T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 1 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Telsim'in Vodafone'a devri tamamlandı

Telsim'in Vodafone'a devir süreci, düzenlenen törenle son buldu.

Çırağan Sarayı'nın Sultan Terası'nda oluşturulan bir platform üzerinde yapılan törenle, dünyanın önde gelen mobil telekomünikasyon grubu Vodafone, Telsim'in malvarlığını devir alma işlemlerini resmi olarak tamamlamış oldu.

Törende, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Vodafone Üst Yönetici Vekili Sir Julian Horn-Smith, Vodafone'un Doğu Avrupa, Orta Doğu, Asya Pasifik ve İştirakleri Üst Yöneticisi Paul Donovan ve Telsim Üst Yöneticisi Attila Vitai de hazır bulundu.

Aralık 2005'te TMSF'nin açtığı ihaleyi kazanıp Telsim'in malvarlığını 4 milyar 550 milyon dolara alan Vodafone, dünyada 5 kıtada 27 ülkede faaliyet gösteriyor.

33 ağ ortağı bulunan Vodafone'un 31 Mart 2006 itibarıyla dünya çapında 170,6 milyon abonesi bulunuyor. Tören sonunda Bakan Yıldırım, TMSF Başkanı Ertürk, Julian Horn-Smith Attila Vitai ve Julian Horn-Smith sembolik çekle objektiflere poz verdi.

Bu arada, törenin yaklaşık 1 saat geç başlamasının nedeninin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Ankara'dan 09.00 uçağı yerine 10.00 uçağına binmesi olduğu, Bakan Yıldırım'ın Esenboğa yolundaki trafik kazası nedeniyle 09.00 uçağına yetişemediği öğrenildi.

TMSF BAŞKANI ERTÜRK: BU SATIŞ HER YÖNÜYLE TAM BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, törende yaptığı konuşmada, Telsim'in satışının, birçok açıdan dünya çapındaki şirket satın almaları ve birleşmeleri alanında özel bir yer işgal edecek ölçüde önemli olduğunu, övünmeyi ve kutlamayı hak ettiğini söyledi.

Telsim'in ve diğer grup şirketlerinin TMSF yönetimine geçiş süreci ve TMSF yönetimindeki performansının hem hukuksal modelin uygulanmasında, hem işletme yönetiminde, hem de iletişim stratejisi başarısı yönünden tarihe geçecek önemde olduğunu vurgulayan Ertürk, "Tarihe geçecek bir şey daha var. Bütün bu olup bitenlerin temel sebebi olan banka yolsuzluğunun benzersizliğidir. Bu banka dünya batık bankalar tarihine geçecek ölçüde önemlidir" diye konuştu.

Ertürk, Telsim'in diğer grup şirketleriyle birlikte TMSF yönetimine geçmesiyle birlikte piyasadaki genel kanaatin şirketin piyasadan tamamen silineceği yönünde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti.

"Rakipler, piyasa paylarını genişletecekleri umuduyla ellerini ovuşturuyorlardı. Şirketin eski sahibi TMSF'yi güç durumda bırakacağı beklentisiyle ellerini ovuşturuyor, medya da kamu işletmeciliğini sürekli kötüleyen yorumcular, yeni bir kamu işletmeciliği başarısızlığının kendilerini haklı çıkaracağını düşünerek seviniyorlardı. Ama biz hepsini yanılttık. Bunun için son derece mutluyuz."

Ertürk, Vodafon'a Türkiye piyasasına duydukları güven, Telsim'e gösterdikleri ilgi ve en önemlisi ödedikleri paradan dolayı müteşekkir olduklarını dile getirerek, "Bütün bu süreçte en kazançlı çıkan Sayın Maliye Bakanımız oldu, biz çalıştık, yorulduk, kavga ettik, müzakere ettik, ama parayı o aldı, bize de havası kaldı" dedi.

"NE KADAR İYİ BİR YATIRIM OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ"

Vodafone Grup Üst Yönetici Vekili Sör Julian Horn-Smith, "Bazıları Türkiye'deki yatırımlarımızı eleştiriyor, gereğinden fazla para ödediğimizi düşünüyor. Ne kadar iyi bir yatırım olduğunu, gücümüzü göstereceğiz" dedi.

Önlerinde çok önemli bir görev bulunduğunu, bu yüzden Telsim'in yolculuğuna güçlü bir yönetim ve ekiple devam edeceklerini vurgulayan Horn-Smith, mevcut yöneticileri de faaliyetlerinde desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

TELSİM ÜST YÖNETİCİSİ ATTİLA VITAI: ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Telsim'in Türkiye'nin en önde gelen operatörlerinden biri olduğunu vurgulayan Vitai, "Amacımız, şirketi şimdiye kadar devlet kontrolünde bulunduğu dönemden daha da başarılı hale getirmek. Çok büyük yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Elimizden geldiğince hissedarlarımıza, şirkete ve müşterilere en iyisini sunmaya çalışacağız" diye konuştu.

  • İSTANBUL (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi