T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Hacılar sevinçle karşılandı

Mukaddes topraklarda hac farizasını yerine getiren hacılar dönmeye başladı. Kayserili hacılardan oluşan ilk kafile Kayseri'ye döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla Cidde'den gelen 223 hacı, Erkilet Havaalanı'nda aileleri ve yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.


'60 bin görevli bir işe yaramıyor'

The Guardian gazetesi, her yıl samimi duygular içinde Allah için hacca giden Müslümanların ölümü de göze aldıklarını yazdı. Gazete Suudi Arabistan yönetiminin bu trajedileri engellemek için 60 bin güvenlik görevlisini alarmda tuttuğunu ancak dar bir vadide facianın önüne geçemediğini kaydetti. Gazete, İslam'ın iki kutsal emanetine sahip olmakla övünen Suudi yönetiminin trajediden hacıları sorumlu tutmasını da yadırgadı.

  • LONDRA


    'Zeval vakti' tartışılıyor

    Olaya tanıklık eden hacılar özellikle, şeytan taşlama süresini "zeval vakti" yani öğlen saatiyle akşam arasına sıkıştıran katı görüşlü din adamlarını suçluyorlar. Din adamlarının sabah saatlerinde şeytan taşlamanın caiz olmadığını söyledikleri ve hacıların öğle saatinde şeytan taşlamak için izdihama neden oldukları belirtiliyor. Bunu eleştiren Mısır Müftüsü Ali Cuma, günün her saatinde şeytan taşlanabileceğini söyledi.

  • MEKKE


    'Hacılar iyi organize olamıyor'

    Endonezya İslam Uleması Meclisi Başkan Yardımcısı Seyyid Emidhan da hacıların iyi organize edilememelerinin faciaya daveyite çıkardığını söyledi. Hacıların giriş ve çıkışlarının aynı yönde olması faciaya davetiye çıkarıyor. Endonezya, özellikle Afrikalı hacıların yeterli düzeyde organize edilemeyişine dikkat çekiyor. İzdihamda 134 Endonezyalı hacı hayatını kaybetmişti.

  • ENDONEZYA


    Erdoğan: Açıl'ı takip ediyoruz

    Başbakan Tayyip Erdoğan, PKK tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın takipçisi olduklarını söyledi. Dün, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Davut Dişli'yi kabul ederek bir süre görüşen Başbakan Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan, çıkışta, basın mensuplarının Mehmet Ali Ağca ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

  • İSTANBUL


    Ensaroğlu'nun annesi vefat etti

    Mazlum-Der eski Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, annesi Zekiye Ensaroğlu'nu kaybetti. Kalp yetmezliği nedeniyle Cuma günü İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan Zekiye Ensaroğlu, tüm çablara rağmen kurtarılamayarak 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. Zekiye Ensaroğlu'nun cenazesi, kılınan namazının ardından Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

  • ANKARA


    İki kişi otomobilin içinde öldürüldü

    Eyüp'te bir otomobilde silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi, olay yerinde hayatını kaybetti. Dün gece 34 NG 420 plakalı otomobille Topçular Minibüs Yolu'ndaki bir restoranın önüne gelen Mahmut Demet ve Zafer Erdem, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Sürücü koltuğunda oturan ve tabancayla karnından vurulan Mahmut Demet ile yanındaki koltukta oturan ve omuz ile ensesi arasından vurulan Zafer Erdem, olay yerinde öldü. Bu arada polislerce çevrede yapılan araştırmalarda, 4 adet boş mermi kovanı bulundu. Mahmut Demet ve Zafer Erdem'i öldüren kişi ya da kişiler ise kaçtı.

  • İSTANBUL


    Boran Kaya'nın babası canına kıydı

    Antalya'da yayınlanan Akdeniz Haber Gazetesi'nin imtiyaz sahibi ve genel müdürü, 6 yıl önce bir trafik kazasında ölen şovmen-tiyatro oyuncusu Boran Kaya'nın babası, emekli binbaşı Mehmet Kaya (65), intihar etti. Polis, Deniz Mahallesi 126 Sokak'taki Akdeniz Haber Gazetesi'nde bir kişinin intihar ettiği ihbarını aldı. İhbar üzerine gazete binasına giden polis, tabancayla intihar eden Kaya'nın cesediyle karşılaştı. Kaya, birkaç ay önce Akdeniz Haber Gazetesi'ni satın almıştı. Mehmet Kaya, televizyonlarda "İner misin Çıkar mısın?" adlı yarışmayla ünlenen, Boran Kaya'nın babasıydı. Boran Kaya da 31 Temmuz 2000'de Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde içinde bulunduğu otomobilin, bir kamyonetle çarpışması toplam 4 kişinin öldüğü trafik kazasında can vermişti.

  • ANTALYA (A.A)


    Marangoz evinin önünde vuruldu

    Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 1 kişi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce vurularak öldürüldü. Olay önceki akşam 19.00 sıralarında, ilçenin Kemaliye Mahallesi'nde meydana geldi. İlçede marangozluk yapan Ahmet Çalış (35) evinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 6 kurşunla ağır yaralanan Ahmet Çalış, kaldırıldığı Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası Çalış'ın cenazesinin Rıdvanlı Köyü'nde toprağa verileceği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

  • TRABZON


    Tencere tamir fiyatı yüzünden kan aktı

    Şanlıurfa'da "tencere tamiri fiyatı''nda anlaşamayan işyeri sahibi ile müşterisi arasında çıkan kavgada, 4 kişi yaralandı. Hacı Bayram Mahallesi'nde A.G, bozulan düdüklü tenceresini, tamir ettirmek istedi. Mahallede bulunan tamirciye giden A.G, burada işyeri sahibi Ş.A. ile tamir fiyatında anlaşamayarak, tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, tarafların yakınları da olaya karıştı. Silah ve demir çubukların da kullanıldığı kavgada, yoldan geçen E.Ö ile H.A, Ş.A. ve M.G. yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

  • ŞANLIURFA


    İzmir'de 20 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi

    İzmir'in Bornova İlçesi Naldöken Köyü'nde bir eve düzenlenen operasyonda, 20 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi.Bir istihbarat üzerine Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Naldöken Köyü'nde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, evde bulunan R.N. ile H.B. yakalandı. Evde yapılan aramada, 20 kilo patlayıcı ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan R.N'nin patlayıcıyı Van'dan İzmir'e getirdiği öğrenildi.

  • İZMİR


    KONYA'DA DA BİR KİŞİ SOBA KURBANI

    Konya'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kişi öldü. Meram ilçesi Osmangazi Mahallesi Arıoğlu Sokak No: 33'de yalnız yaşayan Abdullah Uyarer (50) kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Yakınlarının polise haber vermesi üzerine yapılan inceleme sonrası Abdullah Uyarer'in cesedi, Konya Numune Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

  • KONYA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi