T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 15 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hz.Meryem'in acı dolu hayatı

İranlı yönetmen Bahrani'nin kamera oyunlarına pek yer vermeden bir tiyatro havasında çektiği filmi Hz. Meryem, entrika ve bağnazlığa karşı sürdürülen imanlı bir hayatı konu alıyor.

Hz. Meryem'in entrikalara, bağnazlığa ve ihanetlere karşı sürdürdüğü erdemli ve imanlı hayatını konu alan film, bu akşam ekrana geliyor. İranlı yönetmen Shahryar Bahrani'nin 2002 yılında çektiği film, Hz. Musa'nın hayatının anlatıldığı 1956 yapımı On Emir gibi eski bir film olduğunu düşündüren sadelikle çekilmiş. Kamera yakınlaştırma uzaklaştırma tekniklerine pek yer verilmeyen film, bir tiyatro havası içinde tamamlandığı izlenimi veriyor, anlatılan dönemin hissini yakalamak ise izleyiciye bırakılıyor. İnsanlık tarihinin seçilmiş, masumiyet ve temizlik sembollerinden biri olan Hz. Meryem'in sabırlı, fedarkar ve mücadeleci hayatının anlatıldığı, kendisine inziva hayatı sırasında gökten gelen sofralar, Cebrail'in insan suretinde zuhur edişi gibi etkileyici sahnelerin yer aldığı filmde, iftiralara, kötülemelere karşı propaganda silahını kullanmak yerine silah olarak fazilete sığınan Hz. Zekeriya'nın yaşadıkları, Hz. Meryem'den aldığı ilhamla Allah'a yakarışı sonucu eşinin Hz. Yahya'ya hamile kalması da izleyenleri hem etkileyen hem de düşündüren sahneler arasında yer alıyor. Filistin'de Roma İmparatorluğu'nun himayesinde varlığını sürdüren Yahudi kralı Herod döneminde geçen filmin konusu kısaca şöyle; Kudüs halkı büyük bir sabırsızlık içinde Emran'ın oğlu Mesih'in doğumunu beklerken bir kız dünyaya gelir. Annesi Anna, kızına Allah'ın hizmetçisi anlamına gelen Meryem ismini verir. Meryem daha altı yaşındayken manastıra kabul edilir ve 16 yaşına kadar Hz. Zekeriya Peygamber'in himayesi altında orada kalır. Yahudi din adamlarının bazı eziyetleriyle karşılaşsa da bütün zamanını çalışmak ve ibadet etmekle geçirir. Film Kur'an'daki gerçeklere uygun olarak Hz. İsa'nın doğumuyla son bulur.

Orijinal Adı: Saint Mary Yönetmen: Shahryar Bahrani Oyuncular: Parviz Pourhosseini, Mohammad Kasebi
KANAL7/23.15


Okul çıkışı ajanlık yapıyor

Televizyonlarda ilk kez ekrana gelecek olan Ajan Cody Banks, yaşıtları gibi okula giden ancak okul sonrası ailesinden bile gizli CIA ajanlığı yapan Banks'ın maceralarını anlatıyor. Havalı teknolojik aletler, heyecan verici görsel efektler ve sinema tarihinin en iyi kaykay kovalamaca sahnelerinin yer aldığı yapım, eğlenceli bir gençlik filmi. Ajan Cody Banks'in konusu kısaca şöyle: En büyük hobisi kızlarla arkadaşlık kurmaya çalışmak ve kızları etkilemek için sürekli yeni stratejiler geliştirmek olan Cody Banks'in yaşıtlarından farkı, okul dışında CIA ajanı olarak görev yapmasıdır. Anne ve babasının bile ajan olduğunu bilmedikleri Banks'in yeni görevi ise kötü adamları durdurmak için, icatlar yapan bir profesörün güzel kızı ile arkadaşlık kurmak. Banks'e, bu yeni görevinde genç ve güzel bir bayan eşlik ediyor.

Orjinal Adı: Agent Cody Banks Yön: Harald Zwart Oyn: Frankie Muniz, Hilary Duff, Angie Harmon, Keith David, Daniel Roebuck
KANAL D / 20.00


Şehir Efsaneleri ekrana dönüyor

Yaz aylarında yayınlanan Şehir Efsaneleri, bu haftadan itibaren yeniden başlıyor. Mustafa Sağlamer'in hazırlayıp sunduğu Şehir Efsaneleri adlı programın ilk bölümünde Edremit Körfezi'nde mitolojik meyve zeytin hasadı ve eski-yeni yöntemlerle zeytinyağı üretimi; Kayseri'de bir pastırma fabrikası ile zirvesinden kar eksik olmayan Erciyes, Nevşehir-Kaymaklı Yeraltı Şehri, Kangal'ın dünyaca ünlü köpeğinin kurtlarla dansı ve sürpriz bölümler yer alıyor.
ATV / 17.30


Pazar sohbeti; AK Parti iktidarı

Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce'nin hazırlayıp sunduğu Pazar Sohbeti'nde bu hafta, AK Parti ve icraatları konuşuluyor. Prof. Dr. Eser Karakaş ve Cüneyt Ülsever'in konuk olduğu programda, 'AK Parti iktidarı, Türkiye sorunlarını nasıl algılıyor? AK Parti toplumu kucaklayabildi mi? AK Parti politikaları Türkiye'de neleri değiştirdi? Son günlerde erken seçim neden sık sık gündeme getiriliyor?' gibi sorulara cevap aranıyor.
SAMANYOLU / 11.30


Mozart, kitap ve filmlerle anılıyor

Doğan Hızlan'ın hazırlayıp sunduğu Karalama Defteri'nde bu hafta, doğumunun 250. yılında müziğin dahi çocuğu Mozart anılıyor. Mozart'ı anlatan kitaplar, filmler ve Mozart'ın anılacağı etkinliklerin yer alacağı programda, Hanri Benazus, Belgelerle Mustafa Kemal ve Vahdettin kitabını anlatıyor. Programda ayrıca Münir Özkul'un 80. yaşı, hazırlanan özel bir dosyayla kutlanıyor. CNNTÜRK / 12.10


İpek Yolu'nda Periler Meclisi

Seyfullah Türksoy'un sunduğu Türksoy'la İpek Yolu'nda bu hafta kadın, şair ve ozanların oluşturduğu Periler Meclisi ekrana geliyor. Azerbaycan kültüründe önemli bir yeri olan Periler Meclisi'nin toplandığı programda, ayrıca mugam sanatının günümüzdeki en önemli isimlerinden Meleke Hanım Eyyubaba ile yapılan renkli bir söyleşi ve mugam sanatından eserler izleyicinin beğenisine sunuluyor.
KANAL 7 / 15.30


KADIN İSTERSE
Zafer baba olabilecek mi?

Hülya Avşar ve Cihan Ünal'ın rol aldığı dizide, Zafer, Canan'dan bir çocuk daha istiyor ve iş görüşmelerini engelliyor. Demet hamile kalıyor ancak bir karışıklık çıkıyor.
SHOW / 22.00


KISMET
Nazlı'nın kısmeti kim olacak?

Menderes Samancılar ve Tansel Öngel'in rol aldığı Kısmet adlı Tv filminde, Anadolu'nun bir köyündeki sancılı bir aşk anlatılıyor.
TRT 2 / 21.20


İNADIM İNAT
Dünürler çocuk bakıyor

Yalçın Menteş ve Necati Bilgiç'in rol aldığı dizide, Meryem bakıcılık yaparken, çocukları babasına bırakır. İdris de Dursun'un yanına gider. Çocukların annesi gelince çok şaşırır ve olanları anlamaz. Onları polise teslim eder.
KANAL 7 / 19.45


HADİ PAYLAŞALIM
Altuğ, şöhreti paylaşıyor

Prof. Dr.Bengi Semerci'nin hazırlayıp sunduğu Hadi Paylaşalım'a, Pınar Altuğ konuk oluyor. Programda, şöhret ve şöhretin getirdiği sorumluluklar ele alınıyor.
ATV / 11.45


Tess
Fakir bir köylü kızı olan Tess babası tarafından zengin akrabalarının yanına gönderilir. Babası akrabalarının kızını da kendilerinden görüp, ona sonsuz gibi gelen zenginliklerine ortak edeceklerini umar ancak işler hiç de umduğu gibi gelişmez.
Orijinal Adı: Tess Yön: Roman Polanski Oyn: Nastassja Kinski, Peter Firth, Leigh Lawson, John Collin, Rosemary Martin
Cnbc-e - 11.30

Smokin
New York'ta taksi şoförlüğü yapan Jimmy, Clark Devlin tarafından işe alınır. ABD için gizli görevleri olan Devlin hastaneye yatınca görevi Jimmy devralır. Jimmy'nin en büyük yardımcısı Devlin'in bilgisayarlı smokini olacaktır.
Orijinal Adı: The Tuxedo, Yönetmen: Kevin Donovan, Oyuncular: Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt, Ritchie Coster TGRT / 19.45

Gerçek Öpücük
Silik ve kendine güvensiz bir editör olan Jossie, patronunun isteği üzerine öğrenci kılığına girip bir lisede ajanlık yapacak ve oradan bir hikaye çıkaracaktır. Ancak işler onun umduğu gibi gitmez.
Orijinal Adı: Never Been Kissed Yön: Raja Gosnell Oyn: Drew Barrymore, David Arquette Molly Shannon, Michael Vartan
TRT 1 - 20.35

Sahte Hayatlar
William Shakespeare'in ünlü oyunu Hamlet'den iki önemsiz karakterin etrafında şekillenen filmde, yeni kral tarafından, Hamlet'in sıkıntısının ne olduğunu anlamakla görevlendirilen ikili varoluşu ve kaderi sorguluyor.
Orijinal Adı: Rosencratz and Guildenstern are Dead Yön: Tom Stoppard Oyn: Gary Oldman, Tim Roth, Richard Dreyfuss TV8 - 23.25

Yaşama Tutkusu
Ünlü ressam Van Gogh'un gençliği, kardeşi Theo ile mektuplar aracılığıyla süren beraberliği ve dostu Gaugin ile geçirdiği fırtınalı yılları konu alan Yaşama Tutkusu ekrana geliyor. Filmin başrolünde, bu filmle Oscar alan Anthony Quinn var.
Orijinal Adı: Lust For Live Yön: Vincente Minnelli Oyn: Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald Yapım Yılı: 1956
STAR - 01.40


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi