T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 11 OCAK 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dana kaç, kasap tut

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine bildik görüntüler yaşandı. Getirilen yasaklara rağmen kurbanlarını kendi kesmek isteyen vatandaşlar ya kendilerini yaraladı ya da kaçan hayvanlarıyla sokaklarda kovalamaca oynadı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yılda eskilerini aratmadı. Yurdun hemen hemen her yerinde kaçan boğalar ve kovalayan kasaplar vardı. Kurban kesimi sırasında da 2 kişi öldü, 1664 kişi yaralandı. Kayseri'de kurbanlık için alınan bir boğa, kesilmek için götürülürken sahiplerinin elinden kaçtı. Boğayı uzun süre kovalamasına rağmen yakalayamayan sahipleri, itfaiye ve polisten yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ellerindeki iplerle boğayı yakalamaya çalıştılar. Boğa, sokak aralarına dalarak, kurban kesimi ile uğraşan bir ailenin üzerine saldırdı. Boğa, Ali Bayrak'ı belinden, Şerife Bayrak'ı kolundan yaraladı. Mansur Bayrak ise evinin bahçesine giren boğayı bir anlık dalgınlığından faydalanarak ağaca bağlamayı başardı. Mahalle sakinlerine korkulu saatler yaşatan boğa, olay yerine çağrılan kasap tarafından kesildi.

KAÇAN KOVALANIR

Bursa'da ise hayvan pazarından eve götürülürken kaçan boğa, 3 saat boyunca polis ve vatandaşları peşinden koşturdu. Sahibi ve 2 kişiyi yaralayan boğa, güçlükle yakalandı.

İstanbul Maltepe'de de, kesilmeye götürülürken kaçmayı başaran boğa ortalığı birbirine kattı. Sokaklarda süren kovalamaca sırasında boğaya 8 sakinleştirici iğne atan belediye ekipleri, bunlardan 4'ünü isabet ettirebildi. Yaklaşık 4 saat süren kaçışının sonunda yorgun düşen boğa, girdiği bir apartmanın bahçesinde yakalandı.

Kaçan dana pencereden eve girdi

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde kesilmek için mezbahaya götürülmek istenen dana, kaçarak bir evin mutfağına girdi. 1 metre yüksekliğindeki evin mutfağının camını kırarak içeriye giren danayı gören ev sahipleri, polis ve belediye ekiplerini arayarak yardım istedi. Uzun süre bekleyen ekipler ve mahalleli dananın mutfakta nefessiz kalınca yere yığılıp kalmasını fırsat bilen görevliler, ayaklarını bağladıkları danayı yine pencereden dışarıya çıkardı.

Peşinden 10 km koşturdu

Şanlıurfa'da kesim sırasında kasabın elinden kaçan kurbanlık boğa, yaklaşık 10 kilometrelik koşuşturmaca sonucu iğneyle vurularak yakalanabildi. Kasabın elinden kurtulan boğa uzun uğraşlar sonucu yakalanamayınca belediye hayvan yakalama ekiplerinden yardım istendi. Bir sokakta sıkıştırılan boğaya, havalı tabancayla 5 uyuşturucu iğne sıkıldı. Çılgına dönen boğa bir araca ve mahallede oynayan bir çocuğa çarptı. Yaklaşık 10 kilometrelik koşuşturmaca sonucu yakalanan boğa, etkisiz hale getirildi.

Camiye sığındı ama...

Eskişehir'de saklandığı kömürlükten kaçarak caminin bahçesine giren koyunun sahibi, camiden yapılan duyuru sonunda bulundu. Çamlıca Mahallesi'nde saklandığı kömürlükten kaçan koyun, Hacı Zeynep Cami'nin bahçesine girdi. Kurbanlık koyunu gören vatandaşlar durumu cami görevlilerine bildirdi. Vatandaşların çevrede bir süre araştırma yapmasına rağmen koyunun sahibi bulunamayınca caminin imamı minareden (kurbanlık koyun bulunmuştur. Kaybeden camiden alsın) şeklinde duyuru yaptı. Bu arada hayvanın üşüdüğünü gören vatandaşlar koyunu diğer kurbanlıkların yanına götürdü. Birkaç kez tekrarlanan duyuru sonunda gelen sahibine koyun teslim edildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi