T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erken seçim yok, Köşk için daha zaman var

Başbakan Erdoğan, piyasaları rahatlacak açıklamayı dün yaptı. Piyasalardaki dalgalanmanın nedenlerinden biri olarak gösterilen erken seçimin kesinlikle gündemde olmadığını söyledi. Köşk seçiminin de Anayasa'da yazıldığı gibi olacağını kaydetti

Bilal
Çetin
Başbakan Tayip Erdoğan, Antalya kampında Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nu toplayarak, piyasaları rahatlatacak açıklamayı yaptı. Erdoğan, çok net bir şekilde "Türkiye'nin bir erken seçim gibi düşüncesi yoktur" dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalya'da Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nu topladı. Toplantıya kurul üyesi bakanların yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nazım Ekren, Bülent Gedikli ile KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli ve İMKB eski Başkanı Muharrem Karslı da katıldı. Karslı, toplantıda borsa çevrelerinde 'erken seçim' olacağına ilişkin spekülasyonların çokça konuşulduğunu belirterek, "Piyasalardaki dalgalanmanının önemli nedeni budur. Erken seçim olacağı spekülasyonu kulaktan kulağa yayılıyor. Yabancı yatırımcılarda bu tür spekülasyonlardan etkileniyorlar. Erken seçim yok mesajınını vurgulanması lazım" dedi.

Erdoğan, AK Parti İstişare Toplantısının kapanış konuşmasında ise erken seçim olmayacağını ısrarla vurguladı. Erdoğan, "Aziz milletime, Türkiye'yi dışarıdan takip edenlere özellikle tekrar vurguluyorum. Türkiye'nin bir erken seçim düşüncesi yoktur. İktidar olarak bizim böyle bir düşüncemiz planımız yoktur" dedi.

Erdoğan Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı sorunu olmadığını belirterek şunları ifade etti: "Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağı, ne kadar zaman için, ne zaman yapılacağı Anayasımızda bellidir. Kimse pişirip pişirip bunu içinden yeni bir şey icat ediliyormuş gibi gayret içine girmesin. Bunlar sadece hafıza bulandırmaktan başka bir işe yaramaz. Ne yazıkki bunu körükleyenler de bu ülkede bu tür sıkıntıların her zaman nasıl körükleyicisi oldularsa yine aynı süreç devam etmek istiyorlar. Huylu huyundan vazgeçmiyor. Kimse birilerine fatura kesmesin. Bunları da piyasalar için olumsuz etki enstrümanları olarak kullananlar var."

DALGALANMA NORMALE DÖNECEK

Ekonomideki hareketliliği çok yakından takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, piyasalardaki dalgalanmaların normale döneceğini belirtti. Erdoğan "Bu küresel dalgalanma karşısında hem maliye hem de para politikası açısından gerekli ayarlamalar yapılmaktadır. Yüzde 6.5 'lik faiz dışı fazlamız devam etmektedir, sosyal güvenlik açığının yüzde 4.5'inin üzerine çıkmaması hedefimiz devam etmektedir" dedi. Erdoğan orta vade enflasyon hedefinde bir değişiklik olmadığını da belirtti.

  • ANTALYA

    Reklamlı tanıtım

    AK Parti, tanıtım atağına hazırlanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, parti icraatları anlatan 1.5 dakikalık reklam filmlerinin de yerel televizyonlarda yayınlanmaya başlanacağını açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat ise milletvekillerinden yaz tatilinde köy köy gezmelerini istedi. Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan ise "Halkla birebir iletişim çok önemli"dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi