T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 4 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fener çok değişti, çok

Geçmiş yıllarda tartışmaları aylar öncesinden başlayan, grupların kavgasıyla dillerden düşmeyen F.Bahçe kongresi, bu kez sessiz sedasız geldi. Bugün ve yarın Yıldırım'ın tek adam şovu olacak.

F.Bahçe'de Olağan Genel Kurul seçimleri bugün ve yarın yapılacak. Başkan Aziz Yıldırım seçimlere tek aday olarak girecek. Daha önce girdiği 6 seçimin 4'ünde tek aday olan Yıldırım, 7. kez başkan olmak için üyelerden oy isteyecek. Bu seçimlerde ilk kez 10 bine yakın üye oy kullanacak. Aidatlarını yatıran tüm üyelerin kongreye katılmasını isteyen Yıldırım, ayrıca cep telefonlarından da SMS ile seçimlere iştirakın yüksek olması konusunda çağrıda bulundu.

100. YIL YÖNETİMİ SEÇİLECEK

Başkan Yıldırım ile seçilecek yeni yönetim, sarı-lacivertli kulübün 100. kuruluş yıl dönümünde görev yapmanın onurunu yaşayacak. İki gün sürecek genel kurulun ilk gününde mali konular görüşülecek. Pazar günü ise başkan, yönetim ve diğer kurulların seçimleri yapılacak. Kongrede ayrıca 100. yılda düzenlenecek piyango için de üyelerden yetki istenecek.

  • Ahmet BIYIKLI

    Listede 6 yeni isim

    Işık Eyigüngör, H.Bilal Kutlualp, Zeynep Sabancı, Mehmet Karasu ve Turan Şahin gibi isimleri yöne yönetime almayacak Aziz Yıldırım, yerlerine Talat Yılmaz, Cihan Kamer, Tahir Perek, Aziz Yılmaz, Şekip Mosturoğlu ve Hüseyin Gülbaran'ı dahil edecek.

    Son seçimde 3 bin 555 oy aldı

    Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de girdiği son seçimde rekor oy aldı. 6-7 Mart 2004'deki kongrede Yıldırım'a, seçimlere katılan 3 bin 586 üyenin, 3 bin 555'i oy verdi. Başkan Yıldırım, 20 Şubat 2000'deki seçimde 2 bin 657 oy, 3 Mart 2002'deki seçimde 2 bin 175 oy, 15 Şubat 1998'deki seçimde bin 469 oy, 14 Haziran 1998'deki seçimde 655 oy, 1 Temmuz 2001'deki seçimde de bin 67 oy aldı.

    Saracoğlu'dan sonra Yıldırım

    Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım rekora koşuyor. Başkan Yıldırım, bugün başlayacak kongrede seçilmesi durumunda, 16.5 yıl başkanlık yapan (1934-1950) Şükrü Saracoğlu'nun ardından, üst üste en uzun süre görev yapan 2. başkan olarak tarihe geçecek. Yıldırım, değişen tüzük gereği 3 yıla çıkan başkanlık süresini, yeni dönemde de tamamladığı taktirde 11 yıl başkanlık koltuğunda kalmış olacak.

    164.7 milyon YTL'lik bütçe onaylanacak

    Kongrenin ilk gününde, yönetim kurulu ve denetleme kurulu faaliyet raporlarının okunmasının ardından, tüzüğün 72. maddesi gereği, yönetim kurulunun profesyonel futbol şubesi ve genel faaliyetleri üyelerin ibrasına sunulacak. Yönetim kurulu ve denetleme kurulunun ibrasının ardından, 2006 yılı için hazırlanan 164.7 milyon YTL'lik tahmini bütçe oylanacak.

    1998'deki seçimi 1 oyla kazanmıştı

    8 yıldır görevde bulunan Yıldırım'ın karşısına sadece Vefa Küçük ve Ömer Çavuşoğlu aday olarak çıktı. 15 Şubat 1998'de göreve gelen Aziz Yıldırım, F.Bahçe'de 4 olağan, 2 de olağanüstü kongrede 6 kez başkanlık koltuğuna oturdu. İlk başkanlık seçiminde Vefa Küçük ve Ömer Çavuşoğlu ile yarışan Yıldırım, Küçük'e verilen bin 468 oya karşı, bin 469 oy alarak, sadece 1 oy farkla seçimi kazandı, ancak yönetim kurulu seçiminde kazanan taraf Küçük'ün listesi oldu. Yıldırım,14 Haziran 1998'deki kongrede yeni yönetimiyle 2. kez başkan seçildi. 20 Şubat 2000'deki seçimlerde başkanlık için yine Küçük ile yarışan Yıldırım, 2. kez kazanan taraf oldu. 1 Temmuz 2001'deki olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Yıldırım, 4. kez kulüp başkanlığına seçildi. Yıldırım, 3 Mart 2002 ve 7 Mart 2004'teki genel kurulda tek aday olarak girdiği seçimlerin ardından başkanlığını sürdürdü.

    'Yeni bir seri yakalamalıyız'

    Fenerbahçeli Alex, 4 puanlık farkın 1'e inmesine rağmen yine de sarı-lacivertli ekibin şampiyonluk yarışında avantajlı olduğunu söyledi. Sadece kendi maçlarını düşünmeleri gerektiğini belirten Brezilyalı yıldız, üçüncü şampiyonluğu yakalamak için seri galibiyetler almaları gerektiğini vurguladı. "Kendi maçını kazanmak, rakibin kaybetmesini beklemek zordur ve karışıktır" diyen Alex, "Zihni de meşgul eder. Kendi maçlarımızı düşünmek büyük avantaj. Sezon sonuna kadar da böyle devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

    "Tek adam" Aziz Yıldırım

    Başkan Yıldırım, görev süresi içinde takımının şampiyonluklarının yanı sıra sarı-lacivertli kulüpte yaptığı tesisleşme hamleleriyle dikkatleri üzerine çekti. 15 milyon dolarlık bütçe ile aldığı kulübü 150 milyon dolarlık dev yaptı. 100. yılda ise Avrupa'da ses getirecek bir takım sözü verdi.

    'Fenerbahçe'yi düşünüyorum'

    R.Madrid'in Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, sezon sonunda transfer tekliflerini değerlendireceğini belirtti. Carlos, "Transfer tekliflerini değerlendireceğim. F.Bahçe'de bunların içinde" dedi. F.Bahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir de, 100. yıl kadrosuna 1 veya 2 yıldız transfer ederek, takımı güçlendireceklerini ifade etmişti.

    Önder, Kayseri maçında oynuyor

    Belçika Futbol Federasyonu'nun Önder Turacı için uygulatmak istediği ceza FIFA'dan geri döndü. FIFA, Önder Turacı'nın Belçika Milli Takımı'na katılmaması yüzünden herhangi bir yaptırım uygulanmasına gerek olmadığını bildirdi. Buna göre Önder, yarın deplasmandaki Kayserispor maçında forma giyebilecek.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi