T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hasreti bitireceğiz

Ligdeki her maçın final havasında oynanacağını belirten Brezilyalı teknik adam, "Takımın üzerindeki şampiyonluk baskısını lehimize çevirerek mutlu sona ulaşacağız. UEFA'da da ön eleme turunu geçeceğiz" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Lazaroni 23 yıldır elde edilemeyen şampiyonluğun teknik heyet ve futbolcular üzerinde oluşturduğu büyük seyirci baskısını lehlerine çevireceklerini söyledi. Trabzonspor'un aylık resmi dergisine konuşan Brezilyalı hoca, şampiyon olmak için çok çalışacaklarını söyledi. Şehir olarak gerekli atmosferi yakalayabilmeleri halinde diğer takımlarla savaşabileceklerine dikkat çeken Lazaroni, "Kendi adıma Trabzonspor'un şampiyonluğu için çok çalışacağıma söz verebilirim. Bütün takımların hayali şampiyonluktur. Bizde güç olarak buna hazır olduğumuzu saha içinde göstereceğiz" diye konuştu.

TARAFTARA ÇAĞRI

"Trabzonspor'u yeni başarılar kazandırmak için çok heyecanlı olduğunu belirten Brezilyalı teknik adamın dergiye yaptığı önemli açıklamalar şöyle: "Her yeni bir başlangıç benim için yeni bir motivasyondur. Ligde oynayacağımız her maç, bizim için final havasında geçecek. Bu noktada seyircilerin sahadaki 12. adamımız olmasını istiyoruz. Amacımız, mevcut olan baskıyı lehimize çevirip hedeflerimize ulaşmak. Diğer kulüplerin ekonomik durumları daha iyi olabilir, takımlarında teknik kapasitesi daha yüksek oyuncular olabilir ama biz bütün Trabzon şehri olarak gerekli atmosferi yakalayabilirsek, o zaman diğer takımlarla savaşabiliriz."

RAKİBİ ASLA KÜÇÜMSEMEM

"10 Sene önce izlediğim Trabzonspor'un çok iyi bir takım olduğunu hatırlıyorum. Şimdi amacımız tekrar o takımın gücünde bir ekip yaratmak olacak. Türk futbolu halen hızla gelişmekte. 2002 Dünya Kupası'nı hatırlayacak olursak, orada büyük bir başarı yakalandıktan sonra ülke bir düşüş içerisine girdi. Daha alçakgönüllü olunması gerekiyordu. Şimdi öyle olmalıyız. Bizim de UEFA Kupası'nda mücadele ederken kalitemizi bilerek ama karşı tarafı da küçümsemeyerek ön eleme turunu geçmemiz gerekiyor. Geçmişteki şansızlıkların yaşanmaması için bu sezon çok dikkat etmeliyiz."

DEFANS KONUSU

"Ben hâlâ oyuncularımın karakterlerini tanıma aşamasındayım. Bir temel oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni sezona hazır halde girmek için çabalarımız sürüyor. Orta sahada oyunu yönlendirecek bir beyine ihtiyacımız var. Bu oyuncu biraz solda oynayan ve top dağıtan bir oyuncu olabilir, bir de ileriye dönük bir oyuncu olmalı. Bu arada defansa da dikkat çekmek istiyorum. Çünkü geçen sezon çok gol yemişler. Biz bu amaç doğrultusunda hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz ve çok çalışacağız. Ben ne kadar yol göstersem de bu amaca ulaşmak büyük ölçüde sahadaki futbolcuların performansına bağlı."

Marcelinho'ya özel brifing!..

Karadeniz ekibinin yeni transferi Marcelinho, Trabzonspor'a gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Bu sezon Trabzonspor'un şampiyonluk hasretine son vermek için elinden gelen her şeyi yapacağını ve sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarına inandığını ifade eden Brezilyalı yıldız, "Takımda bu potansiyeli görüyorum. Gökdeniz'i tanıyorum ve takımda bir çok milli futbolcu olduğunu da biliyorum" açıklamasını yaptı. Teknik direktör Lazaroni'yle dün kaldığı Grand Otel'de bir araya gelen Marcelinho, Trabzonspor ve lig hakkında uzun süre sohbet etti. İkilinin sohbet konusunu şampiyonluktaki rakipleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oluşturması dikkat çekti.

'Hakemlere güvenimiz sonsuz'

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, yeni sezonun Türk sporuna hayırlı olmasını ve hakemlerin, futbolcuların, taraftarların kazasız belasız bir yıl yaşamasını diledi. Cem Papila'nın 2004-2005 sezonunda yönettiği ve büyük tepki aldığı Trabzonspor-F.Bahçe maçından sonra ilk kez bu hafta Trabzonspor karşılaşmasında görev yapmasını değerlendiren Albayrak, "Federasyona ve hakemlere güvenimiz sonsuz. Temennimiz bundan sonra Merkez Hakem Kurulu'nun hata yapmamasıdır. Biz hakemlerin Trabzonspor'u kayırmasını değil, sahadaki her iki takıma da adaletli davranmasını istiyoruz. Ama hata yapan hakem de cezasını çekecektir" dedi.

Albayrak, zaman zaman yapılan transfer haberleri nedeniyle sıkıntılar çektiklerini de kaydederek, "Şu andaki kadromuza güveniyoruz. Ancak daha kaliteli, fiyatı da uygun ve uyum sorunu yaşamayacak hazır oyuncu bulduğumuzda kadromuza katmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Trabzonspor'un UEFA Kupası Ön Eleme Turu'nda karşılaşacağı Apeol'i de değerlendiren Albayrak, "Geçen sene saha dışında fazla olaylar olmamasına rağmen bu durum abartıldı. Biz bu maçın dostluk, kardeşlik ve barış içinde geçeceğine inanıyoruz" yorumunu yaptı. Ayrıca Başkan Albayrak, Trabzonspor Dergisi'ndeki yazısında şu açıklamalara yer verdi: "Ülkenin en büyüğü olarak gördüğüm Trabzonspor'un bu yıl zirve yarışında olacağına ve mücadeleyi kolay kolay bırakmayacağına olan inancım tamdır. Trabzonsporumuz için herşeyin en iyisini yapmaya söz vermiştik. Taraftarlarımızın görevi, bizlere inanmaları ve desteklerini sürdürmeleridir"

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi