T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli baskısı Hakim Erbaş'ı davadan çekti

Şemdinli Hakimi Ferhat Erbaş, medyada davanın seyri konusunda kendisiyle ilgili çıkan haberlerden dolayı "vicdanen tarafsız" olamayacağını belirterek davadan çekildi

BU HABER HAKİMİ HEDEF GÖSTERDİ
Hakim Erbaş davadan çekilmesinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan "O gitti, karar çıktı" haberinin etkili olduğunu söyledi.
Şemdinli davası sanıklarından terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş'in Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın dünkü duruşmasında üye hakim Ferhat Erbaş, yargılamada "vicdanen tarafsız olamayacağı" kanaatiyle davadan çekildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Seferi Yılmaz'a ait kitapevinin bombalanması olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanan itirafçı Veysel Ateş 5. kez hakim karşısına çıktı. Van 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 1 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti duruşmayı, 24 Ağustos tarihine erteledi.

Mahkeme heyetinin, başkan İlhan Kaya ile üye hakimler Ferhat Erbaş, Muharrem Ballı ve Savcı Metin Dikeç'ten oluştuğu duruşmada, sanık avukatı Yurdakan Yıldız, Başkan Kaya ve üye hakim Ballı'nın reddini talep etti. Yıldız, mahkeme başkanı Kaya ile üye Ballı hakkındaki ret talebini, 19 Haziran'da görülen esas davada aynı mahkeme heyetinin müvekkili Ateş'i suçlu bulması gerekçesiyle istediğini belirtti.

ATEŞ: BİZ NE DERSEK BOŞ

Mahkeme Başkanı İlhan Kaya'nın, sanık Veysel Ateş'e avukatı Yıldız'ın redd-i hakim talebine yönelik ekleyeceği bir şeyin olup olmadığını sorması üzerine konuşan Ateş, "Biz ne desek, ne kadar savunma yapsak da bir şey değişmeyecektir. Bu siyasi bir karardır. Avukatımın red talebine katılıyorum" dedi. Müdahil avukatlarından Metin İriz de olaylardan kısa süre sonra sanık Veysel Ateş'in Şemdinli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandığını anımsatarak, 1 Haziran'daki duruşmada karşı oy kullanan ve tarafsızlığı konusunda şüphe oluşan üye hakim Ferhat Erbaş'ın üyelikten reddini talep etti.

'TARAFSIZ OLAMAM'

Müdahil avukatlarının üyelikten reddini istemesi üzerine Hakim Ferhat Erbaş, müdahil avukatlarının talebinin süresinde yapılmadığı için reddedilmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Sanıklar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile Veysel'in birlikte yargılandığı mahkememizin esas dava dosyasının 2. duruşmasında sanıklar hakkında tahliye talebinde bulunmam üzerine 21 Haziran 2006 tarihli bir gazetede "O gitti, karar çıktı" yönünde bir haber yapılmış. İçeriğinde, benim izne ayrılmamdan sonra kısa aralıklarla duruşma günü verilerek sanıklar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in mahkumiyetine, Ateş'in tefrikine yönelik karar verildiği yer almıştır. Aynı tarihlerde birçok ulusal medyada ve terör örgütünün TV kanalında yayınlanmış. Buna benzer haberler nedeniyle bu aşamada yargılamada vicdanen tarafsız olamayacağım kanaatiyle davadan çekiliyorum."

Savcı Metin Dikeç, sanık ve müdafi avukatlarının reddi hakim talebinin değerlendirilmesini heyetin takdirine bıraktığını ifade etti.

Mahkeme heyeti ise sanık avukatı Yurdakan Yıldız'ın duruşma öncesi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu "mahkeme heyetinin reddine" ilişkin yazının ellerine ulaşmaması ve redd-i hakim talebinin değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

  • VAN

    'Kontrgerilla' dedi mahkemelik oldu

    Ardahan Cumhuriyet Savcısı Metin Aslan, DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak'ın Şemdinli olaylarını "Kontrgerilla cumhuriyetinin elemanlarınca" gerçekleştirildiği yönündeki sözlerine dava açtı.

    Cumhuriyet savcısı Aslan, dava dilekçesinde "Devletin Anayasa'da öngörülen ve temel özelliklerinden olan cumhuriyete ve diğer anayasal kurumlarına hakaret niteliğinde sözler sarf ettiği, söz konusu sözlerin eleştiri sınırını aşarak mevcut anayasal sistemin unsurlarına gerçek dışı yakıştırmalarla aşağılama boyutuna vardığını" belirtti. n ANKARA(ANKA)

    DURUŞMA 24 AĞUSTOS'A ERTELENDİ

    Sanık Veysel Ateş adliyeye daha önceki duruşmalarda olduğu gibi zırhlı araçla getirildi. Mahkeme heyeti redd-i hakim talebinin değerlendirilmesi için duruşmayı 24 Ağustos'a erteledi

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi