T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 14 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ali Bey kasada bakkal hesabıyla ne kadar var?
Devletin kasada tiko 52 milyar doları var

Eski Adalet Partili Köksal Toptan'ın 1980 öncesinde devletin kasasında hiç para olmadığını anlatması üzerine Erdoğan, Ali Babacan'a sordu: Ali Bey kasada bakkal hesabıyla ne kadar var? Babacan cevapladı: 52 milyar dolar...

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda devletin halk tabiriyle 'tıko para 52 milyar dolar'ı olduğu ortaya çıktı. Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bir anısını anlatırken 1980 öncesinde kurulan AP azınlık hükümeti'nde Devlet Bakanlığı olduğunu hatırlattı. Toptan, yaptıkları ilk Bakanlar Kurulu toplantısında yaşanan şu olayı anlattı:

HİÇ PARA YOK

"Ecevit hükümeti istifa etmişti. Türkiye'de un, yağ ve şeker bulmak imkansızdı. Adalet Partisi hükümet kurdu. Ben Devlet Bakanı olarak görev aldım. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında Demirel ekonomi bürokratlarından brifing alıyordu. Demirel bürokratlara 'Devletin kasasında kaç lira var' diye sordu. Bürokratlar 'Şuradan şu para gelecek, buradan bu para gelecek' diye anlatmaya başladılar.

Demirel ise sinirlenerek 'Bana onları anlatmayın kardeşim. Bakkal hesabı çekmeyeceği çektiğiniz zaman kasada ne kadar para var onu söyleyin' dedi. Bürokratlar ise 'Sıfır liramız var Sayın Başbakan' dediler. Ben genç bir Devlet Bakanı olarak bayağı şaşırmıştım!.."

12 Eylül öncesinde kasada hiç para olmadığı için Avrupa Birliği'ne müracaat ettiklerini ve Türkiye için yardım sandıkları kurulduğunu hatırlatan Toptan, "Türkiye'nin krizden çıkabilmesi için sıcak paraya ihtiyacı vardı. Avrupa'nın birçok ülkesinde yardım sandıkları kuruldu adeta... Lüksemburg'dan bize 1.5 milyon dolar yardım geldi" diye konuştu.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla geldiği noktayı anlatan Toptan, "Türkiye bugün tsunami felaketinden dolayı Açe'ye 50 milyon dolar yardım yaptı. Pakistan'a deprem felaketinden dolayı 150 milyon dolar yardım ettik. Türkiye'nin geldiği nokta hiç yadırganmayacak bir noktadır. Türkiye'de milli gelirin 10 bin dolar olacağına ben bütün kalbimle inanıyorum" dedi.

BAKKAL HESABI NE KADAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Toptan'ın bu sözleri üzerine Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'a dönerek "Biz iktidara geldiğimiz kasada ne kadar vardı" diye sorunca Babacan "Sadece kağıtlar vardı Sayın Başbakan" cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Demirel'in sorduğu şekilde "Bakkal hesabı şimdi ne kadarımız var" diye sorunca da Babacan "52 milyar dolarımız var" karşılığını verdi.

Erdoğan, Teziç'i Sezer'e şikayet etti

Başbakan Erdoğan, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısına katılmamasından dolayı Cumhurbaşkanı Sezer'e, rahatsızlığını aktardı. 8 Mart'taki toplantıya Teziç, BTYK üyesi olmasına rağmen katılmadı ve davet edilen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Sevük'ün de aralarında olduğu 6 rektöre katılmamaları için baskı yaptığı belirtildi. Ancak, Teziç'e rağmen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, BTYK toplantısına katıldı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi