden Çebi, "Bu anlatılmayacak bir olay. Bu bayrağı göklere çıkardığımız için ne mutlu bize. Milyonlarca kişinin kesilen paralarıyla buraya geliyoruz. Hepsi haklarını helal etsin. Bu madalyayı Türk milletine armağan ediyorum'' dedi. Dünya şampiyonasına katılıp katılmayacağı sorusuna ise "Ben istiyorum. Artık hocalarımıza kalmış bir şey" diye yanıt verdi.



28 Haziran 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED