T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Gürültü kararı kesin'

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, artık kentin daha sessiz bir kimliğe bürüneceğini söyledi. Bundan böyle geceyarısından sonra yüksek sesle müzik yasak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gürültü kirliliğiyle ilgili olarak bir encümen kararı hazırlattığını belirterek, ''Buna göre cuma, cumartesi gece saat 1.00'den, diğer günlerde 24.00'ten sonra açık alanlarda hiç bir şekilde ses kirliliği yapılamayacak'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak müdahale etme, ceza kesme şeklindeki bu yetkileri ilçe belediyelerine verme yetkileri bulunduğunu kaydeden Topbaş, gürültü kirliliğine sebep olan alanlarla ilgili toplanan binlerce imzanın Vali Muammer Güler'e gönderildiğini söyledi. Bu yerlerle ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin özellikle Boğaz'daki birtakım eğlence yerlerinin işletmecilerini davet ederek bir görüşme yaptığını bildirdi.

HASSASİYET GÖSTERİLMEDİ

Topbaş, ''Kendilerinden çevreye saygılı olunması, ses yüksekliğinin ayarlanması, ses kirliliğinin karşı sahillere kadar yansımaması konusunda mümkün mertebe dikkatli ve hassas olmaları istendi. Buna rağmen maalesef hassasiyet gösterilmedi'' diye konuştu. Topbaş, dünyada eğlence alanlarının çok farklı noktalara çekildiğini ve kentin her noktasında istenildiği şekilde gürültü kirliliği yapılamayacağını kaydetti.

  • MURAT PALAVAR / İSTANBUL


    Çöl sıcakları geliyor

    Türkiye Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları 6 ile 8 derece daha artacak. Marmara, Ege ve İç Anadoluída sıcaklığın gölgede 38-39 dereceye çıkması bekleniyor. Aynı günlerde rüzgarın hafif ve lodosdan esmesi bunaltıcılığı daha da artıracak.

    Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklığın yer yer 45 derece ve üzerinde hissedilmesi bekleniyor. Sıcaklığın Karadenizíde 35 dereceye, Güneydoğuída ise gölgede 45 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Sıcak hava dalgasının İç Anadolu'da Çarşamba gününe kadar etkili olmasını beklenirken, Marmara ve Ege'de ise Salı günü sıcaklıklar 3-4 derece düşücek. Uzmanlar aşırı sıcaklar nedeni ile bu günlerde güneşe çıkılmamasını ve aşırı hareketlerden kaçınılması konusunda uyarıyor.


    Formula'nın yol ve otopark sorunu çözüldü

    Geçen yıl F1 yarışlarında yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için yarışların yapılacağı İstanbul Tuzla'ya bağlı Akfırat'ta yapılacak ikinci F1 yarışlarına sayılı günler kalırken, Akfırat Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamladı. 2005'te yaşanan yol, otopark ve ulaşım sıkıntılarını gidermek için yol genişletme, tretuar, kaldırım ve çevre düzenlemelerini tamamlayan belediye, pist dışında yaklaşık 20 bin araç kapasiteli 5 otoparkı da hizmete soktu. Akfırat Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sedece yarış tesisleriyle sınırlı değil. Çalışmalar kapsamında yeşil bir çevre için toplam 15 bin ıhlamur ağacı dikildi. Akfırat'ta yarışlar süresince gelen izleyicilere, ücretsiz kuru gıda, su ve sağlık hizmetleri vermek için de 5 bin metrekarelik çadır kuruluyor. Yarış süresince çeşitli etkinliklerin yapılacağı çadırda, folklor gösterileri ve ülke tanıtımı yapılacak.

  • HÜSEYİN İSTEMİL / İSTANBUL


    Tarihi lokomotif önünde konser

    Devlet Demiryolları'nın kuruluşunun 150. yılı nedeniyle tarihi Haydarpaşa Gar'ında düzenlenen konserler büyük ilgi çekiyor. İstanbul'un Anadolu Yakası'nı Avrupa Yakası'na bağlayan en önemli geçiş noktası olarak kabul edilen garda ilk konseri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası verdi. Kamuoyunun tepkisini çeken Dünya Ticaret Merkezi projesinde adı geçen garın tarihsel kimliğini korunması için çeşitli protestoların yapıldığı merdivenlere oturan vatandaşlar kent orkestrasının konseriyle coştu.İstanbulluların ilgi gösterdiği konseri şef Mehmet Çelik yönetirken, solistliğini Sinem Yalçınkaya yaptı. 1908 yılında hizmete giren garda ilginç bir konser dinlediklerini belirten vatandaşlar, garın kaldırılması yerine kültürel etkinliklerin yapıldığı bir proje hazırlanmasını istediklerini söylediler. Buharlı lokomotif önüne kurulan orkestranın konserine şehir hatları vapurları da sirenleriyle eşlik ettiler.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL


    Kocasinan çayırı şenlenecek

    Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından 12 yıldan beri geleneksel olarak düzenlenen Kocasinan Yağlı Güreşlerinin 13.sü 6 Ağustos 2006 Pazar Günü Bahçelievler Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bahçesindeki güreş çayırında gerçekleşecek. 13. Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri'nde, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de güreşen başpehlivanların yanı sıra 400'ü aşkın pehlivan; Minik 1, Minik 2, Teşvik, Tozkoparan, Deste, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş Altı ve Başpehlivan kategorilerinde kispet giyecek. Ata sporuna gönül veren güreş severler tarafından ilgiyle izlenen Kocasinan Yağlı Güreşleri'nin bu yıl da kıran kırana geçmesi bekleniyor.


    Kadife Kavşağı hizmete giriyor

    Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Kadife Kavşağı düzenleme çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan 24 metre yüksekliğindeki direğe 4x6 metre genişliğindeki Türk bayrağını göndere çekti. Bürge, bayrak direğinin statik hesaplarının yapıldığını belirterek, rüzgar hızı ve 8 şiddetindeki depreme dayanıklı galvanizden imal edildiğini söyledi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi