T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 1 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Bizden size selam olsun'

Terörle mücadele sırasında şehit olan asker, polis ve öğretmenlerin ailelerine yazdıkları son mektupları kitap olarak yayımlandı.

'Bizden size selam olsun' kitap olarak çıkarılıyor.
Terörle mücadele sırasında gazi olan Koray Gürbüz ve Hüseyin Özlük'ün birlikte hazırladığı ve "Bizden Size Selam Olsun-Şehit Mektupları" adıyla yayımlanan kitapta, şehit asker, polis ve öğretmenlerin ailelerine gönderdikleri son mektuplarının yanı sıra fotoğraflarına ve anılarına da yer verildi.

Kitaptan derlenen ve bazı şehitlerin ailelerine yazdıkları mektuplardan bazı örnekler şöyle:

"Sevgili ailem, Beni asla unutmayın. Hep kalbinizin bir köşesinde saklayın. Şunu asla unutmayın. Allah'ın verdiği canı, Allah'tan başka kimse alamaz. Bu yüzden üzülmeyin. Ben burada öldümse Allah yolunda, vatan, namus ve millet yolunda öldüm. Benimle aslında gurur duyun ve asla ağlamayın. Eğer ağlarsanız ben yattığım yerde rahat edemem. Şehit Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gencer"

"Saygıdeğer anneciğim ve babacığım, görüşmeyeli bir hafta oluyor, biliyorum beni düşünüyorsun. Ama unutma ki senin bana bir nasihatin vardı: 'Ey oğul görev kutsaldır, askerlik ibadettir. Sakın ola görevini aksatırsan, sütümü helal etmem' demiştin. Sevgili anacığım, artık ak sütü helal eyle asker oğluna. Çünkü Mehmetçikler canını verir, kanını akıtır ama vatanını vermez, ezanını susturmaz, şanlı bayrağını indirtmez. Sevgili anacığım, belki de size yazdığım bu son mektuptur. Anacığım, bir gün şehit olursam ağlama. Binlerce İlimdar kurban olsun vatana. Şehit Jandarma Er İlimdar Atasoy"

"Sevgili anneciğim" sözleriyle mektubunda şu ifadelere yer veriyor:

"Burası Şırnak'tan 20-25 kilometre uzakta, doğusunda Cudi Dağı, batısında Gabar Dağı güneyde ise Giraf diye dağların bulunduğu 60-70 hanelik bir köy. Burada uyumakla ölmek arasında pek fark yok. Daima uyanık olup, hem etrafı hem de nöbetteki askerleri kontrol etmek zorundayım. Bir anlık gaflet hepimizin sonu olabilir.

Köylünün benim elimi sıkışları ve bana ettikleri dualar, belki de sizin yaptığınız dualar kadar vardır. İşte günler burada her şeyi yaşayarak geçiyor. Gündüz elini sıkan köylü akşamları dağa çıkıp üzerime ateş yağdırabilirler. Akşam olunca her şey bitiyor burada.

Sadece bekleme başlıyor. İşte o zaman insanın aklına hiç bir şey gelmiyor, karşındakileri caydırıp, seni yok etmesine izin vermeden, bildiğim bütün askerlik kavramlarını uyguluyorum, yaşamakta ölmekte tuhaf buralarda. Şehit Asteğmen Komando Hakan Zeki Varan"

"Canım anneciğim, içinde bulunduğum şartlar ne kadar zor olsa da ben şimdiye kadar hiç şikayet etmedim. Buradaki rütbeliler bile buna şaşırıyor ve onlara bu durumum ilginç geliyor.

Hakkari şehirden çok uzak bir yer. Tamamen büyük bir köy demek doğru olur. Tek fark, çok katlı evler var. Bunlarda devlete ait lojmanlar veya binalar, diğerleri ise kerpiçten, taştan, çatısız tek katlı evler ve şehir merkezinde başıboş dolaşan ineklere, öküzlere rastlamak mümkün.

Devlet her şeyi gönderiyor. Konserve, cola, meyve suyu, karpuz, şeftali, domates, salatalık vb. Bir tepeye çıkıp pusu için mola verdik mi oraya yerleştik mi, postama bir çay demletiyorum. Bulunduğum manzaraya çıkıp çayı yudumladığımda bunun keyfine doyum olmuyor. Tüm yorgunluğumu unutuyorum. Yemyeşil bir yer manzaraya bakmaya doyum olmuyor. Şehit Jandarma Asteğmen Erkan Apalak"

  • GAZİANTEP (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi