T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Adana'da patlama: 17 yaralı

Adana'da, Oyakbank Küçüksaat Şubesi'nde 15 dakika arayla 2 patlama meydana geldi.

Adana'da, 5 Ocak Meydanı ve yakınında meydana gelen patlamalarda, 8'i polis memuru, 2'si polis okulu öğrencisi olmak üzere 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. Cebe, burada yaptığı açıklamada, bomba imha uzmanları ve ekiplerinin çalışmaları yoğun ve titiz bir şekilde sürdürdüğünü, patlamayı şu ana kadar üstlenenin bulunmadığını, soruşturmanın çok yönlü olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Cebe, ATM önündeki iki OYAK Bank şubesi görevlisinin hafif şekilde yaralandığı patlamanın ardından olay yerine gelen ve çevrede güvenlik önlemleri alan polis memurlarından 5'nin ikinci patlamada yaralandığını belirtti.

Mehmet Cebe, ''İkinci patlamada polis memurlarının yanı sıra 2 polis okulu öğrencisi de yaralandı. Bu olaylarda, toplam 17 kişi yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Bunlardan biri, durumu ağır olduğu için Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma ve inceleme sürüyor'' dedi.

Emniyet Müdürü Cebe, olaylara neden olan patlayıcının niteliğinin araştırıldığını kaydetti.

Bu arada, trafiğe kapatılan 5 Ocak Meydanı'nda ekiplerin çalışmalarını sürdürdükleri gözlendi. İkinci patlamada, 4 polis aracı ile çevredeki bazı iş yerlerinin zarar gördüğü de bildirildi.

VALİ KIRAÇ: BOMBA PARÇA TESİRLİ

Adana Valisi Cahit Kıraç, kente meydana gelen iki ayrı patlamada, 8'i polis memuru, 2'si polis okulu öğrencisi olmak üzere 17 kişinin yaralandığını söyledi.

Vali Kıraç, patlamaların ardından hastanede ziyarette bulundu ve olay yerine gelerek, Adana Emniyet müdürü Mehmet Cebe'den bilgi aldı.

Kıraç, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, OYAK Bank'ın ATM'sinde patlama meydana geldiğini, ikinci patlamanın da yaklaşık 30 metre ilerisinde olduğunu ve yaralamaların da burada olduğunu söyledi.

Hastanelerde 8'i polis, 2'si polis okulu öğrencisi 17 yaralının bulunduğunu ifade eden Kıraç, bir polis memuru ile vatandaşın ameliyata alındığını kaydederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kıraç, ''Bu hain saldırıyı yapanları kınıyorum. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bunu gerçekleştirenleri bulup adalet huzuruna çıkartacaklardır. Bu saldırıyı yapanların vatandaşlar tarafında da kınanmasını istiyorum'' dedi.

Kıraç, gazetecilerin sorusu üzerine, ilk belirlemelere göre ikinci bombanın parça tesirli olduğunun anlaşıldığını, uzmanların teknik araştırmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Vali Kıraç, Devlet Hastanesindeki yaralıları ziyarette de yaptığı açıklamada, ATM'de neden olan patlamanın ses bombası olduğunu ifade etti.

Kıraç, hastane yetkililerinden bilgi alarak, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Alınan bilgiye göre, yaralıların adları şöyle:

Başkomiser Ahmet Yener Uysal, Komiser Murat Durmaz, polis memurları Okan Biçer, Ertan Ayhan, Süleyman Olcay, Tufan Erkayıran, İsmet Örtlek, Burhan Cahit, polis okulu öğrencisi Mustafa Karakoç ve Gökhan Gülücü, banka güvenlik görevlisi Mehmet Nuri Seyitoğlu, Zabıta görevlisi Cengiz Dizoğlu, vatandaşlar Fahriye Ertürk, Murat Demir, Yusuf Yaldız ve Yasemin Düzen. Bir yaralının ise olay yerinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Bu arada, çalışmaların ardından, 5 Ocak Meydanı'nın trafiğe açılması çalışmalarının sürdüğü, ayrıca gelen ihbarlar üzerine çeşitli kamu kuruluşlarının bulunduğu yerlerde bomba imha uzmanlarının araştırma yaptığı bildirildi.

  • ADANA (AA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi