T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 12 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gül: Dinle terörü beraber göstermek yanlış

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dinle terörü beraber göstermenin doğru olmadığını söyledi.

Gül, Kayseri'de gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere'de yaşanan terör girişimleri sonrası terörün Müslümanlıkla birlikte anılmaması gerektiğini belirtti.

Terörün çeşitli isimlerle ortaya çıktığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Terör, şüphesiz hepimizin mücadele ettiği bir konudur. Terör çeşitli isimler ve çeşitli sahiplerle ortaya çıkmaktadır. El Kaide gibi kendilerini dini motiflerle öne çıkararak terör yapanlar vardır.

Bunun yanında siyasi ve ideolojik amaçlı terör grupları vardır. Bunun için bütün terör örgütleriyle mücadele etmek için uluslararası işbirliği gerekmektedir. Terör olayları dünyada giderek artmaktadır ve bu küresel bir mesele haline gelmiştir. Bölgesel mesele olmaktan çıkmıştır.

Türkiye terörle çok daha erken tanıştığı için bunu çok daha iyi bilmektedir ve uluslararası platformda bu konuyla ilgili uluslararası dayanışma çağrısında bulunmuştur. ABD terörle tanıştıktan sonra, dünya terörün ne olduğunu daha farklı biçimde anlamaya başladı."

Dinlerin evrensel ve zamanlar üstü olduğunu, Müslümanlık, Hristiyanlık ve Museviliğin barış ve insanlığın huzuru için var olduğunu belirten Gül, "Din ile terörü beraber göstermek doğru değildir. Terörist her yerden çıkabilir. İnsanlar, (bir dine mensubum) dedikten sonra kötülüklerden noksan olmuyor" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN KRALININ ZİYARETİ

Gül, gazetecilerin Suudi Arabistan kralının Türkiye ziyareti ile ilgili soruları üzerine, kralın Türkiye ziyaretinin çok önemli olduğunu, kralla birlikte Suudi Arabistan'ın en yetkili isimlerinin ve tüm dünyada iş yapan işadamlarının da gelmesinin Türkiye'ye gösterilen önemi ortaya koyduğunu kaydetti.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın bölgenin ve İslam aleminin iki önemli ülkesi olduğunu, siyasi, ekonomik ve güvenlik konularında istişareler yapmanın dünya barışına da çok büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Gül, şunları söyledi:

"Ziyarette çok önemli anlaşmalar imzalanmıştır. Yatırımların karşılıklı teşviki ve vergi muafiyeti anlaşmaları, kolay kolay imzalanan anlaşmalar değildir. Bundan sonra Türk işadamları Suudi Arabistan'da çok daha faal olacaklardır. Son yıllarda petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı Suudi Arabistan ve körfez ülkeleri çok büyük bütçe fazlalıkları vermektedir. Bunlar önce kendi ülkelerine sonra dışarıda yatırıma yönelmektedir. Türk işadamları da sadece inşaat sektörüyle uğraşmamalıdır. Hizmet, enerji, petrokimya gibi sahalarda çok büyük fırsatlar vardır. Suudi firmalarının da Türkiye'deki yatırımları artacak. Türkiye'deki yabancı yatırımları, iş üretmek, istihdam yaratmak ve vergi ödemek anlamına gelir. Bunlar Türkiye'nin kalkınmasına direkt hizmet edecek konulardır."

"AB SÜRECİ İYİ GİDİYOR"

AB ile müzakerelerin tahmin edildiği gibi sürdüğünü, tarama sürecinin başarılı şekilde ekim ayına kadar tamamlanacağını ifade eden Gül, bugüne dek 29 fasılda her şeyin gayet iyi gittiğini belirtti.

Reform sürecinin siyasi ve ekonomik alanda sürdüğünü anlatan Gül, şöyle devam etti: "AB ile ilişkilerimiz rutin olarak devam etmektedir. Her şey rayına oturmuştur. Türkiye yapacaklarının farkındadır. Bunları kendi çıkarımıza olduğu için yapmaktayız. Sivil toplum örgütleriyle çok toplantılar yapılıyor. Başmüzakereci arkadaşımız Ali Babacan geçen hafta 100'e yakın sivil toplum örgütünün bu konuda görüşlerini almıştır. Ama bu konular basında hiç çıkmıyor. Kanunlar ve hukuki düzenlemeler süratli ve kararlı şekilde devam etmektedir. Türkiye'nin yol haritası bellidir. Eylülde meclisi toplayarak söz verdiğimiz ama çıkartamadığımız 9. reform paketinde ilan ettiğimiz maddelerin kanunlaşması için de gayret göstereceğiz."

AB ülkeleri ile ilgili vize gibi teknik sorunlar yaşandığını da bildiren Gül, vize sorunları ve Türk TIR'larına Avrupa'da verilen kotalar gibi meselelerin çözümü için yoğun çalışma içinde olduklarını anlattı.

UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Arnavutluk'un Tiran takımını yenen Kayserispor kafilesini İstanbul'da ziyaret ettiğini de söyleyen Gül, Kayserispor'un başarılarıyla artık sadece Kayseri'nin değil tüm Türkiye'nin övündüğünü, Kayserispor'un başarısının tesadüf olmadığının da ortaya çıktığını ifade etti.

  • KAYSERİ (A.A)


    Gül: Türkiye PKK konusunda üzerine düşeni yapar

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi